Bygger nyt på samme vej

HUXI OG EA, FORÆLDRE OG BEDSTEFORÆLDRE VIL BO SAMMEN - og alligevel hver for sig

”Det er så spændende. Vi har lige skrevet under hos Milton Huse og har også købt byggegrunde”, lyder det fra Tobias, der sammen med sin hustru Sidsel har truffet et velovervejet valg om, hvordan de ønsker at leve deres liv, og i hvilke rammer deres børn Ea på 5 år og Huxi på 2 år skal vokse op. At Tobias nævner byggegrunde i flertal, er ikke tilfældigt.

”Min hustru og jeg har et super godt forhold til mine svigerforældre”, forklarer Tobias, som en væsentlig forudsætning for familiens fremtidige boligplaner. Svigerforældrene, Karin og Søren, er ved at nå pensionsalderen, og har altid troet, at de skulle flytte til Aarhus C. for at bo i en smuk gammel herskabslejlighed, og nyde en kulturel pensionisttilværelse. ”Men så blev de bedsteforældre, og det ændrede fuldstændig deres prioriteter” fortæller Tobias på svigerforældrenes vegne.

 

 

Ét flergenerationshus eller to nye?

I dag bor Karin og Søren i Viby, mens Tobias, Sidsel og børnene bor i Højbjerg. De to bydele udenfor Aarhus grænser op til hinanden, og de tre generationer er i forvejen meget sammen.

”Da Sidsel og jeg begyndte at tale om at flytte, ville Søren og Karin gerne flytte med, og netop den trigger startede samtalerne og drømmene om et fælles hjem. Vi forestillede os ét flergenerationshus”, fortæller Tobias begejstret. I mellemtiden hænger den slags huse ikke på træerne, og tanken om at bygge nyt blev et stærkt alternativ. Men hvor skulle de bygge? I grundjagten var Silkeborg og Rønde på bruttolisten, men det blev Rodskov, lige øst for Hornslet, der vandt familiens hjerter. Området er naturskønt, grundpriserne er fornuftige og nybyggerne får havudsigt med oven i købet.

 Udsigt og nærvær

”I samarbejde med Milton Huse har Karin og Søren fået tegnet et smukt hus i to plan, der sikrer familien en enestående udsigt over Aarhusbugten – helt til Kaløvig”, fortæller Tobias, der også kan glæde sig over havudsigt fra eget kommende hus. Netop udsigten, og udsigt til fællesskab og nærvær, opvejer mindre dagligdagsudfordringer som fx afstande. ”Fra Rodskov skal vi måske køre lidt til indkøb, skole og sport, men her er det netop en fordel, at vi er to generationer, der kan hjælpe hinanden”, understreger Tobias, der til gengæld kan se fordelen for svigerforældrene i, at han kan handle ind for begge husstande på vej hjem fra arbejde. Den altoverskyggende gevinst bliver nærvær og fællesskab på tværs af generationer i hverdagen. Ikke mindst mellem bedsteforældre og børnebørn.

”Sidsel og jeg kender mange, hvor familien bor i den anden ende af landet. De ses måske kun til særlige anledninger som fødselsdage, og så kan det være svært at holde kontakten på det plan, som vi gerne vil det i vores familie”, giver Tobias som eksempel og tilføjer, ”Både Sidsel og jeg var selv så privilegerede at have bedsteforældre tæt på, da vi var børn. Det vil vi også gerne, at Ea og Huxi får”

Milton Huse troede på idéen

”Da planerne blev konkrete, talte vi med flere forskellige byggefirmaer, og det var bestemt ikke alle, der troede på projektet”, fortæller Tobias, der sammen med resten af familien valgte Milton Huse som samarbejdspartner. Hos Milton Huse oplevede familien en byggerådgiver, der troede på idéen og kom med eksempler på, hvordan opgaven kunne løses indenfor budgettet. Det var trygt og professionelt for både de unge og ældre nybyggere i familien.

”Vi har haft hvert vores møde med Milton Huse, men ellers er nybyggerprocessen en fælles rejse, hvor vi i familien nyder at sparre med hinanden, give feedback på idéer og vende det hele med byggerådgiveren igen-igen”, slutter Tobias, der smiler og glæder sig over samarbejdet med Milton Huse.

 

 

 

 

 

 

 Karin, 63 år og Søren, 62 år

 Tobias, 29 år (Kommunikationskonsulent) og Sidsel, 30 år (Kommunikationsansvarlig)

 Ea, datter, 5 år og Huxi, søn, 2 år

 

 

At bygge og bo sammen. Familiens forventninger

• Mere nærvær og fællesskab

• En mindre stresset hverdag.

• Mere spontan tid sammen

• Tryghed i børnenes opvækst

• Styrkede familieværdier

• Luksus i hverdagen med nybyg og walk-in, viktualierum, alkover og store vinduespartier mod havet.

• Et hus, der passer sig selv

• Mere fritid


Kender du magasinet designet til nybyggere?

Magasinet Ét hjem/ By Milton byder på masser af nye plantegninger, inspirationsbilleder, tips og nyttig viden. Mød Caroline og Reece fra tv-programmet Nybyggerne og se deres bud på et Milton-hus, læs om ansvarligt nybyggeri med DGNB, og mød familien der med solceller på taget er næsten selvforsynende - og meget mere.

Bestil i dag. Vi pakker og sender magasinet til dig med det samme – gratis.

Bestil dit gratis eksemplar her

Trustpilot