Nybyg - et værdifuldt valg

Når kommende nybyggere besøger Milton Huse mærker byggerådgiverne straks, at kunderne står over for beslutninger af stor betydning – økonomisk som menneskeligt. I bund og grund handler det ikke om farven på murstenen eller om huset skal bygges med eller uden udhæng. Det handler om kærlighed til ens familie og ønsket om at skabe de bedste rammer – også for børnenes opvækst. Hos Milton Huse kender vi værdien af at bygge nyt, og hos Nordea er man heller ikke i tvivl. Der kan være mange penge at spare ved at bygge nyt frem for eksempelvis at renovere et ældre hus.   

 

At bo som du vil

Interessen for at bygge nyt er stor, og det er der mange grunde til. Mange vælger nybyggervejen for at få lige netop det hus og den plads, som de drømmer om. Men udgangspunktet kan også være en bestemt beliggenhed, hvorfor flere ældre huse i dag rives ned for at gøre plads til nybyg.

Penge at spare

Mange vælger også at bygge nyt, fordi de søger at bosætte sig blandt familier, som ligner dem selv, har samme værdier og er samme sted i livet. Grundlæggende faktorer som kan give grobund for berigende fællesskaber, legekammerater til børnene og et trygt naboskab mange år frem. Det er et privilegie og en luksus, der oven i købet kan give en økonomisk fordel, bekræfter Nordea.

Ifølge regneeksemplet fra Nordea kan man spare godt 2.000 kr. om måneden i udgifter til energi og vedligeholdelse, hvis man flytter i nyt frem for at overtage et ældre hus med fx energimærke E, fortæller boligspecialist Charlotte Bundgaard-Hansen fra Nordea. I udgangspunktet kan de sparede udgifter omsættes til, at du kan låne omkring 1.200.000 kr. mere til dit byggeri, uden det påvirker din daglige økonomi. Her er regnet med et 1,5% fastforrentet lån i Nordea Kredit uden afdrag og en løbetid på 30 år.*

”Når du bygger nyt, har du typisk brug for et større lån end når du køber et ældre hus. Men det kan ende med at koste tæt ved det samme fra budgetkontoen hver måned, fordi de løbende udgifter er lavere i det nye hus”, forklarer Charlotte Bundgaard-Hansen.

Vil du afdrage på dit lån, ser regnestykket selvfølgelig anderledes ud, til gengæld sparer du mere op. På sigt vil du opnå en endnu mere robust økonomi. Hvor meget du kan låne afhænger af flere andre faktorer, så Charlotte Bundgaard-Hansen fra Nordea anbefaler, at du går i banken og får regnet på netop dine boligdrømme.

*Ved et lån, hvor hovedstolen er 1.287.000 kr., vil der efter stiftelsesomkostninger og kurstab blive udbetalt 1.200.000 kr. Stiftelsesomkostningerne udgør i alt 34.198 kr., med en rente på 1,5% og en løbetid på 30 år vil lånet have en ÅOP på 2,8% og en debitor rente på 1,8%. Den anvendte kurs er efter kursskæring, den anvendte kurs er 95,76. Lånets ydelse er i det første år 7.941 kr. pr. kvartal før skat og 5.859 kr. pr. kvartal efter skat. Det samlede beløb der skal betales tilbage vil være 1.739.114 kr. efter skat, hvoraf de samlede stiftelsesomkostninger udgør 34.198 kr. Den anvendte bidragssats svarer til en 0-80% belåning af en helårsbolig.

 

 Regneeksempel

 Så mange penge kan du spare i et nyt hus.

 Forbrug i et nyt hus sammenlignet med et ældre hus med energimærke E

Forventet besparelse i energiforbrug ........15.000 kr.

Forventet besparelse i vedligeholdelse .....10.000 kr.

Samlet besparelse ..............................25.000 kr.

 

Bruger du besparelsen til at betale ydelser på et fastforrentet  afdragsfrit realkreditlån i Nordea Kredit med en rente på 1,5%  og en løbetid på 30 år*, kan du låne 1.200.000 kr., penge du  kan bruge i dit byggebudget, vel at mærke uden det påvirker  dit daglige budget.

Eksemplet er alene illustrativt, og der er naturligvis mange andre faktorer, der skal medtages i dit samlede budget.

 Kilde: Nordea, oktober 2021

 

Ét hjem/ By Milton #5 - designet til nybyggere

Drømmer du om at bygge nyt? Bestil magasin og katalog i ét, der er fyldt med idéer, nyttig viden, gratis plantegninger, tips og meget mere. Bliv klædt på til 1. møde med byggerådgiveren, kom med indenfor hos ægte nybyggere og få fx. de bedste idéer af indretningsarkitekt og rumdesigner, Sif.
Vi pakker og sender magasinet til dig med det samme. Magasinet er gratis.

Bestil dit gratis eksemplar her

Inspiration

Lys og luft i husets leverum

Indret stuen med alt det, du holder af

Sådan får børnene 
plads til leg

Indretning af badeværelset

Trustpilot