Book et møde om 'Riv ned og byg nyt'

Her har familien boet siden 1936

3. GENERATION VALGTE AT RIVE NED OG BYGGE NYT

På en hyggelig og rolig villavej i Valby, København, bliver du mødt af huse, primært bygget i 1930´erne og 40´erne. Et enkelt hus har endog bindingsværk, som er den ældste byggeteknik i Danmark, og midt i det hele findes også et smukt nybygget hus fra 2021. Her bor Frank og Therese med børnene Silje og Milas. Familien er privilegeret, for byggegrunde i København er en knap faktor, hvis ikke, ikke-eksisterende. 

 

Barndommens gade

”Det er min Barndommens Gade”, fortæller Therese med et smil, da vi møder hende og Frank i familiens nye hjem. ”Nr. 17 har været i familien siden mine bedsteforældre lod et hus opføre på grunden tilbage i 1936”, tilføjer Therese. Man fornemmer snart, at familien har stærke bånd og en solid lokal forankring.

Frank og Therese er begge opvokset i området, hvor de også gerne vil bo med deres egne børn. ”Vi undersøgte huspriserne i området, men blev hurtigt klar over, at det blev for dyrt”, fortæller det unge par, der bl.a. nåede at bo i Hvidovre, inden de fandt hjem igen. Da Thereses far gik bort, opstod der en unik mulighed for at gøre drømmen om hus i Valby til virkelighed. ”Det var vemodigt at rive barndomshjemmet ned, men jeg er sikker på, at min far ville synes, at vores nybyggede hus er rigtig flot. Og så bliver adressen jo i familien mange år endnu”, fortæller Therese. Hvortil Frank smiler og tilføjer, ”Vi tænker allerede, at børnene skal arve huset efter os en dag. Det nye hus bliver aldrig revet ned”.

  

 

 

Familien består af: Therese, 34 år, Dyrepasser Frank, 37 år, Teknisk tegner Silje, 2 år og 8 mdr. Milas, 1 år
Find en god byggerådgiver

”Alliér dig med en professionel byggerådgiver. Vi anede ikke, hvor vi skulle starte, eller hvem vi skulle tage kontakt til. For hvem gør hvad, hvis man vil rive et hus ned og bygge nyt?”

For at finde svar på spørgsmålene tog Therese og Frank til Åbent Hus hos forskellige byggefirmaer. ”Vi ville selvfølgelig se inspirationshusene, men vi ville også finde en dygtig byggerådgiver, der kunne guide os”, fortæller Frank.

Valget faldt på Milton Huse, som det unge par hurtigt fik tillid til. Byggerådgiveren havde den erfaring, der skulle til og gav mere end forventet. ”Det var også byggerådgiveren fra Milton Huse, der anbefalede os det firma, som endte med at rive huset ned og gøre byggegrunden klar”, lyder det fra Frank og Therese, der snart fik indblik i mange nye begreber, som nedrivningstilladelser og ansøgninger til kommunen. Noget de egentlig helst ville overlade til de professionelle.

”Byggerådgiveren fra Milton Huse var rigtig god til at styre processen, give gode råd og holde overblik fra start til slut”, fortæller Frank, ”Og så mindede han os flere gange om, at det var vores hus, og valg igennem hele processen. Allan tog sig altid god tid. Det var ikke bare et salg”, lyder det fra Frank, der selv er uddannet teknisk tegner. Therese bryder ind med et smil, ”Glemmer aldrig, da Allan spurgte os, hvilken fugefarve vi ønskede? Og vi tænkte, Gud, skal vi også tage stilling til det”. Efter de mange valg, glædede Frank og Therese sig over, at de kunne følge byggeriet fra sidelinjen ”Vi gik i jorden den 11. januar og allerede i juni kunne vi flytte ind”, tilføjer Frank. I baggrunden kan man høre, at en lastbil bakker op til huset og læsser sand af i store bunker. ”Vi er i fuld gang med at få lagt sten rundt om huset”, smiler Therese, som bl.a. glæder sig over, at Silje på knap 3 år snart kan cykle hele vejen rundt om huset. 

Med i prisen

Frank og Therese har også en anden erfaring på hjertet, som de gerne deler. Parret troede nemlig, at de skulle vælge én af de modeller og plantegninger, som Milton Huse viste i magasinet. ”Vi var derfor positivt overrasket over, at det ikke var tilfældet. På Milton Huses tegnestue, satte de stregerne ud fra vores ønsker - uden - det kostede ekstra” fortæller Frank, der blandt andet glæder sig over, at have fået en lukket garage og et stort hobbyrum med lydstudie inde i huset på hele 26 kvm til DJ-udstyr og samleobjekter. Ren luksus.

 

   

 

  

  

Tre gode råd om riv-ned-og-byg-nyt

1. Tjek mulighederne hos kommunen, og orientér naboerne i god tid.

2. Tag kontakt til et nedrivningsfirma, og få en idé om pris og proces.

3. Alliér dig med en dygtig byggerådgiver.


Kender du magasinet designet til nybyggere?

Magasinet Ét hjem/ By Milton byder på masser af nye plantegninger, inspirationsbilleder, tips og nyttig viden. Mød Caroline og Reece fra tv-programmet Nybyggerne og se deres bud på et Milton-hus, læs om ansvarligt nybyggeri med DGNB, og mød familien der med solceller på taget er næsten selvforsynende - og meget mere.

Bestil i dag. Vi pakker og sender magasinet til dig med det samme – gratis.

Bestil dit gratis eksemplar her

       

       

Bliv en del af Milton Huses inspirationsunivers for nybyggere

Det er en stor beslutning at bygge det hjem, hvor familien kan vokse, og minder kan skabes. Derfor kan det være rart med inspiration til, hvordan netop dit hus kan se ud, ligesom det kan være spændende at lade sig inspirere af andre, der også har valgt nybyggervejen.

Tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

Trustpilot