Sådan får du tidens tendenser ind i hjemmet 

Ind med struktur og varme nuancer – ud med højglans og plastik. Lige nu skal din bolig afspejle det modsatte af din smartphones glatte skærm.

Hæng lange gardiner op, pryd gulvet med et smukt tæppe og find terracotta-krukkerne frem. Når det kommer til  boligindretning, er nøgleordene lige nu struktur, varme nuancer og runde, bløde former. Det fortæller designer Laura Scheuer Trøstrup, der i over 10 år har arbejdet med indretningsdesign og står bag firmaet og Instagramprofilen The Sweet Spot.

”Overordnet handler det lige nu om kontrasten til skærme og teknologi. Vi bruger enormt mange timer på vores glatte, kolde smartphone, og derfor leder vi efter det modsatte, når vi skal indrette vores hjem. Det betyder materialer, som minder os om jorden, både i konkret og overført betydning: Stenmaterialer, terracotta og varme farver, som er smukke og giver ro,” fortaller Laura Scheuer Trøstrup.

Skab zoner i hjemmet

Bløde tekstiler som puder og tæpper kan bruges til at skabe forskellige zoner i din bolig. ”Som indretningsdesigner handler det for mig om at indrette hjemmet til hverdag – det skal føles hjemligt og personligt. Har man et stort køkkenalrum

kan man derfor bruge tæpper til at skabe små rum i rummet, hvor man måske spiser, ser tv eller læser,” siger Laura Scheuer Trøstrup.

Få liv i huset med planter

Ifølge Laura Scheuer Trøstrup taler også planter ind i den nuværende tendens og kan ligesom bøger, kunst og gardiner være en fantastisk genvej til liv og personlighed i hjemmet. ”Planter er et møbleringselement, som ikke er møbler, men hvor rummet føles tomt uden. Det siger noget om dig som menneske, om du er til kaktusser eller gummitræer,” mener hun.

Bløde stoffer og lag på lag

Gulvlange gardiner er et element, der nemt kan give din stue eller soveværelse et mere blødt look. ”Et nybygget hus har ofte store glaspartier, og her kan gardiner være med til at bløde op. Lad dig eventuelt inspirere af hotelværelser, som ofte

har et tyndt undergardin og et tykkere udover, så du får skabt en lag på lag-effekt. Og så er jeg altid fortaler for, at du vælger naturmaterialer som for eksempel hør, bomuld eller uld,” siger Laura Scheuer Trøstrup.

Smæk på de sydlandske farver

Lige nu skal det være de bløde, varme farver, der dominerer indretningen. Tænk brunt, men ikke 1970’er-brunt: Snarere brune nuancer med varme undertoner a la terracotta, forklarer Laura Scheuer Trøstrup: ”Tidligere har det været de nordiske grå og kolde farver, der var fremme, men nu er det de varme, sydlandske toner, vi skal have ind i hjemmet - både i form af nips og møbler, men også på vores vægge. Vælger du at farve dine vægge, skal du tænke over, hvad du bruger rummet til: Stuen er til afslapning, mens køkkenet er mere dynamisk, og det skal farverne afspejle.”

 

3 simple veje til stilen
– af Laura Scheuer Trøstrup

  • ”Indret dit hjem med tekstiler: Puder, plaider og tapper. Det giver god akustik i rummet og er en fantastisk måde at skabe små zoner på.”
  • ”Farver kan ændre et rums karakter, så brug eventuelt to aftener på at give et rum nyt liv med maling i en varm nuance.”
  • ”Vælg gulvlange gardiner. Et nybygget hus består ofte af glatte, hvide vægge, og her kan gardinets bløde folder gøre fantastisk meget for rummet

 

Laura Scheuer Trøstrup

Uddannet designer og har i mere end 10 år arbejdet med indretningsdesign for både private og professionelle. Står bag firmaet og Instagram-profilen The Sweet Spot.

Kontakt Milton Huse

Du er altid velkommen. Send din besked og se frem til et svar retur. Skriver du dit telefon-nr. i kommentarfeltet, ringer vi dig naturligvis gerne op.

 

Få nyeste magasin: Ét hjem/By Milton #3
- spækket med inspiration til nybyggere

Bestil her

Trustpilot