Fra hus til hjem

Kom med indretningsteamet på arbejde

 

Som nybygger har du mulighed for at skabe et gennemført udtryk fra begyndelsen. Her får du tips og inspiration til din egen design- og indretningsproces fra Milton Huses indretningsteam.  

Det er tidlig formiddag i et af Miltons kommende inspirationshuse. Indretningsteamet Christina og Malene er i fuld gang med dagens mission; at forvandle det nybyggede hus til et hjem.

”Der skal ikke så meget pynt ind i det her hus, fordi der sker meget i forvejen med blandt andet tapeter og New Yorker-dør. Vi skal have enkle fine ting ind,” bemærker Christina.

Dagen forinden har flyttemanden afleveret et stort vognlæs møbler og inventar, som står og venter på at få tildelt en plads. Ikke alle genstande klarer cuttet.

”Det ser voldsomt ud med lampen i soveværelset, den tager hele vinduet,” lyder det fra Christina. De ender med at tage en anden lampe inde fra alrummet.

”Det er meget bedre. Mere diskret,” siger Malene.

Sammen har de været i gang med huset fra morgenstunden med assistance fra en elektriker. Tre timer senere efterlader de en bolig fuld af møbler, hygge og varme.

”Det hele handler om, at det skal være dejligt at være her. Det skal føles mest muligt som et hjem, så potentielle nybyggere kan se sig selv i det,” pointerer Christina, der som indretningsansvarlig har været med til at indrette og style hundredvis af huse.  

Ryd op og lav en plan

Rom blev ikke bygget på en dag, og for de fleste nybyggere er det en proces at komme helt på plads. Men du kan udnytte byggeperioden til at planlægge det meste.

Vil I gerne på plads så hurtigt som muligt efter overtagelsen, kan gardinleverandøren fx bookes til at montere gardiner, inden flyttebilen ankommer. Det samme gælder, hvis I fx ønsker at få sat et specielt tapet op på de nymalede vægge. En af fordelene ved at nybygget hus er, at alting er nemt at gå til.

Derudover er det altid en god idé at have en plan for indretningen.

Hvad ville du gøre som det første med et nybygget hus?

”Jeg ville rydde rigtig godt op i mine gamle ting, overveje nøje, hvad jeg tog med, lave en plan med de store møbler og sørge for at vælge nogle gennemgående farvetemaer. Derudover ville jeg prøve at matche materialer, så hvis jeg fx har krom ét sted, vælger jeg ikke messing andre steder,” fortæller Christina.

Et lavpraktisk råd fra Malene går ud på at printe sin plantegning ud på A3 og klippe sine møbler ud i papir i samme størrelsesforhold som tegningen. Herefter kan man sidde og lege med forskellige indretningsløsninger og få en idé om, hvor meget de fylder i rummene.

Det kan bare males over

I huset, som Christina og Malene er i gang med at indrette, er noget af det første, som springer i øjnene, en tapetseret væg i køkken-alrummet med junglemønster og struktur i overfladen.

”Nogle vil kalde tapetet vovet, andre ikke,” siger Christina.

”Det er med til at skabe en wow-effekt, og strukturen i tapetet gør det levende og giver én lyst til at gå hen og røre ved det. Men der er stadig tale om rolige farver, og baggrunden i tapetet matcher farven på køkkenet,” uddyber hun.  

De vidste på forhånd, at de ville arbejde med grønne farver i flere rum. Nogen vil måske finde farverne hidsige, men som de pointerer, ”kan det jo bare males over.”

”Vi går lidt til yderlighederne nogle gange, fordi vi gerne vil vise, hvordan man OGSÅ kan bo. Det er med fuldt overlæg, for så kan folk også bedre huske husene,” siger Malene.

Inde i stuen er der anderledes ro på. Her er sand det gennemgående farvetema på alt fra vægge og gardiner til møbler og tæpper. Det er ikke tilfældigt. Fra sofaen kan man nemlig kigge ud på en muret søjle i den sandfarvede Prima Lido-mursten, så der er harmoni indefra og ud.

Hold snor i stilen

For Christina begynder indretningsprocessen tidligt. Hun er med til at godkende plantegninger, arkitektur og valg af materialer, inden byggeriet af inspirationshusene går i gang.

For at bevare overblikket vender hun hele tiden tilbage til sin materialeoversigt og laver tidligt i processen et moodboard, hvor hun samler farvekort, stof- og tapetprøver. Det medbringer hun til møderne med fx køkkenleverandøren for at sikre, at de valg, hun træffer, flugter med udtrykket i resten af huset.

Når flyttedagen oprinder, er varevognen pakket med stålsøm, skruer og masser af inventar. Inspirationen til indretningen kommer blandt andet fra designmesser som Formland, danske og udenlandske boligmagasiner, fra ferierejser, hoteller og interiørbutikker.

”De store møbler har vi på forhånd tegnet ind på et papir. Så finder vi også ud af, hvad vi mangler. Derudover har vi altid rigeligt med, så vi kan mikse rundt og se, hvad der fungerer bedst,” fortæller Christina.

 

Nybyg med charme

Noget, der stort set altid fungerer, er bløde tekstiler og naturmaterialer. Til huset i dag har Christina og Malene blandt andet medbragt puder og puffer i naturligt krøllet lammeskind, der får modspil af lamper i sort marmor og en markant New Yorker-dør med glas og rammer i sort jern.

I et nybygget hus kræver det nogle gange lidt ekstra at skabe den hygge og charme, som man kan være heldig at få foræret lidt af i et gammelt hus. Men få virkemidler får dig rigtig langt.   

”Stuen her har vi indrettet i skandinavisk stil med varme og rolige farver. Der er masser af stoflighed i tapet og møbler, og de bløde elementer får det til at fremstå hyggeligt sammen med de luftige, sandfarvede gardiner, der blæser i vinden, når du åbner døren,” fortæller de.

Nogle gange skal der slet ikke så meget til, før det føles som hjem. For Christina Rehnquist handler det især om to små ting.

”Når vi har været ude at rejse, så er det første, jeg gør, når vi kommer hjem, at lave kaffe og fylde huset med friske blomster. Det er hjem for mig.”

  • Lav et moodboard eller en mappe, hvor du samler dine billeder og materialeprøver, farveprøver og dokumenter, så du nemt kan holde overblikket og sikre den røde tråd undervejs. Tag mappen med til møderne med fx køkkenleverandøren. 

  • Ryd op i dine møbler og overvej nøje, hvad der skal med i det nye hus. Brug flytningen som en anledning til at få ryddet op i alt det gamle og skabe orden og gode systemer i dit nye hus. 

  • Indret både i højden, midten og nede ved gulvet, så det samlede udtryk ikke bliver fladt at se på. Tænk møbler, inventar og lamper i forskellige højder, tæpper, kunst på væggene og loftslamper.

  • Flyt dine møbler et par centimeter ud fra væggene. Så føles indretningen mere let og luftig.

  • Indret dit hus med få, lækre ting med lidt wow-effekt frem for mange små genstande. Det ser mere eksklusivt ud, og så er det lettere at rengøre. Saml eventuelt alle de små nipsting i et vitrineskab.

Flere billeder fra huset

Inspiration

lyst køkken-alrum nybyg

Lys og luft i husets leverum

Stue med sildebensparket gulv

Indret stuen med alt det, du holder af

Børneværelse med klatrevæg udformet som et sneklædt bjerg

Sådan får børnene 
plads til leg

Indretning af badeværelset

Trustpilot