Plantegning til dit nye hjem

Skal du bygge nyt hus, er plantegningen noget af det første, du skal tage stilling til. Et godt råd er at tænke din og familiens hverdag ind i stregerne – også i fremtiden. På den måde sikrer du, at udformningen af dit nye hus imødekommer så mange af familiens behov som muligt på den lange bane.

Planlægger I fx at få flere børn? Hvor meget opbevaringsplads får familien brug for? Skal der være plads til en særlig hobby? Er en carport tilstrækkelig, eller skal bilen stå i en isoleret garage? Skal teenagerne have en separat afdeling med eget badeværelse og indgang? Og listen bliver ved…

Få hjælp til din plantegning

Mangler du hjælp til at udforme planløsningen for dit nye hus, kan du kontakte Milton Huse for et uforpligtende møde med en professionel byggerådgiver nær dig.  

Vi bidrager gerne med råd og vejledning til din plantegning og står klar til at hjælpe dig med at gøre boligdrømmen til virkelighed, uanset om du kommer med en færdig skitse eller blot løse ideer og tanker.

Milton hustyper

Flere faktorer påvirker plantegningen

Når du skal i gang med at skitsere plantegningen, er det vigtigt at tage både byggegrundens form og størrelse samt dine ønsker til arkitektur med i betragtning. Det har betydning for både hustype og plantegning, om byggegrunden er smal og aflang, kvadratisk eller måske har en særlig udsigt, der skal udnyttes. Desuden er valget af hustype med til at definere de store linjer for plantegningen, inden placeringen af de indre vægge kan fastlægges.

Valget af hustype er ofte en smagssag, men afhænger i høj grad også af, hvad der vil være optimalt i forhold til din byggegrund. Når hustypen er defineret, kan du begynde at gøre dig tanker om de indvendige streger på plantegningen. Her skal du blandt andet tænke på, hvorvidt du og din familie fx ønsker en adskilt forældre- og børneafdeling, hvor store værelserne skal være, og hvordan kvadratmeterne skal prioriteres i forhold til familiens behov. Er familietid og samvær i højsædet, skal fællesarealerne måske udvides lidt på bekostning af de private rum. Du kan også overveje, om rummene skal tegnes med flere funktioner for øje – fx et legehjørne.

 

Plantegninger til typehuse

Hos Milton Huse har vi som udgangspunkt fire overordnede hustyper, men der er mange flere muligheder. Derfor kalder vi Miltons typehuse for personlige huse. De fire primære hustyper er:

Heraf udspringer et væld af variationer som fx forskudte vinkelhuse, H-huse, knækhuse og forskudte vinkelhuse. Du kan også bygge i to plan med Milton Huse.

Hvilken plantegning passer til hvilken hustype?

Hver hustype har sine unikke karakteristika, som giver forskellige muligheder i forhold til plantegningen. Fx er et vinkelhus oplagt til en hyggelig terrasse i læ for vinden, mens et gårdhavehus er en god løsning til dig, som ønsker dit hus opdelt i en voksen- og en børneafdeling i hver sin ende af huset. Når formen på huset er på plads, kan du vælge imellem flere forskellige tagløsninger, som har stor betydning for det visuelle udtryk.

Den helt rigtige form på huset afhænger af byggegrunden og dine ønsker og behov. Plantegningerne her på siden er blot til inspiration, så lad ikke kreativiteten begrænse. Falder du over noget, som næsten rammer plet, kan vi altid justere, så tegningen matcher præcis dine ønsker.

Ideer til din plantegning

De forskellige plantegninger kan du bruge som inspirationskilde til din egen plantegning. Finder du ikke lige det, du drømmer om, så kontakt Milton Huse. Vi har gennem årene hjulpet tusindvis af nybyggere med at realisere deres drømmehjem.

På Milton Huses tegnestue sidder et kompetent team af tegnere og bygningskonstruktører. Baseret på lang erfaring kan de både vurdere, hvordan forskellige ideer vil fungere i praksis, levere kreative modspil og sikre, at dine idéer forløses bedst muligt ud fra arkitektoniske og funktionelle hensyn.

 

Plantegninger til længehuse

Længehusets rektangulære form giver mange spændende muligheder for en unik plantegning, der imødekommer hele familiens behov. Det er derfor også blandt favoritterne hos mange børnefamilier, fordi der er rig mulighed for at lege med planløsningen, flytte rundt på rummene og tilpasse huset efter behov og ønsker uden spildplads. Længehuset passer på de fleste byggegrunde, men egner sig især til de smallere byggegrunde.

 

Plantegninger til vinkelhuse

Et vinkelhus indbyder til mange forskellige indretningsmuligheder og planløsninger. Vinkelhuset er populært blandt danskerne med dets funktionelle indretningsmuligheder og egner sig til de fleste byggegrunde, da husets vinkel kan gøres længere eller kortere alt efter byggegrundens udformning. Et vinkelhus muliggør en spændende indretning, og hustypen er det perfekte valg til dig, der ønsker store og lyse fællesarealer.

 

Plantegninger til gårdhavehuse

Gårdhavehuset er kendetegnet ved at bestå af to parallelle længer forbundet af en mindre bygning. Det giver en gårdhave, som yder naturligt læ for vinden - et oplagt sted til etablering af en stor terrasse/udemiljø, hvor familien kan samles og nyde solen. En variant af gårdhavehuset er H-huset, hvor de længerne danner gårdhaver på begge sider af huset. Planløsningen er særlig velegnet til mere kvadratiske byggegrunde.

 

Plantegninger til kvadrathuse

Kvadrathuse er minimalistiske i udtrykket og giver nogle andre indretningsmuligheder end de andre hustyper, da der ikke er vinkler eller længer, der skal tages hensyn til. De fleste familier vælger køkken/alrummet som husets centrum, hvorfra bryggers, opholdsstue, badeværelser og værelser placeres. Et kvadrathus fylder ikke meget på grunden og giver således mange indretningsmuligheder for haven.

 

Inspiration til din plantegning

Plantegningerne herover giver blot et indblik i, hvordan dit nye hjem kan se ud. Matcher planløsningerne ikke dine drømme, hjælper vores byggerådgivere hellere end gerne med at finde den helt rette planløsning til dig og familien. Ved du allerede nogenlunde, hvordan dit nye hjem skal se ud, kan lave din egen visualisering med Milton Huses digitale HusDesigner, hvor du kan designe dit drømmehus fra bunden.

Har du brug for mere inspiration til din plantegning, kan du besøge et af Milton Huses mange inspirationshuse rundt omkring i landet. Her kan du opleve forskellige hustyper, planløsninger, tagløsninger, materialer, indretningsmuligheder og meget mere.

Du er også mere end velkommen til at komme forbi en af Milton Huses showrooms og kigge på materialer til dit kommende drømmehus.

Gå på opdagelse i Miltons inspirationshuse 

Kig forbi et af de mange udstillingshuse fordelt rundt i det danske land, som har åbent hver søndag. Her noget for enhver smag, og helt sikkert masser af inspiration til dit kommende hjem. 

Se udstillingshuse

Inspiration

lyst køkken-alrum nybyg

Lys og luft i husets leverum

Stue med sildebensparket gulv

Indret stuen med alt det, du holder af

Børneværelse med klatrevæg udformet som et sneklædt bjerg

Sådan får børnene 
plads til leg

Indretning af badeværelset

Trustpilot