Nybyggeriets arkitektur

Hvordan skal dit drømmehus se ud? Få gode idéer og læs mere om hus- og tagtyperne herunder. 

Det er en stor beslutning, når du skal tage stilling til arkitekturen på dit nybyggeri. Ved typehuse er nogle valgmuligheder forudbestemt, men hos Milton Huse gør vi en dyd ud af, at du kan personalisere dit nye hjem så meget som muligt indeni såvel som udenpå. Derfor tegner vi også altid fra blankt papir.

 

Tilpas planløsningen til dine behov

Hos Milton Huse tager vi udgangspunkt i fire overordnede hustyper med en underskov af variations- og kombinationsmuligheder. Hvilken én, der passer til dig, afhænger blandt andet af smag og behag, ønsker til planløsning og ikke mindst byggegrund.

De fire primære hustyper er længehuse, vinkelhuse, gårdhavehuse og kvadrathuse. Hver hustype har sine fordele, når det kommer til indretning og udeliv. Eksempelvis giver et gårdhavehus mulighed for at etablere et skønt, afskærmet terrassemiljø, mens længe- og vinkelhuse egner sig til de fleste grunde og giver stor frihed i forhold til planløsning. De fire hustyper kan tvistes på mange forskellige måder. Du kan fx vælge at lade længehuset bestå af to forskudte længer og dermed opnå en helt anden dynamik, eller eksperimentere med et knækhus som et spændende alternativ til det klassiske vinkelhus. Er der en fantastisk udsigt på din byggegrund, kan du også vælge at bygge i to plan.

Hustype og plantegning afhænger af dine og familiens ønsker til det nye hjem. Med afsæt i mere end 30 års erfaring står Milton Huse klar med hjælp og vejledning til valg af arkitektur, uanset om I kun har abstrakte ideer eller allerede har designet huset i HusDesigneren.

Plantegninger

Hustypen definerer de store linjer, før de indre vægge placeres

Skal du bygge nyt, er plantegningen af dit hus én af de første store beslutninger, du skal tage. En god idé er at tænke din og familiens hverdag ind i plantegningen.

Find inspiration til plantegningen her

Tagløsninger

Giv dit nybyggede hus et unikt visuelt udtryk med forskellige tagtyper

Præg husets arkitektur med tagløsninger, og skab dit eget unikke og visuelle udtryk på drømmehuset. Se og læs om mulighederne, og bliv klædt godt på til at vælge taghældningen på dit næste hjem.

Bliv klogere på tagtyperne

Hvilken tagløsning er den rette?

Foruden husets form er valget af tagløsning helt centralt for husets udseende. Med de forskellige tagtyper kan du give dit nybyggede hus et unikt visuelt udtryk.

Hos Milton Huse tilbyder vi fire forskellige tagtyper:

De har vidt forskellige visuelle Flere faktorer kan påvirke valget af tagløsning, men står der eksempelvis ikke noget i lokalplanen for din byggegrund, er valget helt op til dig. Du kan derfor designe dit nye hus med den tagtype, som du synes passer til.

 

Hvilken arkitektur skal jeg vælge?

Det kan være svært at vide på forhånd, hvilken arkitektur dit nybyggeri skal have. Derfor kan det være en god idé at komme ud og opleve forskellige muligheder ved selvsyn. I Milton Huses showrooms kan du bl.a. opleve forskellige typer af mursten og få hjælp af en byggerådgiver, der gerne hjælper med indretningsforslag og plantegninger.

Du kan også tage på inspirationstur og besøge vores inspirationshuse rundt omkring i landet. Her kan du opleve forskellige hustyper og tagløsninger, så du kan blive endnu klogere på, hvordan dit nye hjem skal se ud. Du kan også besøge Milton Huses inspirationsby, hvor du kan opleve minimum fire huse på ét sted.


Kender du magasinet designet til nybyggere?

Magasinet Ét hjem/ By Milton byder på masser af nye plantegninger, inspirationsbilleder, tips og nyttig viden. Mød Caroline og Reece fra tv-programmet Nybyggerne og se deres bud på et Milton-hus, læs om ansvarligt nybyggeri med DGNB, og mød familien der med solceller på taget er næsten selvforsynende - og meget mere.

Bestil i dag. Vi pakker og sender magasinet til dig med det samme – gratis.

Bestil dit gratis eksemplar her

Inspiration til arkitektur fra bloggen

Valget af mursten én af de store, spændende beslutninger

Det føles rart at komme ind i et rum, hvor dagslyset strømmer blødt og behageligt ind fra himlen. Lyset skaber rumlighed og styrker din sundhed. Når du bygger selv, er det derfor en god idé at tænke lyset og vinduernes placering ind fra begyndelsen.

Når lyset strømmer blødt og behageligt ind fra himlen

Arkitekt Artur Slupinski ser lyset som et materiale – på linje med mursten, træ og jern, når der skal bygges. Lyset skaber rumlighed og styrker din sundhed, og derfor er det en god idé at tænke lyset og vinduernes placering ind fra begyndelsen.

Trustpilot