Børneværelset

Med plads til at tumle, lege og falde til ro...

Inspiration til børneværelset

Plads til leg og fantasi

Et børneværelse skal give plads til leg og fantasi. Har barnet et yndlingseventyr kan du fx ramme billeder ind med figurerne fra eventyret eller vælge wallstickers med skønne farver. Børn elsker farver – og så kan de ovenikøbet have positiv indvirkning på både barnets humør og udvikling.

Farver gør sig fx godt på vægge. Prøv at male en enkelt væg og se, hvordan det virker på rumoplevelsen, du kan altid male om. Du kan også købe et lunt tæppe i en skøn farve og se, hvordan det giver rummet karakter. Bløde tæpper er et hit hos børnene, der ofte vælger at lege netop dér, hvis muligheden er der.

Tryghed i højsædet

Skab en hygge-zone omkring sengen. Her skal være trygt og rart. Det kan du bl.a. gøre ved at vælge rolige farver, en natlampe med et blidt lys og et lille natbord til fx god-nat-læsningsbogen eller barnets bedste legetøj, så det er lige til at nuppe, når en ny dag begynder.

Tænk i opbevaring – og plads til leg

Der skal være gode opbevaringsmuligheder. Tænk fx i kasser eller kurve og husk, at give børnene deres eget bord og stol, hvor der kan spilles spil eller skabes små kunstværker med farvekridt og tuscher. Brug fx opbevaringskasser med hjul, så møblerne kan rokeres rundt i takt med legens udvikling. Med masser af opbevaring, er det rart med god plads, når oprydningen går i gang.

Børnene vokser, behovene ændres...

Som børnene bliver ældre, vil behovet i indretningen også ændre sig. I takt hermed vil det enkelte barn helt sikkert også have sin egen holdning til, hvad der skal være på deres værelse.

Størrelsen på børneværelser er typisk 10-11 kvm. Det er også en god minimumsstørrelse på værelserne, hvor der er plads til både de mindre og større børn. 

Mulighederne er uendelige, og i drømmehuset er det kun dig, der sætter begrænsningerne. Find inspiration i galleriet nedenfor eller gå på opdagelse i et Miltons inspirationshus

Børneværelse med klatrevæg udformet som et sneklædt bjerg

  

  

  

Kontakt Milton Huse

Du er altid velkommen. Send din besked og se frem til et svar retur. Skriver du dit telefon-nr. i kommentarfeltet, ringer vi dig naturligvis gerne op.

Gå på opdagelse i Miltons inspirationshuse

Kig forbi et af inspirationshusene, som har åbent hver søndag i hele landet. Her kan du få masser af inspiration til dit kommende nye hjem. Mulighederne er uendelig mange - det er dine ønsker og behov, der er afgørende.

 

Se inspirationshuse

Trustpilot