LENE OG JENS

OM AT BYGGE NYT MIDT I LIVET

Lene og Jens har tilsammen fire udeboende børn i alderen 25 til 29 år, og de ”har været der” midt i den pladskrævende børnefamilie. Men hvilke overvejelser gør man sig som nybygger midt i livet?

Med en håndværksmæssig baggrund har Jens selv tegnet, bygget og renoveret fire huse igennem tiden. ”Nu orkede jeg ikke mere”, lyder det fra Jens med et smil. Da Lene og Jens skulle flytte sammen, valgte de derfor at gå til Milton Huse, som kunne stå for rammerne om deres nye fælles hjem. ”Vi havde kigget på et hus i Odder, men fandt frem til, at det var billigere for os at bygge nyt. Og da der var en ledig byggegrund i Hou Strandpark slog vi til”, fortæller Lene, der altid har drømt om at bo tæt på vandet.

Egoistbolig?

Parret var flere overvejelser igennem og besøgte flere inspirationshuse, inden de besluttede sig for indretning og arkitektur. ”Først overvejede vi at bygge en rigtig ”egoistbolig”, som det hedder, men hvad så, hvis vi skal sælge igen?,” forklarer Lene som baggrund for, at det nye 165 kvm store hus blev bygget, så det passer til en børnefamilie. De mange rum nyder Lene og Jens nu godt af.

Musik øvelokale og privatliv

Nogle rum er indrettet som gæsteværelser med sovesofaer til børnene, når de kommer hjem fra fx København og bliver weekenden over. Et enkelt rum er indrettet til øvelokale, da Jens nyder at spille musik i fritiden. ”Og så har vi valgt at have et værelse hver, hvor vi kan have personlige ting og billeder i rammer af hver vores børn”, fortæller Lene, der også nyder, at huset har plads til mange gæster.

Plads til 25 spisende gæster

”Da vi tegnede huset prioriterede vi et stort køkken-alrum med plads til 16 gæster til spisning, og hvis vi vinkler spisebordet med ekstra bordplader ind i stuen, kan vi have alle børn, kærester og deres børn på én gang – i alt 25 gæster til bords”, lyder det tilfreds fra Jens.

Når vi har fri, har vi fri

Lene og Jens´ nybyggede hus er så vedligeholdelsesfrit som muligt. Her er ingen udhæng og så er der fx zink på gavlene, hvilket holder malerarbejdet på et absolut minimum. Haven er i første omgang anlagt med en græsplæne, fliser og store krukker. ”Terrasser har vi til gengæld prioriteret højt, så vi kan nyde solen rundt om huset fra morgen til aften”, fortæller Jens, der sammen med Lene drømmer om at holde fri, når de har fri.

”I vores alder gider man ikke bøvl, så det har været rigtig godt at få et byggefirma til at stå for det hele, og at huset er stort set vedligeholdelsesfrit”, lyder det fra Jens, der sammen med Lene nyder livet og havudsigten fra huset.

Parret er enige om, at beliggenheden er klart nummer ét.

    

    

Trustpilot