Akustik

GOD LYD KOMMER OPPEFRA

Høje lofter og store vinduespartier har mange kvaliteter, men akustik er ikke en af dem. Et af de mest effektive våben er akustiklofter i træbeton, som med tiden er blevet et populært valg i de danske hjem.

I slutningen af 90’erne vandt køkken-alrummet for alvor indpas i den brede befolkning, og de åbne planer står af gode grunde fortsat højt på ønskelisten hos mange. Det samme gør store vinduespartier, høje lofter og minimalistisk indretning. Det kan imidlertid give udfordringer, når familien samles og livet leves, fordi hårde overflader såsom gulvfliser og glas ender med at skyde larmen frem og tilbage.

”Hvis der ikke er elementer, der kan absorbere lyden, får du en meget lang efterklangstid. Det kan føles generende”, siger Thorsten Andersen, teknisk direktør i Milton Huse. Jo hårdere overflader, jo længere er lyden om at dø ud. Det er en udmærket ting, når du står i Ekkodalen og vil vide, hvad Møller drikker, men knap så meget, hvis du vil have et behageligt og stressfrit hjem.

 

Samtalekøkken uden samtale

Et af de mest effektive værn mod dårlig akustik er træbeton. Det blev tidligere forbundet med stalde og sportshaller, men anvendes i dag alle steder, fra arbejdspladser til private hjem.

”Det er blevet accepteret i dag. Folk har fået et andet syn på akustik og videndeler og inspirerer hinanden på sociale medier”, siger Ricki Kjeldsen, der er stifter af virksomheden TreeTops, som udvikler og sælger akustikløsninger under varemærket FibroTech.

”Det geniale ved træbeton er, at det er et naturprodukt, som løser et problem i alle hjem. Vi vil gerne have et samtalekøkken, men hvis du ikke kan føre en samtale, er det ikke meget værd. Samtidig har det gode egenskaber i forhold til indeklima og brandsikring”, fortæller han.

I takt med at private boligejere har fået øjnene op for træbeton, er der også skruet op for designet og det visuelle udtryk.

Et spørgsmål om velvære

Akustik handler i sidste ende om at skabe et hjem, som er rart at opholde sig i.

Vi lever i en støjende verden, så det er vigtigt, at hjemmet er en kilde til ro, fordi vedvarende larm påvirker både helbred og velvære negativt. Samtidig er danskerne et folk, som bruger meget tid i boligen og værdsætter fællesskabet i de store rum.

”Vi vil gerne kunne være indenfor og spille ludo med børnene uden at få ondt i ørerne. På den måde har corona været et stort plus for os, fordi vi har været mere hjemme end nogensinde før og fundet ud af, hvordan det lyder, når hele familien bruger hjemmet på samme tid”, pointerer Ricki Kjeldsen.

Fakta

Træbeton

• Træbeton er et naturprodukt fremstillet af træuld og fin cement med en stærkt lydabsorberende overfladestruktur, som sikrer god akustik. Kombinationen af træ og cement bidrager til et sundt indeklima og yder samtidig effektiv brandsikring. Træbeton er også velegnet til vådrum og udvendige udhæng.

• Træbeton fås i mange forskellige design med forskellige strukturer, mønstre og farver. Har du et akustikloft i træbeton kan det sprøjtemales med almindelig vandbaseret maling.

   

   

   

  • Ricki Kjeldsen

  • Stifter og direktør for virksomheden TreeTops

  • TreeTops udvikler og sælger kvalitetsprodukter til byggebranchen, herunder træbeton og akustikløsninger under varemærket FibroTech.


Kender du magasinet designet til nybyggere?

Magasinet Ét hjem/ By Milton byder på masser af nye plantegninger, inspirationsbilleder, tips og nyttig viden. Mød Caroline og Reece fra tv-programmet Nybyggerne og se deres bud på et Milton-hus, læs om ansvarligt nybyggeri med DGNB, og mød familien der med solceller på taget er næsten selvforsynende - og meget mere.

Bestil i dag. Vi pakker og sender magasinet til dig med det samme – gratis.

Bestil dit gratis eksemplar her

       

       

Bliv en del af Milton Huses inspirationsunivers for nybyggere

Det er en stor beslutning at bygge det hjem, hvor familien kan vokse, og minder kan skabes. Derfor kan det være rart med inspiration til, hvordan netop dit hus kan se ud, ligesom det kan være spændende at lade sig inspirere af andre, der også har valgt nybyggervejen.

Tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

Trustpilot