Få max ud af den søde ventetid

Hos Milton Huse tager det i gennemsnit ca. 22 uger fra byggetilladelsen er på plads, til byggerådgiveren overdrager nøglen til det nybyggede hus. Det går stærkt, men de forskellige faser i processen opleves forskelligt. Og hvordan får du max ud af ventetiden?

Processen er på én gang spændende, men også intens den første tid. Nybyggerne skal træffe afgørende beslutninger, holde møder og tage stilling til alt fra plantegning og arkitektonisk ud­tryk til fx materialevalg. Naturligvis med styring og professionel rådgivning fra den ansvarlige Milton Huse byggerådgiver. Alli­gevel bliver mange nybyggerkunder så optaget af processen, at det føles som et antiklimaks, når selve byggeriet begynder.

Stilhed - efter storm?

”Min mand og jeg var bare så glade, da alt var godkendt og byggeriet gik i gang” fortæller Rikke, der bygger nyt med Milton Huse i Hjørring og aktuelt står midt i processen.

”Men vi fik også tid til at tænke, og så kan man pludselig blive ramt af tvivl. For er det nu de rigtige valg, vi har truffet, og hvordan kommer det nye hus mon til at se ud i virkeligheden?”, lyder det forventningsfuldt. Rikke er overbevist om, at det er en helt naturlig reaktion oven på alle.

 

”Selv har vi oprettet en åben instagram-profil, så andre kan følge processen fra idé til færdigt hus...”

 

Rikke deler et eksempel. ”Da fundamentet var støbt, besøgte vi byggeriet, og køkken-alrummet virkede alt for lille. Da først der kom tag på huset, fik vi dog en helt anden rumforståelse – og alt var, som det skulle være”, lyder det fra Rikke, der i dag er mange nybyggererfaringer rigere. ”Som nybygger skal man bruge lidt tid på at nå til erkendelsen af, at - nu - kan man ikke gøre mere, og så give plads til, at de professionelle hånd­værkere tager over”, siger Rikke, som gerne deler ud af sine erfaringer.

.

.

Idéer til den søde ventetid

Få Rikkes 5 idéer til aktiviteter og den gode flytteforberedelse.

.

.

#1 Lav din egen byggedagbog

”Jeg vil helt klart anbefale en byggedagbog med billeder og en lille bid tekst på dags-eller ugebasis. Det er rart, at kunne kigge tilbage på en så stor begivenhed i ens liv, og så gør det ventetiden sjovere”, lyder det entusiastisk fra Rikke, der konkret foreslår en internet-blog eller fx en åben eller privat instagram-profil, som platform.

”Selv har vi oprettet en åben instagram-pro­fil, så andre kan følge processen fra idé til færdigt hus. Vi følger også flere nybyggere og hashtags som fx #nybyggeri, hvor vi henter masser af inspiration”, siger Rikke, der fx inspireres til selve indretningen af huset.

#2 Bliv en del af dit nye nabolag

”Gå ture i området og udforsk kvarteret. Prøv stisystemet. Tag børnene med på den nærmeste legeplads, og fald i snak med de andre forældre. Børnene finder hurtigt ud af det sammen”, lyder det erfarent fra Rikke, som også foreslår, at man melder børnene ind i den lokale idrætsforening, involverer sig og fx tager initiativ til ”Vejens Facebookside”.

#3 Saml idéer til din indretning

”Vi går op i, at huset er funktionelt. Gangare­alet har vi fx tegnet bredere end standard, for at det også kan fungere som muliti-lege-rum”, smiler Rikke, der fortæller, hvordan hun i ´den søde ventetid´ har fået masser af idéer fra bl.a. instagram – fx har hun købt de fineste greb til en klatrevæg i multirummet, hvor drømmen er at skabe Mount Everest stemning i tapet-form. ”I det ´gamle hus´ havde vi alt for lidt plads i bryggerset, børnene smed deres sko, og cykelhjelmene lå fx så højt, at kun voksne kunne nå dem. Det gav idéen til at indrette en slags ”børnegarderobe” i brygger­set, men hvordan den skal se ud, bruger jeg ventetiden til at finde ud af”, siger Rikke, der har nok at gå i gang med.

#4 Forbered husets rum-i-rummene

Familien fra Hjørring har fx valgt at bygge en ekstra stor alkove. Med målene 2 x 1,60 meter, skal alkoven både fungere som hygge-læsekrog, hvileplads, bænk og en ekstra gæsteseng. ”Det stiller krav til valg af indretning, madrastype, puder og lyskilder til flere behov”, lyder det fra Rikke, der fortæller, at familien også har fået bygget en ekstra bred vindueskarm i stuen, som kan fungere som ekstra siddeplads. ”Den skal jeg også have planlagt indretningen af, inden vi flytter”, smiler Rikke, der mener, at forberedelse er godt givet ud, hvis man drømmer om et personligt hjem.

#5 Forbered familien på at flytte

At flytte et helt hjem på én gang kan være en større mundfuld for alle. Praktisk og fysisk, men også for familiens yngste. ”Inddrag børnene, hvis de er store nok”, lyder det fra Rikke, der sammen med hendes mand beslut­tede at have børnene med i byggeprojektet fra beslutningen blev truffet. ”Vores 5-årige ville fx ikke flytte, det krævede lidt arbejde at overbevise ham om, at alt hans legetøj selv­følgelig flytter med over i det nye hus”, slutter Rikke, for hvem et besøg på byggepladsen er et udflugtsmål for hele familien.

Ét hjem/ By Milton #5 - designet til nybyggere

Drømmer du om at bygge nyt? Bestil magasin og katalog i ét, der er fyldt med idéer, nyttig viden, gratis plantegninger, tips og meget mere. Bliv klædt på til 1. møde med byggerådgiveren, kom med indenfor hos ægte nybyggere og få fx. de bedste idéer af indretningsarkitekt og rumdesigner, Sif.
Vi pakker og sender magasinet til dig med det samme. Magasinet er gratis.

Bestil dit gratis eksemplar her

Trustpilot