Rum til inspiration, koncentration og fordybelse

Sådan indretter du kontoret

Rigtig mange husstande har i dag et behov for en hjemmearbejdsplads i form af et kontor. Det kan også være her familien skal have plads til overnattende gæster, strygebræt, lektieplads til børnene eller plads til det rene vasketøj. Derfor er kunsten at skabe et personligt rum, der inspirerer til fordybelse, kreativitet og effektivitet.

Et kontor, der motiverer til effektivitet og kreativitet

Det gælder om at holde kontoret ryddeligt, så du ikke motiveres til overspringshandlinger i form af oprydning af diverse legetøj, vasketøj eller andre aflagte sager.

Det er individuelt, hvad der skaber kreativitet, når man arbejder, det vil ofte alt andet lige være afhængig af dit job. At have citater stående fra den person, der inspirerer dig mest, eller opslagstavler med inspirationsbilleder kan være nogle af mange muligheder. 

Et hyggeligt kontor indrettet med stil og personlighed

Kontorer kan have en tendens til at fremstå sterile og upersonlige, hvilket sjældent er ønskværdigt i jeres personlige hjem. Der er uendelig med muligheder i skabelsen af et personligt kontor.

Nogle løsninger kunne være en reol med billeder af familien, nipsting i vindueskarmen eller rare bløde gulvtæpper under skrivebordet. Selvom det er et arbejdsrum, må det jo godt være hyggeligt.

Når kontoret ikke er et selvstændigt rum

Reglerne er de samme, selvom kontoret er placeret i fx stuen eller køkken-alrummet. Det gælder om at holde det ryddeligt.

En måde at skabe en naturlig sammenhæng mellem kontor og spisemiljø kan være at bruge den samme stol ved spise- og skrivebordet. Mulighederne er mange - løsningen er jeres personlige med de valg, der passer til netop jeres behov og ind i jeres hjem. 

4 tips til indretning af kontoret

• Sæt ergonomien i højsædet med en komfortabel stol og et skrivebord, der passer i højden. 

• God belysning er afla og omega. Sørg for, at du både har god belysning ovenfra i form af fx en pendel eller en loftslampe med et blødt lys samt retningsbestemt belysning, fx en justerbar skrivebordslampe. 

• Placer skrivebordet, så du sidder med ansigtet mod vinduet. På den måde får du lige meget lys fra skærmen og vinduet. 

• Indret med ting og genstande, som inspirerer og motiverer dig - fx planter, kunst eller en opslagstavle med inspirationsbilleder.

Gå på opdagelse i billedgalleriet herunder, og bliv inspireret til indretningen af dit kontormiljø - eller få endnu mere inspiration:

29 billeder