Bagedronningen tegnede sit hus på et stykke bagepapir

De fleste kender Mette Blomsterberg som tv-konditor med styr på sine mørdeje og mousser. Men bagedronningen har også bygget sit eget hus, og det har hun ikke fortrudt en eneste gang.

En liflig duft af vanilje breder sig, mens Mette Blomsterberg ruller mørdej ud og hurtigt - men sikkert - trykker dejen fast i små stålforme i portionsstørrelse. Landets ukronede bagedronning har indtaget Miltons inspirationshus i Roskilde for en dag for at bage moussetærter og samtidig fortælle om egne erfaringer og oplevelser med at bygge et hus fra grunden. Hun skubber tærterne ind i ovnen og soignerer køkkenbordet, mens hun siger:


”Jeg vidste, at jeg ville prioritere køkken-alrummet som det vigtigste i mit hus. Det er husets hjerte, og dér vi lever som familie. Der skulle være plads til os alle og til, at jeg kan boltre mig med madlavning og bagning”, fortæller Mette Blomsterberg, der storgrinende fortæller, hvordan hun og hendes mand greb processen an:


”Vi satte os ned med et stykke bagepapir – det gør jeg altid, hvis jeg skal tegne og visualisere noget – og så tegnede jeg det kæmpestore køkken, som jeg drømte om. Jeg er ikke arkitekt, men jeg er god til at forestille mig ting. Da jeg var færdig med køkkenet, kom turen til badeværelse, børneværelser og soveværelser. Og så vidste jeg, at jeg ikke ville bruge plads på gangarealer udover selvfølgelig en entré. Det skulle være et effektivt hus og nemt hus, som passer til os og som skulle kunne bruges. For eksempel har vi ingen dørtrin, for det skal være lige til at kaste en spand vand over gulvet og vaske det”, fortæller hun med ét af sine store smil, som vi kender fra tv-skærmen.

Ingen handyman

Mette Blomsterberg og manden Henrik boede i lejlighed i Hellerup, mens deres ældste datter var lille. Det var praktisk tæt på caféen i Ny Carlsberg Glyptotek, som Mette Blomsterberg forpagtede dengang. Mens tiden gik, og Mette blev gravid med datter nummer to, voksede lysten til et boligskift med mere plads og nye omgivelser.
Parret er begge fra det nordsjællandske, så det var oplagt at kigge i det område. De så på færdige huse, men var enige om, at de ikke skulle give sig i kast med et gammelt hus.

”Min mand er god til rigtig mange ting, men handyman er han ikke. Så vi skulle ikke have et hus, der konstant skulle pilles ved, og hvor vi skulle have folk til at gøre det ene og det andet. Det skulle være et rimelig vedligeholdelsesfrit hus, hvor vi kunne slappe af, når vi havde fri”, fortæller Mette Blomsterberg og kaster et blik i retning af ovnen, hvor tærterne snart er blevet så gyldne, at de skal tages ud.

 

”Vi satte os ned med et stykke bagepapir – det gør jeg altid, hvis jeg skal tegne og visualisere noget – og så tegnede jeg allerførst det kæmpestore køkken, som jeg drømte om”

Mette Blomsterberg

 

Pilen pegede i retning af at bygge selv, og faktisk brugte parret flere år på at kigge efter den helt rette grund. Da den kom – beliggende i et gammelt sommerhusområde i Ålsgårde – var der så heller ingen tvivl i hendes sind:
”Her skulle vi bo. Det er en stor grund, der hælder lidt ned mod en lille sø og et lille stykke skov. Det er nærmest en naturhave, som vi har valgt. Den passer næsten sig selv, og så er den skøn at kigge ud på.”

.

.

Et kæmpe privilegium

Da grunden var købt, blev processen med selve husbyggeriet først sat i gang et par år efter. Parret var selv byggeledere, men byggeriet trak ud af flere årsager.
”Der var nogle bump på vejen - blandt andet med en af håndværkerne, der forsinkede processen. Til gengæld var de andre gode til at løfte i flok, og så hjalp det måske også lidt, at jeg stillede lidt søde sager ind i skurvognen til dem”, siger hun og fortsætter:

”Skulle jeg bygge i dag, ville jeg foretrække et typehusfirma til at koordinere og samle alle trådene.”
I 2002 stod huset på 154 kvadratmeter i stueplan og 48 kvadratmeter kælder klar til familiens indflytning. Det er opført i dobbeltmurede mursten, som er filtset og malet i en sandfarve, vinduerne er hvide, og taget er i sortglaseret tegl.
”At bygge hus er jo næsten som at skabe et barn. Det er jo helt fantastisk og et kæmpe privilegium, som stimulerer skabertrangen i de flest af os. Friheden i at vælge alt fra mursten til køkken, greb, stikkontakter og terrasse er så fed. Og økonomisk er det også fornuftigt, for det koster jo mange penge at renovere et gammelt hus”, siger hun og tager de små tærtebunde ud af ovnen, så de kan køle af. Det meste magiske for Mette Blomsterberg var at tage køkkenet i brug. Det køkken, hun selv havde formet og drømt om.

 

”Skulle jeg bygge i dag, ville jeg foretrække et typehusfirma
til at koordinere og samle alle trådene”

Mette Blomsterberg

Hun valgte hvide, gedigne elementer med profilkanter, så det har et lidt gammeldags look. Det var vigtigt for Mette Blomsterberg at få en hyggelig sjæl ind i huset. Og midt i rummet placerede hun en stor køkkenø, som kan skubbes rundt. Hun tøver ikke med at kalde det element for den allerbedste beslutning.
”Køkkenøen kan bruges, når jeg har brug for meget arbejdsplads og for eksempel skal rulle store deje ud, den kan være buffetbord til fødselsdag og drinkbord til en fest. Sådan et møbel kan jeg virkelig anbefale”, pointerer Mette Blomsterberg, som også er super glad for, at hun valgte en ovn placeret oppe i højden.

To opvaskemaskiner

Når Mette Blomsterberg tænker tilbage på sin tid som nybygger, er det med stor tilfredshed. Bumpene på vejene blev opvejet af alle de fordele og glæder, familien fik ved at skabe rammerne for deres unikke hjem. Og skal hun endelig overveje noget, som kunne have været anderledes, er det i småtingsafdelingen.

”Folk må gerne tro, jeg er tosset, men jeg ville gerne have haft to opvaskemaskiner. Det der med lige at høvle alle køkkenredskaber og fedtede tallerkener væk med et snuptag, er en god tanke. Og så ville jeg vælge akustikplader for en bedre akustik i køkken-alrummet, hvor vi har loft til kip. Det er aldrig et problem i hverdagen, men når vi er mange, er akustikken ikke den bedste”, fortæller Mette Blomsterberg, som bare alt i alt er glad og taknemlig for sit hjem.

”Hvor er vi heldige, at vi byggede rigtigt. Det hele har  fungeret, som det skulle og har skabt rammerne om det liv, vi ønskede os. I vores hus bliver der levet, festet, grint og grædt. Det er ret dejligt at tænke på”, siger Mette Blomsterberg, inden hun giver sig i kast med at montere tærterne med en lækker citronmousse og sirlig pynt af friske hindbær, pistacie og små blomster.

Mette Blomsterbergs råd til nybyggere

1. Vær ærlig og realistisk. At bygge et hus er lidt som at købe en hund. Lad være med at købe den, der ser flottest ud, for måske
har den et sind, der ikke passer til dig. Det samme gælder husbyggeri, hvor du skal vælge et hus, der passer til dine behov og måde at leve på.

2. Stil jer selv spørgsmålet: Hvilken familie er I? Måske skal du ikke prioritere det store samtalekøkken, hvis I ikke er de store fans af madlavning og bagning, men gerne henter take away flere gange om måneden. Så er det måske bedre at prioritere pladsen et
andet sted i huset.

3. Tænk på, at der kommer en dag, hvor du ikke skal bo i huset mere og får brug for at sælge. Byg derfor et hus, der passer til dig,
men også rammer de flestes behov.

4. Pas på med at stirre dig blind på, hvor fancy og smart alting kan være. Du skal kunne leve i huset og have en afslappet hverdag.

5. Vær tålmodig. Det tager tid at bygge et hjem. Omvendt skal du også ud over stepperne, så hver beslutning ikke tager for lang tid.

6. Lyt til de råd, eksperterne giver dig – de er fagligt klogere og mere kompetente på nybyg end dig. Det er ikke det samme som
at sige ja til alle rådene. Forstår du dem ikke, så spørg igen og mærk efter, om det giver mening for dig.

Mette Blomsterberg

  • Selvstændig konditor og iværksætter.
  • Kendt fra tv-programmer som ’Den Store Bagedyst’, ’Price og Blomsterberg’, ’Det søde liv’ og ’Go morgen Danmark’.
  • Har sin egen serie med bagegrej og indehaver af egen webshop www.metteblomsterberg.dk.
  • Holder mange foredrag og laver teambuilding for virksomheder.
  • Gift med Henrik Jæger Blomsterberg og mor til to døtre på 22 og 18 år.
  • Familien bor i Ålsgårde i Nordsjælland.


Kender du magasinet designet til nybyggere?

Magasinet Ét hjem/ By Milton byder på masser af nye plantegninger, inspirationsbilleder, tips og nyttig viden. Mød Caroline og Reece fra tv-programmet Nybyggerne og se deres bud på et Milton-hus, læs om ansvarligt nybyggeri med DGNB, og mød familien der med solceller på taget er næsten selvforsynende - og meget mere.

Bestil i dag. Vi pakker og sender magasinet til dig med det samme – gratis.

Bestil dit gratis eksemplar her

       

       

Bliv en del af Milton Huses inspirationsunivers for nybyggere

Det er en stor beslutning at bygge det hjem, hvor familien kan vokse, og minder kan skabes. Derfor kan det være rart med inspiration til, hvordan netop dit hus kan se ud, ligesom det kan være spændende at lade sig inspirere af andre, der også har valgt nybyggervejen.

Tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

Trustpilot