Badeværelset er blevet til velværelset

Glem ikke badeværelset, når du skal indrette dit hjem. Det ofte oversete sted i huset har nemlig udviklet sig fra et funktionsrum til et velværelse med fokus på stemning, krop og sind.

Badeværelset er blevet til velværelset

God stemning og velvære. Det er nøgleordene netop nu, når det handler om det rum, de fleste af os måske kan have tendens til at glemme i indretningen af badeværelset. Et badeværelse er nemlig ikke blot et sted, hvor du går på toilettet og tager et bad. Det er et rum, der skal være hyggeligt og indbyde til pleje af krop og sind – det skal være et velværelse. Det fortæller trendekspert Mads Arlien-Søborg, som til daglig er partner i trend- og designvirksomheden We Made It. ”Det skal være et rum, der er i balance og harmoni, og hvor du kan pleje dig selv og gøre de ting, du nu skal, i nogle hyggelige rammer,” forklarer han.

 

Fra badekar og pejs til fokus på stemning og velvære

Mads Arlien-Søborg begyndte at spotte de første velværelser for omtrent 10 år siden. Her var de sandsynligvis en reaktion på den økonomiske krise i 2008.

”Når verden bliver usikker, får vi brug for at trække os tilbage og passe på os selv. Derfor kom der et fornyet fokus på krop, sind og velvære i 2007-2009,” fortæller han. Begrebet opstod i USA og England og var i begyndelsen en definition på store rum med for eksempel badekar og pejs, hvor soveværelse og badeværelse ofte var slået sammen til ét. I dag handler det dog i langt højere grad om kvalitet frem for kvantitet, og et velværelse er snarere en opgradering af det typiske badeværelse, hvor man skal tænke i nye muligheder for rummet.

”Et velværelse handler ikke længere om status, men om stemning og velvære. Og så skal det følge den måde, du har valgt at indrette dig på. Du skal tænke badeværelset som et rum på linje med alle de andre opholdsrum i huset. De tanker, du gør dig om for eksempel stuen, kan du overføre til badeværelset,” siger Mads Arlien-Søborg og forklarer:

 

Et badeværelse der giver velvære og balance

"Velværelset er ikke et sted, der handler om en overdreven narcissistisk pleje af dig selv. Det skal være et rum til feel good-oplevelser med fokus på snarere det indre end det ydre: Det handler om at have det godt og være i balance. Derfor skal velværelset også afspejle resten af hjemmet og den person, du er. Der er ingen facitliste eller en bestemt måde, det skal se ud på. I stedet kræver det tid og tanker at finde ud af, hvad rummet skal være for dig.”

 

Skab et smukt rum med farver

Generelt skal du dog tænke velværelset som et rum, der gerne må være smukt og udtrykke en særlig stemning. Det kan du blandt andet opnå ved at bruge farver, fortæller Mads Arlien-Søborg. ”Farver er super vigtige, for de kan udtrykke alle mulige forskellige stemninger, og du kan arbejde med dem på mange forskellige måder. Lige nu ser vi meget de lyse naturfarver som beige, sand og lys støvet grå, men de mørke farver er også på vej tilbage og kan give en cool og eksklusiv hulestemning.” Mads Arlien-Søborg anbefaler derfor, at du tænker på elementer som fliser, vægge og armaturer, når du enten skal bygge eller renovere dit badeværelse.

”Et godt råd kan være at tænke i et klassisk udtryk, men med et twist. Find ud af, hvad der skal være udgangspunktet for dit badeværelse, og arbejd så videre ud fra det,” siger han

.

 

.

.

Mads Arlien-Søborgs 5 tips til at skabe dit eget velværelse

  • ”Tænk over opbevaringsmuligheder – og lug ud i dine ting. Alt, du har brug for, skal ikke stå fremme, for det skaber kaos og rod frem for harmoni.”

  • ”Indret rummet med få, men gode kvalitetsting, som understreger den stemning, du gerne vil have i rummet. Det kan være lækre sæber, kosmetik eller nogle fine, grønne planter.”

  • ”Bring naturen ind i rummet med naturlige materialer. For eksempel kan du vælge flotte hørgardiner frem for
    persienner for at give rummet et strejf af varme og natur.”

  • ”Har du god plads, så skab hyggekroge med en fin stol eller en lille bænk, hvor du kan sætte dig ned og koble af.”

  • ”Skab stemning ved hjælp af musik, malerier, billeder og grafiske illustrationer.”

 

Mads-Arlien Søborg
Udannet cand.mag. i moderne kultur og kulturformidling. Trendekspert og partner i trend- og designvirksomheden
We Made It.

 

Brug for mere inspiration til dit nye badeværelse?

Skal dit nye hus indeholde et stort badeværelse i forlængelse til soveværelset? Eller vil du hellere have mindre badeværelser men flere? Eller måske både og? Tag et kig på planløsningerne og find ud af hvilke huse, der dækker netop dine ønsker til et badeværelse. Du finder Milton Huses planløsninger over de forskellige huse her

Der er mange muligheder for at sætte dit eget præg på dit nye badeværelse i Miltons huse. Hvis du ønsker at kigge nærmere på badeværelset, har vi gjort så du kan udforske de forskellige rum. Find badeværelset og inspiration til indretning her

Husk Milton Huses planløsninger er tænkt som inspiration. Vi hjælper gerne med at bygge netop dit drømmehus. Du kan evt. prøve Milton Huses online tegneprogram som giver dig mulighed for at tegne lige netop dit drømmehus. Find det her


Kender du magasinet designet til nybyggere?

Magasinet Ét hjem/ By Milton byder på masser af nye plantegninger, inspirationsbilleder, tips og nyttig viden. Mød Caroline og Reece fra tv-programmet Nybyggerne og se deres bud på et Milton-hus, læs om ansvarligt nybyggeri med DGNB, og mød familien der med solceller på taget er næsten selvforsynende - og meget mere.

Bestil i dag. Vi pakker og sender magasinet til dig med det samme – gratis.

Bestil dit gratis eksemplar her

       

       

Bliv en del af Milton Huses inspirationsunivers for nybyggere

Det er en stor beslutning at bygge det hjem, hvor familien kan vokse, og minder kan skabes. Derfor kan det være rart med inspiration til, hvordan netop dit hus kan se ud, ligesom det kan være spændende at lade sig inspirere af andre, der også har valgt nybyggervejen.

Tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

Trustpilot