Valmtag

Hvad er et valmtag?

Valmtag eller sadeltag?

Valmtaget minder på mange måder om sadeltag. Som på et sadeltag er der primært to tagrygge, der møder hinanden, men hvor sadeltaget har en endegavl, har valmtaget to tagflader mere der mødes.

Hos Milton Huse laver vi ofte konstruktionen med 30 cm udhæng. Den tagkonstruktion medfører nemlig en markant lavere vindbelastning sammenlignet med sadeltag, ligesom udhænget beskytter murværket mod sol, vind og regn. Det gør tagtypen meget velegnet til nybyg i Danmark.

Vi kan dog også lave løsningen uden udhæng. Det ses ofte på huset i såkaldt palæstil, som det er tilfældet på billedet øverst på siden. 

3 billeder

Fordele og ulemper

Tagformen kan bruges med alle typer huse – om du bygger to etager eller et gårdhavehus. Dog har tagtypen ikke samme fleksibilitet i planløsningen, som eksempelvis fladt tag, da tagryggen kan sætte begrænsninger.

Med valmtag har du mulighed for at lave skrålofter eller loft til kip, der følger taget. Det giver en følelse af et større rum og bruges ofte i bl.a. køkken-alrum og stuen. 

Et tag, der beskytter
Som nævnt laves valmtaget ofte med udhæng, og udhænget medfører mange fordele. Den primære fordel er, at murværket beskyttes mod vejret, hvor bl.a. regn holdes ude – også hvis du åbner et vindue. Udhænget hjælper også med at skabe et mere behageligt indeklima, da det skygger let for solen, når den står højest. Udover at beskytte dit hus og bevare en optimal indendørs temperatur har valmtaget også sine fordele, når det kommer til udsmykning og belysning. Et udhæng giver nemlig mulighed for nem opsætning af udendørsbelysning. Her er det let at montere spotlamper direkte i udhænget, og du får dermed en diskret løsning.

Valmtag betaler sig
Udover at være den mest vejr-venlige løsning, så er valmtaget også en tagkonstruktion der kan svare sig økonomisk. Valmtag kræver færre mursten end både sadeltag og fladt tag, og du slipper bl.a. for opsætning af skotrender.

Dog skal du også være opmærksom på, at udhænget har betydning for beregningerne, når afstanden til skel udregnes. Det kan have betydning for, hvor stort du kan få lov til at bygge. Derfor anbefaler vi også altid, at du tager et indledende møde med din byggerådgiver hos Milton Huse, så du får den korrekte vejledning og et hus, der matcher dine ønsker og præferencer.

Skal vi sende dig noget at læse i?

I vores nybyggerkatalog får du plantegninger, billeder, cases, gode råd og viden samlet i ét. Oplagt for dig, som drømmer om at komme i gang. Få det leveret digitalt eller fysisk, kvit og frit.