Ansvarligt byggeri og spørgsmål om bæredygtighed

Nye rammer. Med omhu og omtanke. 

Er drømmen et nybygget hus, men ikke for enhver pris? Stiller du krav om en fornuftig balance mellem C02-aftryk og materialevalg? Og vil du kunne dokumentere, at huset er opført med fokus på ansvarligt byggeri?

 

Dit hjem er mere end mursten

Kloden er i forandring, og kalder på nye måder at bygge nyt på. Målet er klart på verdensplan, men for dig handler det måske også om, at skabe de bedste forudsætninger for dine børn og fremtidige generationer. Hvert valg tæller med sigte på en klimaløsning.

At bygge nyt er et privilegie. Her har du mulighed for at tage de bedste og mest ansvarlige valg, og samtidig sætte personlige præg på rammerne om hjemmet. Helt fra start. Og med god samvittighed.

Bygger du med Milton Huse er du garanteret godt håndværk, ordentlighed og omhu – værdier, som holder langt ind i fremtiden. Du får et byggefirma, som tager ansvar og deltager aktivt i udviklingen af certificeringer, som DGNB Villa og skubber til grænser, for at opnå sundt og ansvarligt nybyggeri. Det skal ikke kun være for de få at tage ansvarlige valg. Det skal være tilgængeligt for alle. For Milton Huses vision er at udbrede ansvarligt byggeri.    

Tag en snak med Milton Huse om ansvarligt nybyggeri. Det rummer alt fra de store flader, til de små personlige detaljer og materialevalg, til den grønne og frodige ramme, som omkranser dit hjem.

Få certifikat på dit byggeri

I september 2022 opnåede Milton Huse en DGNB Villa systemgodkendelse, som de første i typehusbranchen – ja faktisk, som de første nogensinde. Den europæiske bæredygtighedscertificering DGNB er den mest omfangsrige certificering indenfor bæredygtigt byggeri. Den blev introduceret i Danmark i 2012, og er hovedsageligt anvendt på større byggerier. Kriterierne i DGNB Villa fordeler sig på klima og miljø, økonomi og sociale faktorer.

”Hos Milton Huse vil vi bidrage aktivt til at løfte standarden for, hvordan nybyggeri tager hensyn til miljø og klima, sociale som økonomiske faktorer”, fortæller Søren Egelind Hovedskov, der har en baggrund som bygningskonstruktør og til daglig arbejder som bæredygtighedsansvarlig i Milton Huse.

   

Hvad betyder det i praksis?

”Når du bygger et DGNB Villa-certificeret Milton hus, vil vi dokumentere klimaaftrykket for byggeriet. I hvilken grad dit byggeri lever op til høje krav  fx til materialevalg og indeklima”, siger Søren Egelind Hovedskov, og lister en række eksempler op. ”Det handler fx om, hvorvidt der er udført løbende detaljeret kontrol af, hvorvidt de anvendte byggematerialer stemmer overens med den fastsatte DGNB Villa-kriterier.kriterier ”, fortæller Søren Egelind Hovedskov og supplerer med yderligere et par eksempler, ”Det kan også handle om ansvarlig oprindelse af materialer, som fx en ansvarlig produktion og at byggematerialerne fragtes mindst muligt fra produktionsstedet”.

I dokumentationen får du, som nybygger af et DGNB Villa-certificeret Milton hus, også indsigt i fx tag – og facadeelementers funktionelle levetid, hvilket også har indflydelse på dit nybyggede hus´ samlede aftryk på miljøet.

”Certificeringen handler således ikke kun om enkelte materialevalg, men om huset i sin helhed. Det samlede niveau for et DGNB Villa-certificeret byggeri er højt, og med en række tilvalg kan nybyggerne minimere miljø-aftrykket yderligere”, fortæller Søren.

Kortlægning af plusser og minusser

Milton Huse går helhjertet til opgaven, og har etableret en afdeling dedikeret til arbejdet med bæredygtighed og certificeringer. I praksis betyder det blandt andet, at Milton Huse selv kan procesfacilitere og certificere både større og mindre byggerier. Fra et enkelt enfamilieshus til rækkehusprojekter med over 200 enheder. ”For dig som nybygger er det en fordel, at din byggerådgiver ikke skal involvere ekstern rådgivning. Det giver også en fleksibilitet, så vi fx relativt hurtigt kan kortlægge plusser og minusser på det enkelte husbyggeri. I Milton Huse skal vi ikke ringe til en ekstern ingeniør, som i andre byggefirmaer. Der kan vi være et skridt foran”, fortæller Søren Egelind Hovedskov, der har et tæt samarbejde med byggerådgiverne i Milton Huse, og særligt den ene, som er udpeget som fagspecialist på området.

En tryg ramme i balance

Et nybygget hus skal først og fremmest være en tryg ramme for dig og din familie. Kaffen på terrassen skal nydes med bevidsthed om, at huset er bygget og kan bruges på en ansvarlig måde med omtanke for nuet og fremtiden.

For at vi kan kalde byggeriet ansvarligt, skal vi dokumentere, at det er bygget med et reduceret CO2-aftryk, men også at vi har bygget økonomisk ansvarligt med fokus på indeklima, lave drifts- og vedligeholdelsesomkostninger og materialer af høj kvalitet, så huset kan holde i mange år. Hertil kommer valget af en grøn energikilde som fx fjernvarme, solenergi, varmepumper eller jordvarme.

For Milton Huse handler ansvarligt nybyggeri om at finde den balance, hvor forventninger, funktionalitet og ansvarlighed i alt fra planlægning, byggeri, materialevalg, brug og økonomi, går op i en højere enhed.

Fakta

Certificeringerne uddeles af Rådet for Bæredygtigt Byggeri.

Læs om DGNB Villa lige her.

Vil du bygge et DGNB Villa-certificeret hus?

Book møde med Milton Huses specialist Steffen Vad Østerskov på tlf. 9282 9305.


Kender du magasinet designet til nybyggere?

Magasinet Ét hjem/ By Milton byder på masser af nye plantegninger, inspirationsbilleder, tips og nyttig viden. Mød Caroline og Reece fra tv-programmet Nybyggerne og se deres bud på et Milton-hus, læs om ansvarligt nybyggeri med DGNB, og mød familien der med solceller på taget er næsten selvforsynende - og meget mere.

Bestil i dag. Vi pakker og sender magasinet til dig med det samme – gratis.

Bestil dit gratis eksemplar her

Inspiration

lyst køkken-alrum nybyg

Lys og luft i husets leverum

Stue med sildebensparket gulv

Indret stuen med alt det, du holder af

Børneværelse med klatrevæg udformet som et sneklædt bjerg

Sådan får børnene 
plads til leg

Indretning af badeværelset

Trustpilot