Ejendomsmægleren og bankrådgiveren - 

Sund fornuft at bygge nyt

 

At vælge nybyggervejen tog ikke lang tid. Fra det tidspunkt Teddy og Mette Schiewitz besluttede sig for at købe en byggegrund i Haslev, til de havde solgt familiens gamle hus, gik der kun 14 dage. Hør ejendomsmægleren og bankrådgiverens vurdering af, hvorfor det er sund fornuft at gå nybyggervejen, og kom med indenfor i familiens drøm af et nybygget hus.

 ”Som ejendomsmægler, ser man mange forskellige boliger og bliver hele tiden inspireret”, fortæller Teddy, der til daglig arbejder hos Danbolig. Familien havde længe tænkt på at flytte og komme videre, hvorfor både Mette og Teddy løbende holdt et skarpt øje med det lokale boligmarked. Familien Schiewitz kommer fra et ældre hus. De beskriver det som superlækkert, men der var alligevel hele tiden noget, der skulle laves.

.

Oliefyret skulle skiftes

Da de flyttede ind i det gamle hus, lovede parret hurtigt hinanden, at oliefyret skulle skiftes som noget af det første.

”Huset var altid koldt, men vi fik alligevel aldrig gjort noget ved det”, lyder det ærligt fra Mette, der til daglig arbejder som bankrådgiver hos Nordea og ved, hvordan varmeregningen fra et gammelt oliefyr ”kan stikke fuldstændig af”, som hun udtrykker det. Opremsningen af ting, der potentielt skal skiftes i et ældre hus er lang. Mette nævner udskiftning af tag, udskiftning af døre, og fx udskiftning af vinduer.

”Vi skulle hele tiden spare op til det næste og med 10 tommelfingre skal Teddy og jeg have hjælp fra håndværkere til den slags”, fortæller Mette med et smil til Teddy, der supplerer ”ja, det kan hurtigt blive dyrt at bo i et gammelt hus”.

Penge at spare ved at bo i nybyg

”Hos os trængte køkkenet også til at blive skiftet ud, men efter 2 ½ år valgte vi i stedet at sætte huset til salg”, uddyber Mette, der ikke er et sekund i tvivl om, at nybyg er den helt rigtige vej at gå for familien Schiewitz. Som bankrådgiver gør Mette opmærksom på, at der er mange penge at spare ved at bo i et nyt hus.

”Det kan godt være, at vi skal låne flere penge til et nyt hus, men renten er lav, og det vi har sparet på fx varmeudgifter, kan vi i dag bruge på ydelser til lånet, mens vi vel at mærke sparer op i boligen”, lyder det.

Teddy fortæller, at familien solgte det gamle hus med en god fortjeneste. Det i kombination med at renten er rekordlav gjorde, at familien kunne bygge præcis det hus, de drømte om. ”Jeg nyder, at vi ikke skal tænke på vedligeholdelse i mange år frem”, fortæller Teddy, inden han giver en guidet tur i det nye hus. I forhold til låntagning, fortæller Mette, at netop vedligehold er et absolut plus ved nybyg, da det i banken tages med i den samlede betragtning, om folk har råd til en vedligeholdelses-konto ved siden af.

Guld værd at bo i nybyggerkvarter

Nybyg med store rum

Allerede fra man ankommer til huset fornemmer man, at her er gjort noget ud af det. Huset byder på 200 kvm beboelse plus yderligere 56 kvm integreret garage med to porte.

”Garagen er et kapitel for sig”, lyder det fra familien, der har plads til to biler, et ”herrehjørne” med dartskive og fx ekstra skabsplads. Når bilerne triller ud, er garagerummet en hel balsal. ”Min lillebror låner det til barnedåb i næste måned”, fortæller Teddy, der ikke lægger skjul på, at de skylder brormand en tjeneste, da han af et godt hjerte husede hele familien Schiewitz, der også tæller Filippa, Elliot og en hund, under byggeprocessen med Milton Huse. På den måde boede familien også tæt på byggegrunden, så de kunne følge byggeriet tæt og nærmest dagligt.

”Det var en god oplevelse”, siger Mette, der fremhæver alt fra plads, gode store børneværelser og fx viktualierummet som plusser i det nye hus. Viktualierummet er gemt som et ”hemmeligt rum” bag ved en enkelt skabslåge. Super elegant.

”Vi har nærmest ingenting i skufferne”, fortæller Teddy, da familien har valgt at bygge et viktualierum, der er mindst dobbelt så stort som standard.

”Alt er stort i det nye hus, her er højt til loftet og masser
af plads, ligesom jeg havde drømt om”, smiler Teddy, der også nyder husets alkove i køkkenalrummet, hvor han i øvrigt selv har sat lameller op som vægbeklædning.

”De blev leveret pr. mål, så det gik lige”, smiler Teddy med reference til de ti tommelfingre. Alkoven bliver flittigt brugt af alle husets medlemmer. Til en lur, til en hyggestund med iPad, til historiefortælling eller bare ”en slapper”.

 

 

Grønne løsninger øger gensalgsværdien

”Som ejendomsmægler kan jeg selvfølgelig ikke lade være med at tænkte på gensalgsværdi, når vi har skulle træffe forskellige valg. Det er meget oppe i tid at tænke miljø, bæredygtigt og den vej rundt lavt energiforbrug. Derfor har vi fx valgt jordvarme”, fortæller Teddy, der ikke er i tvivl om, at familien har placeret sine penge godt i det nybyggede hus og af flere årsager tror på en høj gensalgsværdi, når den tid kommer.

”Det grønne tiltag som jordvarme er smart, det fylder ingenting og så var vi overrasket over, at det ikke var dyrere”, giver Teddy som et eksempel på en fremtidssikret løsning. De 300 meter slanger på Teddy og Mettes grund er gravet 90 cm ned.

.

.

Luksusvalg som walk-in og dobbelt brus

Som en luksus i hverdagen kan Teddy og Mette blandt andet glæde sig over, at stå op om morgenen i deres egen forældreafdeling af huset. Her er ud over et dejligt soveværelse en fin walk-in løsning, som alternativ til en skabsvæg, og på badeværelset skal man ikke slås om, hvem der skal først ud under bruseren. Med dobbeltbrus har nybyggerparret hver deres bruser.

”Vi har givet den gas, og fået alle vores ønsker opfyldt”, smiler parret, der er enige om, at de skal bo i huset i mange år frem.

”I hvert tilfælde ind til børnene ikke bor her mere”, lyder det fra Mette og Teddy, der fortæller, at de er rigtig glade for huset og stolte af resultatet. Huset er utrolig smukt og bærer præg af, at de ikke ville have et hus som alle andre. Hos Milton Huse mødte parret en kompetent og rar byggerådgiver, som forstod deres drømme og netop kunne bygge dem et personligt hus.

”Det er ikke en skrabet model, det er skræddersyet til os”, lyder det fra Teddy og Mette. Familien startede med at kigge på en plantegning for et såkaldt H-hus, men vi trak ”H´et” ud og gjorde det til vores helt eget. ”Ja, det er nærmest et gårdhavehus”, siger Mette, der yderligere kan fortælle, at netop den beslutning gjorde det store alrum endnu større. Plads og store rum er den røde tråd i familien Schiewitz nye hjem.

”Før havde vi en decideret spisestue og et lukket køkken – med det store køkkenalrum har vi plads til mange gæster, højt til loftet og et skønt lys fra ovenlysvinduerne”, fortæller Mette, der også er glad for ovenlysvinduerne i forhold til at regulere varmen i rummet.

 

Gode rammer for børnene

For børnene Elliot og Filippa bliver det guld værd at bo i nybyggerkvarteret. ”Jeg glæder mig til børnene kan løbe rundt og besøge hinanden. Sådan er jeg selv vokset op”, fortæller Teddy, der ikke så samme muligheder i det gamle kvarter. Med den nye beliggenhed er familien i gåafstand til børnehave, skole og øvrige gode institutioner. ”Nabomarken er solgt fra, så inden længe regner vi med, at der også kommer en masse børnefamilier ovre på den anden side af vores lille sø”, lyder det fra Teddy, der kun kan anbefale andre at bygge nyt med Milton Huse.

 

 

Fakta

  • Mette Schiewitz. Bankrådgiver hos Nordea.
  • Teddy Schiewitz. Ejendomsmægler og Salgschef hos Danbolig.
  • Børnene Elliot og Filippa.
  • Parret har tegnet og bygget nyt hus med Milton Huse på Sjælland.

Ét hjem/ By Milton #4 - designet til nybyggere

Drømmer du om at bygge nyt? Bestil magasin 4 og få svar på vigtige spørgsmål og nyttig viden. Få et hav af nye plantegninger, inspiration og tips til dit næste hjem. Mød ægte nybyggere. Hør hvorfor ejendomsmægleren og bankrådgiveren mener, at det er ”Sund fornuft” at bygge nyt. Læs Mette Blomsterbergs egne erfaringer med at bygge hus, og kom med indenfor hos Trine & Mikkel fra TV-programmet: ”Nybyggerne”, der byder velkommen i et kreativt og personligt hjem med plads til børn, farver og møbler i eget design. Bestil det nye magasin #4 i dag, så pakker og sender vi det til dig med det samme. Magasinet er gratis.

 

Bestil dit gratis eksemplar her

Trustpilot