Vindere af TV-programmet Nybyggerne

Caroline og Reece tegner et Milton-hus

“If you can dream it, you can do it,” lyder et citat af Walt Disney.

 

For de fleste virker budskabet til tider utopisk, men der ligger en tro, vilje og et mod i ordene, der i mødet med det dansk-australske par Caroline og Reece står lysende klart.

Parret tænker stort og ser derfra, hvad der kan lade sig gøre. ”Har vi to idéer, går vi oftest med den vildeste”, lyder det fra Caroline, der oprindeligt kommer fra Aarhus-området, men på en rejse ud i verden mødte australieren Reece. De to er siden blevet gift på den indonesiske ø Bali og er i dag forældre til Vera.

At føre store drømme og vilde idéer ud i livet har blandt andet sikret det unge par en velfortjent sejr i det populære tv-program Nybyggerne. At Caroline og Reece også er indehavere af en bar i Grækenland er alt sammen ektraordinært. Hvad bliver det næste? Tanken strejfer en, alt imens Reece joker med en mulig deltagelse i X-factor. ”Working my way up - dancing with the stars”, lyder det med et glimt i øjet.

Snedkermøbler af eget design - og ro

Ét hjem/ By Milton møder Caroline og Reece på Als. Rammerne er Grønt Hus, og indretningen er harmonisk balanceret mellem smukke materialevalg, dæmpede farver, planter, florlette gardiner og Reeces snedkerhåndværk i særklasse. Man kan ikke undgå at blive begejstret for møblerne af eget design, som rumdelerreolen der ikke er til at rokke ud af stedet. Her er ingen synlige samlinger eller skruer, og alt er afsluttet med propper og akkuratesse. Det samme gælder skabene på gæsteværelset, alkoven med siddeplads i vinduet og husets senge. Da parret ventede Vera kom også en fin lille babyseng til. Den er ikke fritstående, men designet som et integreret modul til forældresengen, som havde den været en del af designet fra begyndelsen.

”Vi fokuserer på at give et nybygget hus, som vores, sjæl og personlighed med farver, gode genbrugsfund og masser af design i træ, træ… træ,” fortæller Caroline og Reece, der bruger teknikken moodboards til at sikre en rød tråd i udtrykket fra rum til rum. Til andre, der skal i gang med at indrette et helt nyt hus, lyder rådet: ”Find ud af, hvilken stemning du gerne vil have i dit hjem. For os har det handlet om at skabe RO og ikke være alt for crazy. Et hjem skal være et sted, hvor man kan slappe af, men også blive inspireret,” lyder det.

I ét med naturen

Caroline og Reece elsker naturen, har rejst meget og nyder også tiden ved vandet og sommerhuset. Da de skal designe et nyt hus i samarbejde med Milton Huses tegnestue, starter de derfor ikke, som mange andre med køkken-alrummet som centrum. Caroline og Reece starter uden for huset, og tegner som det første en stor terrasse. Udelivet er højt prioriteret. I Grønt Hus drømte de fx om en stor pool, der i stedet blev til en mindre, men æstetisk smuk løsning med et nedsænket badekar.

12 billeder

Terrassen er nr. 1

I Milton-huset bliver terrassen også husets omdrejningspunkt. ”For os er naturen vigtig at få med ind i hjemmet, derfor skal huset have store vinduespartier og en centrering mod terrasse- og udelivet,” fortæller Caroline. ”Vi vil gerne have rigtig god udsigt til haven,” tilføjer Reece, der også minder om, at de elsker at lave mad sammen, hvorfor et lækkert køkken er høj prioritet. Et hurtigt kig rundt i parrets køkken bekræfter passionen for madlavning. Her er linser, ærter, korn og krydderier i fine glas på stribe. Man kan næsten dufte karry og ingefær i færd med at blive svitset på panden.

Med den prioritet in mente får familiens madlaboratorium sit eget rum.

Caroline og Reece vælger at lade køkken være køkken og samle spiseafdeling og stue i ét, hvor mange vælger at bygge et egentligt køkken-alrum. ”I husets store fællesrum skal der være plads til familiehygge, spisebord og en god sofa. Det bliver så fedt med et stort lyst og åbent rum,” siger de smilende til hinanden og fortæller videre om, hvordan de har været vant til at leve småt men godt. Deres første lejlighed var på 40 kvm, sommerhuset er på 60 kvm, mens rækkehuset i Sønderborg er ren luksus med det dobbelte beboelsesareal. Milton Huse-tegningen a la Caroline og Reece bliver på hele 160 kvm. ”Det giver jo masser af fællesplads. Vi ønsker ikke at tegne et hus, der er kæmpestort og ekstravagant”. Fx har de ikke brug for en garage til to biler. Én er rigeligt.

Opbevaringsplads

”Det har altid været meningen, at vi skulle være en familie en dag,” siger Reece, der efter Veras ankomst er blevet endnu mere bevidst om, at en baby stiller krav til mere opbevaringsplads, end man lige regner med. ”I Milton-huset skal der være rum til pusleplads, barnevogn, mini-seng og alle babys ting. ”Jeg behøver bare en lille taske i badeværelset,” pointerer Reece, der rask væk dedikerer husets skabsplads til pigerne i sit liv. ”Det er altid nice med ekstra opbevaringsplads,” siger Caroline og kvitterer med et tak.

I samspil med en dygtig tegner fra Milton Huses tegnestue tager familiens design form. ”Det er spændende at skulle designe et helt nyt hus,” fortæller Reece og Caroline, der synes det er udfordrende og fedt at være tvunget til at træffe så mange valg. De er samtidig overraskede over, hvor hurtigt det går fra første tusch-tegning til et næsten færdigt hus, der reelt kan bygges. ”Vi har set meget Grand Designs, som er et tv-program, hvor folk netop designer deres drømmehus,” fortæller de, hvilket måske er medvirkende til, at Caroline og Reece virker utrolig enige om det meste. ”Vi har været kreative sammen i otte år nu, så vi har mange fælles idéer,” fortæller Reece.

Husform og prioriteringer

Huset er tegnet som et gårdhavehus, hvor hver længe og hver en kvadratmeter er godt disponeret. Køkkenet har fx fået den ene længe, og med udsigt til den store terrasse bliver det et herligt sted at kokkerere. Det store fællesrum samler de to længer. Rummet har store vinduespartier fra gulv-til-loft, som sikrer et smukt lysindfald og inviterer naturen indenfor. Familiens soveværelse med eget bad og et lækkert walk-in har også udgang til den store terrasse, som er husets omdrejningspunkt. Samspillet mellem terrasse, køkken, stue-alrum og de store åbne rum er essentielt for den valgte arkitektur.

”Jeg vil gerne spise udenfor, så meget som det er muligt her i Danmark,” fortæller Reece. Alt imens tegningsarbejdet er på sit højeste kommer der flere spørgsmål op. Hvor skal vi placere vaskemaskinen og tørretumbleren? Ved siden af hinanden eller som en søjle? Hvor mange værelser har vi egentlig brug for? To eller tre? Undervejs får Caroline også flettet ind, at hun virkelig gerne vil have et viktualierum til ekstra køkkenting. Og hvad med et fireplace? Og hvor skal spisebordet stå? Hvordan kan det se ud, hvis vi gerne vil have en flot entré med højt til loftet og plads til en bænk? To håndvaske i det ene badeværelse, er det muligt?

Samspil med en professionel tegner

Det meste er muligt. Milton Huse tegner fra blankt papir hver gang, men spørgsmålene er mange, når et hus både skal fungere i en hverdag, være arkitektonisk smukt og leve op til de tekniske specifikationer i et bygningsreglement. Mads Kjærsvold fra Milton Huses tegnestue er god til at lytte og oversætter Caroline og Reeces ønsker til en professionel plantegning, og så kommer han med gode råd om fx brugen af ovenlysvinduer for at bringe naturen endnu mere ind i huset.

Da Mads viser resultatet fra det første arbejdsmøde, er Caroline og Reece begejstrede.

”Så skal vi bare have den store pung frem,” lyder det fra Caroline med et stort smil. ”Du er en dreammaker, Mads,” slutter Reece som en cadeau til Mads' arbejde og det fine samarbejde omkring bordet.

Fakta

  • Caroline
    30 år, dansk, model og selvstændig (på barsel)
  • Reece
    35 år, australier, Marketing Management, og selvstændig.
  • Vera
    Født i 2022, datter