Når ønsket er et helt personligt hus

Mød nybyggeren Steen, som er et godt eksempel på, hvor personligt et hus du kan få i samarbejde med løsningsorienterede tegnestuefolk og professionelle byggerådgivere.

 

På et stykke jord i Harlev udenfor Aarhus har Steen en drøm om at opføre et hus ud over det sædvanlige. Steen er nybygger, og så er han en passioneret sportsudøver, der flere gange årligt rejser til Kina. Netop rejserne, kulturen og sporten er rammesættende for udformningen af Steens nye hus.

”Jeg havde været rundt at kigge på forskellige huse, men uanset, hvad jeg så, ville det kræve en større ombygning for at leve op til mine krav”, fortæller Steen, som en væsentlig årsag til, at han vælger at gå nybyggervejen. Steen ønsker samtidig et hus med en grøn profil, hvorfor han i sit nye hus vælger en bæredygtig solcelleløsning og jordvarme, som en effektiv og energivenlig opvarmningsform.

 

Onlineprogrammet HusDesigneren

Efter 5-6 måneders søgen på det etablerede boligmarked søgte Steen nye veje. På miltonhuse.dk stiftede han bekendtskab med tegneprogrammet ”HusDesigneren” og gav sig ud i at tegne det, der senere viste sig at blive udgangspunktet for en inspirerende dialog om muligheder med Milton Huse i Aarhus.

”Med HusDesigneren oplevede jeg, at alle mine drømme kunne gå i opfyldelse – og stille og roligt tog plantegningen form på min egen computerskærm derhjemme. I programmet kunne jeg flytte rundt på væggene, skabe ét unikt rum i midten, som jeg ikke kunne finde andre steder og fordele rummene uden jeg oplevede de store begrænsninger”, lyder det begejstret fra Steen, der utvivlsomt ved, hvad han vil have. Steens inspiration findes bl.a. i kinesisk kultur og arkitektur, hvor hjem og fx træningsakademier deles op i zoner til forskellige formål. Dette, og ønsket om en vis fleksibilitet i forhold til at kunne flytte rundt på væggene, var essentielt for Steen.

”Jeg ved jo ikke, hvor jeg er om 5 år. Men lige nu dyrker jeg en sport, der kræver god plads til træning, højt til loftet, masser af lys og luft i rummet”, fortæller Steen, der i skrivende stund venter på en byggetilladelse fra kommunen.

 

Først og fremmeste et hjem

Steen fortæller, at hans nye hus ikke skal være et ”Gym”. Byggeriet skal fungere som en sammenhængende helhed med plads til alle de andre funktioner et hjem naturligt rummer. ”Man skal også kunne tage en slapper på sofaen”, lyder det fra Steen, der nævner andre zoner, som fx til at spise i, til at sove i og træne i.

”Huset skal først og fremmest være et hjem. Men jeg har selvfølgelig særlige materialekrav, da jeg fx skal være sikker på, at gulvbrædderne kan holde til træningen, og akustikpladerne i det store højloftede rum kan regulere lyden”, giver Steen som eksempler og fortsætter; ”Det fede har været, at opleve, at jeg kan få det præcis, som jeg vil have det hos Milton Huse”. For Steen har lyset stor betydning. Huset er derfor tegnet med store vinduespartier på hver side af det store rum i midten, hvor to brede glaspartier sikrer maksimalt udbytte af solen i takt med, at den bevæger sig rundt om huset i løbet af dagen.

 

Forfølg dine drømme

”Det hus, jeg er endt med her, har jeg ikke set andre steder”, fortæller Steen, der opfordrer andre til at bygge et hus, der afspejler, den man er. Søg inspiration og prøv dig frem, lyder opfordringen. ”Men alliér dig med dygtige fagfolk, som Milton Huse. Man skal jo gerne være tryg ved, at huset står – også i blæsevejr”, slutter Steen af med et godt råd. Fra én nybygger til en anden.

 


Kender du magasinet designet til nybyggere?

Magasinet Ét hjem/ By Milton byder på masser af nye plantegninger, inspirationsbilleder, tips og nyttig viden. Mød Caroline og Reece fra tv-programmet Nybyggerne og se deres bud på et Milton-hus, læs om ansvarligt nybyggeri med DGNB, og mød familien der med solceller på taget er næsten selvforsynende - og meget mere.

Bestil i dag. Vi pakker og sender magasinet til dig med det samme – gratis.

Bestil dit gratis eksemplar her

       

       

Bliv en del af Milton Huses inspirationsunivers for nybyggere

Det er en stor beslutning at bygge det hjem, hvor familien kan vokse, og minder kan skabes. Derfor kan det være rart med inspiration til, hvordan netop dit hus kan se ud, ligesom det kan være spændende at lade sig inspirere af andre, der også har valgt nybyggervejen.

Tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

Trustpilot