Finansiering:

Kom godt i gang med dit nybyggeri

Når du skal bygge hus, går drømme og planer hånd i hånd med finansieringen.

 

Drømmer du om at bygge nyt?

Så er banken et godt sted at begynde. Det giver dig fra begyndelsen et overblik over, hvad du har råd til at bygge og købe for. Et realistisk budget giver ro i maven, og kender du din økonomiske ramme på forhånd, kan byggerådgiveren fra Milton Huse hurtigere pejle sig ind på, hvordan dine drømme kan realiseres.

En af fordelene ved at samarbejde med et etableret byggefirma som Milton Huse er sikkerheden. Du får en fast pris og en indflytningsdato, som du kan regne med. Det hjælper, når du skal have finansieringen på plads i banken. Og selvom nogen måske umiddelbart vil tænke, at nybyggeri er uden for rækkevidde, kan der være økonomiske fordele, som du ikke opnår i et ældre hus.

Men hvordan kan sådan en finansiering se ud? Og hvordan garderer du dig imod overraskelser? Det har vi bedt Sydbank svare på. 

 

Hvordan kan man som nybygger finansiere sit byggeprojekt?

- I Sydbank rådgiver vi dig om dine finansieringsmuligheder, så du kan træffe det valg, der passer bedst til din situation. En typisk finansiering af et nybyggeri består af et realkreditlån, et banklån og en egenfinansiering. I nogle tilfælde kan der være brug for et forhåndslån. Det er et lån, der er til rådighed fra byggeriets start, og det har du brug for, hvis dit byggefirma kræver, at du betaler rater undervejs i byggeperioden. Milton Huse kræver først betaling ved indflytning, og derfor stiller vi her en bankgaranti i byggeperioden, hvis du vælger at finansiere byggeriet gennem os. Det betyder, at du først får brug for at optage et lån op til overtagelsestidspunktet, og det kan spare dig for udgifterne til realkreditlånet i byggeperioden. Har du fundet den perfekte grund at bygge på, tilbyder Sydbank en finansiering af byggegrunden på favorable vilkår.

Hvordan kan man sikre sig mod udsving i økonomien?

- Når du optager et realkreditlån, kan du vælge at fastlåse kursen for at sikre dig mod kursfald. På den måde er du sikker på, at dit lån – og dermed din låneydelse – ikke bliver dyrere, hvis kursen falder, inden banken tager lånet hjem. Når du kurssikrer, tegner du altså en form for forsikring i banken, hvor du og banken aftaler den kurs, som du kan hjemtage lånet med på udbetalingsdagen.

Er der andet, man bør være særligt opmærksom på?

- For at sikre, at du har det hele med i dit byggebudget, skal du se på den samlede entrepriseudgift. Vi har erfaret, at budgetposter som fx ekstrafundering, bortkørsel af jord, hårde hvidevarer, inventar, ekstra el, solceller, have og belægning nemt kan resultere i en merudgift. Dertil skal du huske udgifter til byggetilladelse, forsikring, finansieringsomkostninger og brug af advokat og byggesagkyndig.

- Der er mange valg, der skal træffes, og mange ting, du skal forholde dig til, når du skal bygge hus. Som nybygger i Sydbank får du derfor – udover din personlige rådgiver – tilknyttet en specialist inden for finansiering af nybyg, der følger og rådgiver dig lige fra den spæde opstart, til du får nøglerne til dit nybyggede hus.

Hos Milton Huse har du mulighed for at få en fast pris på ekstrafundering og bortkørsel af jord, inden du underskriver kontrakten, ligesom udgiften til fx entreprise- og byggeskadeforsikring er inkluderet i prisen på dit hus.

Din lokale byggerådgiver hjælper gerne med at opstille et samlet budget, så både du og banken har et konkret grundlag at arbejde ud fra.

5 fordele ved at bygge nyt

1. Du har selv indflydelse på rammerne gennem valg af planløsning, materiale mv.

2. Din bolig er energivenlig og lever fra start op til nye energikrav. Det er godt for både din varmeregning og miljøet. Du kan også tilvælge energikilder som jordvarme og solceller.

3. Nye huse har ofte et bedre og sundere indeklima.

4. Du sparer vedligeholdelse og uventede overraskelser, som kan koste dyrt i budgettet.

5. Nye huse har ofte en stor gensalgsværdig, hvis du en dag ønsker at flytte. 

Kilde: Sydbank og Milton Huse

Sydbank boligkøbsberegner

Beregn, hvor meget du selv kan købe nyt hus for