Nybyg - et værdifuldt valg

Når kommende nybyggere besøger Milton Huse mærker byggerådgiverne straks, at kunderne står over for beslutninger af stor betydning – økonomisk som menneskeligt.

I bund og grund handler det ikke om farven på murstenen eller om huset skal bygges med eller uden udhæng. Det handler om kærlighed til ens familie og ønsket om at skabe de bedste rammer – også for børnenes opvækst. Hos Milton Huse kender vi værdien af at bygge nyt, og hos Nordea er man heller ikke i tvivl. Der kan være mange penge at spa­re ved at bygge nyt frem for eksempelvis at renovere et ældre hus.

Rekordstort antal

At være nybygger er et privilegium og en vej, stadig flere vælger. Ifølge boligsiden.dk blev der solgt 2.350 byggegrunde i Danmark i 2019, og det er et rekordstort antal, og faktisk næsten dobbelt så mange som i 2014. Byggelysten vokser, og stadig flere går uden om junglen at finde drømmeboligen på det etablerede boligmarked.

Penge at spare

Mange vælger også at bygge nyt, fordi de søger at bosætte sig blandt familier, som ligner dem selv, har samme værdier og er samme sted i livet. Grundlæggende faktorer som kan give grobund for berigende fællesskaber, legekammerater til børnene og et trygt naboskab mange år frem. Det er privilegeret og en luksus, der oven i købet kan give en økonomisk fordel, bekræf­ter Nordea.

Ifølge regneeksemplet fra Nordea kan man spare godt 2.000 kr. om måneden i udgifter til energi og vedligeholdelse, hvis man flytter i nyt frem for at overtage et ældre hus med fx energimærke E, fortæller boligspecialist Charlotte Bund­gaard-Hansen fra Nordea.

I udgangspunktet kan de sparede udgifter omsættes til, at du kan låne omkring 1.450.000 kr. mere til dit byggeri, uden det påvirker dit daglige forbrug. Her er regnet med et 1,0% fastforrentet lån i Nordea Kredit uden afdrag og en løbetid på 30 år.*

”Når du bygger nyt, har du typisk brug for et større lån end når du køber et ældre hus. Men det kan ende med at koste tæt ved det samme fra budgetkontoen hver måned, fordi de løbende udgifter er lavere i det nye hus”, forklare Charlotte Bundgaard-Hansen.

Vil du afdrage på dit lån, ser regnestykket selvfølgelig an­derledes ud, til gengæld sparer du mere op. Og på sigt vil du opnå en endnu mere robust økonomi. Hvor meget du kan låne afhænger af flere andre faktorer, så Charlotte Bundgaard-Han­sen, Nordea anbefaler, at du går i banken og får regnet på netop dine boligdrømme *


*Ved et lån, hvor hovedstolen er 1.515.000 kr., vil der efter stiftelsesomkostninger og kurstab blive udbetalt 1.450.000 kr. Stiftelsesomkostningerne udgør i alt 32.455 kr., med en rente på 1,0% og en løbetid på 30 år vil lånet have en ÅOP på 2,2% og en effektiv rente på 2,08% inkl. bidrag . Den an­vendte kurs er efter kursskæring, den anvendte kurs er 97.91. Lånets ydelse er i det første år 7.497 kr. pr. kvartal før skat. Det samlede beløb der skal betales tilbage vil være 1.928.000 kr., hvoraf de samlede stiftelsesomkostninger udgør 32.455 kr. Den anvendte bidragssats svarer til en 0-80% belåning af en helårsbolig.

 

 

Regneeksempel

Så mange penge kan du spare i et nyt hus.

Forbrug i et nyt hus sammenlignet med et ældre hus

med energimærke E

Forventet besparelse i energiforbrug..... 15.000 kr.

Forventet besparelse i vedligeholdelse.. 10.000 kr.

Samlet besparelse ........................... 25.000 kr.

Bruger du besparelsen til at betale ydelser på et fastforrentet afdragsfrit realkreditlån i Nordea Kredit med en rente på 1,0% og en løbetid på 30 år*, kan du låne 1.450.000 kr., penge du kan bruge i dit byggebudget, vel at mærke uden det påvirker dit daglige budget.

Eksemplet er alene illustrativt, og der er naturligvis mange andre faktorer, der skal medtages i dit samlede budget.

Kilde: Nordea, august 2020

 

NYT magasin: Ét hjem/ By Milton, #3

Drømmer du om at give børnene det bedste afsæt for en god opvækst? Søger du mere viden om nybyg, før du tager det første spadestik? Så er du havnet det helt rigtige sted. Bliv inspireret af Charlotte og Fredrik, vindere af TV-programmet "Nybyggerne", få Louisa Lorangs opskrift på sund hverdagsmad med børn og høst nyttig viden, når Miltons fagfolk giver svar på vigtige spørgsmål om nybyg. Bestil det nye magasin #3 - det er gratis.

 

Bestil dit gratis eksemplar her

Inspiration

Lys og luft i husets leverum

Indret stuen med alt det, du holder af

Sådan får børnene 
plads til leg

Indretning af badeværelset

Trustpilot