Fladt tag

I 50’erne og frem til 70’erne blev det flade tag – også kendt som built-up-tag – det foretrukne valg hos mange danskere – med blandede resultater. Tagpappet dengang var ikke af samme høje kvalitet som i dag, og der blev hverken tænkt over taghældning eller udluftning af konstruktionen. Det har medført et dårligt ry hos det flade tag, da flere huse fra dengang har måttet gennemgå renoveringer for at fjerne råd i tagkonstruktionen eller sikre bedre vandafledning.

 

Hvad er de nye krav til tagkonstruktionen?


I dag er taget af en helt anden kvalitet. Der er vandafløb flere steder i konstruktionen for at undgå problemer med smeltevand eller voldsom regn og tagpappet er bedre fremstillet og lægges nu i to lag i stedet for ét – en underpap og en overpap. Tagene må ikke længere laves helt flade, men skal som minimum have en hældning på 2,5%. Det er nok hældning til, at regnvejret dirigeres den rigtige retning, uden det har en stor visuel betydning. De forhenværende problemer på huse med flad tagkonstruktion er altså ikke aktuelle længere, hvilket tydeliggør de mange fordele ved tagkonstruktionen.

En tagkonstruktion med mange muligheder

Det flade tag giver huset et minimalistisk udtryk og minder på flere måder om ensidig taghældning. I modsætning til ensidig taghældning kræver fladt tag dog ikke, at den ene af huset facader er højere end den anden, hvilket giver flere muligheder i forhold til placeringer på grunden. De mange muligheder er en vigtig del af, hvad Milton Huse tilbyder, og det afspejler sig i enhver nybyggers oplevelse. Milton Huses dygtige tegnere, håndværkere og bygningskonstruktører gør nemlig alt, hvad de kan for at opfylde din boligdrøm.


Fladt tag vinder mere ind hos nybyggere i takt med, at der også kommer mere fokus på indretningen og arkitekturen fra 60’erne og 70’erne – en periode hvor arkitekter som Arne Jacobsen og Friis & Moltke havde deres storhedstid.


Samtidig giver det flade tag mange muligheder for en tilpasset planløsning. Her kan du arbejde med moduler, som kan skubbes og flyttes rundt, hvis du f.eks. ønsker et atrium. Det flade tag gør det også muligt at have samme loftshøjde på flere etager ligesom skrå vægge heller ikke er et problem.

 

Er en tagkonstruktion til et fladt tag dyrere?

Hvis du vælger, at dit nye hus skal bygges med fladt tag, er konstruktionen og prisen anderledes end ved andre tagtyper. Det flade tag stiller lidt andre krav til konstruktionen end f.eks. sadeltag. Her er det nødvendigt at indtænke vandafledning ligesom murkronen skal afdækkes med zink. Det betyder også, at løsningen typisk er dyrere end både sadeltag og valmtag.


Drømmer du om at bygge nyt hus med fladt tag, så tag kontakt til Milton Huses byggerådgivere eller book et møde. Medbring gerne din egen tegning, som kan være udgangspunktet for, hvordan dit drømmehus skal se ud. Hvis du er nysgerrig på nybyggeri eller drømmer om den perfekte bolig, så bestil magasinet, Ét hjem/By Milton, helt gratis, her.


Det flade tag stiller lidt andre krav til konstruktionen end f.eks. sadeltag. Her er det nødvendigt at indtænke vandafledning ligesom murkronen skal afdækkes med zink. Det betyder også, at løsningen typisk er dyrere end både sadeltag og valmtag.


Drømmer du om at bygge nyt hus med fladt tag, så er du velkommen til at kontakte en af Milton Huses byggerådgivere. Medbring gerne din egen tegning, som kan være udgangspunktet for, hvordan dit drømmehus skal se ud.

Trustpilot