Vælg tagtype til dit nybyggeri

Valget af tagtype har stor betydning for det visuelle udtryk af dit nybyggede hus. Gå på opdagelse i de forskellige tagløsninger og find det tag, der passer til drømmen om dit nye hus.

Husets tagløsning

Hos Milton huse bygger vi huse med fire forskellige tagtyper. Nu tænker du måske ”kun fire tagtyper?”, men mulighederne inden for disse fire typer af tag er mange, og der er rig mulighed for at være kreativ, så du kan give dit nybyggede hus et helt unikt visuelt udtryk.

De fire tagtyper, Milton Huse primært bygger med, er henholdsvis ensidig taghældning, sadeltag med opmurede gavle, valmtag og sidst, men ikke mindst, bokshus med fladt tag.

Alt afhængig af, hvilken af de fire tagløsninger, du vælger, åbnes der op for muligheder og tilvalg, så du kan skabe lige netop det visuelle udtryk, du drømmer om for dit nye hus. Fx har det stor visuel betydning, om taget er med eller uden udhæng, eller om tagbeklædningen er tagsten eller tagpap.

Ensidig taghældning

Milton Huse bygger huse med ensidigt tag med eller uden udhæng. Huset med det ensidige tag er kendetegnet ved, at være meget højt på den ene langside, mens det er meget lavt på den anden langside.

Tagtypen giver gode muligheder for at skabe en spændende effekt indenfor i de af husets rum med højt til loftet. Der vil i disse rum være et særligt stort lysindfald, der giver et rigtigt flot naturligt lys i huset.

Se et eksempel på et nybygget hus med ensidig taghældning her

Sadeltag og opmurede gavle

Hos Milton Huse bygger vi rigtig mange huse med sadeltag. Denne tagløsning giver en meget klassisk arkitektur og ikke mindst et symmetrisk udtryk udadtil.

Mange af disse huse med sadeltag er med hustypen forskudte vinkelhuse. Se et eksempler på de forskellige hustyper med sadeltag.

Tagtypen sadeltag er særlig modstandsdygtig over for vind og vejr, og den giver rigtig gode muligheder for ekstra loftshøjde.

Der bliver endda mulighed for skråloftlofter i husets større rum med et sadeltag. Et skråloftloft giver et rigtig flot lysindfald og skaber en fornemmelse af stor rummelighed i eksempelvis køkken/alrum og stue.

Læs mere om huse med sadeltag og få inspiration til, hvordan et nybygget hus med sadeltag og opmurede gavle kan se ud.

Valmtag

Valmtaget er den mest økonomiske tagløsning hos Milton Huse og derfor også en af de tagtyper, vi opfører flest af rundt i hele Danmark.

Valmtaget giver et meget klassisk visuelt udtryk af det nybyggede hus. Med valmtaget har du mulighed for at lave skrålofter i husets større rum og med udhæng på taget har du mulighed for også at skabe et godt dække for noget af solen i de varme måneder.

Læs mere om nybyg med valmtag og se, om denne tagtype er noget for dig.

Bokshus med fladt tag

Ønsker du at skabe et hjem i en mere futuristisk stil er det et oplagt valg at bygge et bokshus med et fladt tag. Denne tagløsning er meget moderne og giver hele huset et meget minimalistisk udtryk.

Indvendigt giver tagløsningen god mulighed for at skabe rum med ekstra forhøjet loftshøjde med ovenlysvinduer, som giver et flot og naturligt lysindfald i fx køkken/alrummet eller i en fordelingsgang.

Se og læs mere om tagtypen fladt tag.

Sådan vælger du den rette tagløsning til dit hus

Der er flere faktorer, der kan påvirke dit valg af tagløsning. I nogle tilfælde kan lokalplanen for det område, hvor din byggegrund befinder sig, have nogle bestemte retningslinjer for, hvilken tagløsning huset må have på byggegrunden.

Står der ikke noget i lokalplanen for din byggegrund omkring tagtype, er valget dit, og du kan vælge lige netop det tag, der passer til din personlige stil.

Er du i tvivl om, hvilket tag du skal vælge, anbefaler Milton Huse, at du tager ud og ser inspirationshuse med forskellige tagtyper, så du kan få en fornemmelse for, hvilken stil der passer til lige netop dit drømmehjem. Milton Huse har åbne huse til inspiration rundt i hele landet, så du og familien kan finde et hus i nærheden.

Du kan også tage et kig i nedenstående billedgalleri over forskellige hustage, så du kan få en bedre fornemmelse af de forskellige tagløsninger.

Få hjælp fra en byggerådgiver

Hvad enten du har brug for råd omkring valg af tagtype, eller om du ved lige præcis, hvilket hustag dit nye hus skal have, står Milton Huses byggerådgivere klar til at hjælpe dig videre i processen.

Byggerådgiverne har mange års erfaring, og de vil kunne hjælpe dig med at vurdere, hvilken tagløsning der vil være den bedste for hustypen, du har valgt for dit nye hus, din personlige stil samt og ud fra, om området har nogle bestemmelser for, hvilke valgmuligheder du har.

Kontakt en byggerådgiver hos Milton huse her.

Kontakt Milton Huse

Du er altid velkommen. Send din besked og se frem til et svar retur. Skriver du dit telefon-nr. i kommentarfeltet, ringer vi dig naturligvis gerne op.

Gå på opdagelse i Miltons inspirationshuse

Kig forbi et af inspirationshusene, som har åbent hver søndag i hele landet. Her kan du få masser af inspiration til dit kommende nye hjem. Mulighederne er uendelig mange - det er dine ønsker og behov, der er afgørende.

 

Se inspirationshuse

Trustpilot