Indretning af køkken/alrummet

Med plads til lektier, madlavning, hinanden og hygge...

Sådan indretter du køkken/alrummet

Et køkken er meget mere end et køkken i dag. Det er et leverum med plads til at alt fra madlavning, lektielæsning, hyggestunder, gæster og fester. Her samles familien i hverdagen, hvor der er plads til at være sammen hver for sig – der røres i gryderne samtidig med lektierne laves, og nyhederne kører i baggrunden. Derfor er det vigtigt at gøre sig nogle overvejelser, når rummet skal indrettes.

Et personligt præg

Der er mange måder at sætte sit personlige præg på indretningen. Tænk fx i at vælge materialer, der supplerer hinanden – fra et smukt skærebræt i træ, der matcher farverne i din bordplade, til et åbent vitrineskab med kig ind til alle dine favoritter, som fx håndlavet keramik eller kongeligt porcelæn.

Lad gerne krydderurter og fx olier stå fremme og saml dine ting i små grupper. Her er en bakke eller en marmorplade et godt bud på en ”ramme”.

Vælg tekstiler, som karklude, viskestykker og grydelapper i samme farveskala, og stil dine køkkenredskaber i fede krukker eller måske en dåse med en farvestrålende etikette. Sørg for at have masser af bordplads, så du kan brede dig, når du laver mad og slår et stort brød op.

Når du får gæster, så tøv ikke med at finde det fineste porcelæn frem fra skabene – der er ingen grund til, at det står og samler støv.

Køkken/alrummets placering

Overvej hvor køkken/alrummet er placeret i planløsningen ifht. verdenshjørnerne. Ved at placere køkken/alrummet mod syd/vest vil rummet opnå et stærkere naturligt lys i rummet. Ovenlys eller lystuneller er også en mulighed i alrummet, og giver et utrolig flot naturligt lys i hverdagen direkte i husets hjerte.

Viktualierum til opbevaring

Viktualierummet er et populært ønske hos mange nybyggere, og det er ikke så underligt. Her er der plads til at opbevare køkkenmaskiner, mad og drikkevarer, som ellers ville fylde i køkkenskabene. Det er en rigtig god måde at få lagt ting til side, som I ikke nødvendigvis har brug for dagligt, men er gode at have lige i nærheden, når behovet måtte opstå.

Gå på opdagelse i de forskellige køkken/alrum i galleriet herunder. Få endnu mere inspiration - se eller besøg et Miltons inspirationshus

  

   

   

Køkken-alrummet - hvor familien mødes

”Køkken-alrummet kan være det sted i huset, der forbinder de andre rum, og på den måde bliver det et samlingspunkt eller husets hjerte, som det også kaldes. Det er her, man har tid til samtale, og det er her, man hænger ud,” forklarer indretningsdesigner Henriette W. Leth.

Vinopbevaring hitter i nybyggeri

Synlige løsninger til vinopbevaring vinder indpas i mange nybyggede huse. Det kan næsten sammenlignes med et smukt maleri eller et møbel, som skaber stemning og æstetik i et rum, mener vinkonsulent Jacob Borg. Vinflasker er med til at skabe energi og stemning til fx køkken-alrummet i et nybygget hus.

Kontakt Milton Huse

Du er altid velkommen. Send din besked og se frem til et svar retur. Skriver du dit telefon-nr. i kommentarfeltet, ringer vi dig naturligvis gerne op.

Gå på opdagelse i Miltons inspirationshuse

Kig forbi et af inspirationshusene, som har åbent hver søndag i hele landet. Her kan du få masser af inspiration til dit kommende nye hjem. Mulighederne er uendelig mange - det er dine ønsker og behov, der er afgørende.

 

Se inspirationshuse

Trustpilot