De drømmer om at bygge dit drømmehus

Rehnquist-familien, der står bag Milton Huse, er ikke kommet sovende til virksomhedens succes. Mød Erik, Lone, Christina og Søren, som tror på hårdt arbejde, jordnærhed og sammenhold.

Det første, Christina Rehnquist gør i Milton Huses inspirationshus i Hinnerup, er at tjekke, om alt ser ud, som det skal. Og det gør det. Selvfølgelig. For når familien Rehnquist gør noget – så gør de det ordentligt.

”Hele virksomheden Milton Huse er gennemsyret af orden. Det står øverst på listen for både os og vores medarbejdere,” fortæller Christina Rehnquist.

Trods travle kalendere er det lykkes at samle familien Rehnquist i inspirationshuset på Skellet 1 i Hinnerup. Erik Rehnquist, som er ejer og direktør, Lone Rehnquist, som tidligere har arbejdet med administration og stadig hjælper til, når der er behov for det, samt børnene Søren Rehnquist og Christina Rehnquist, der arbejder som henholdsvis byggeleder og som ansvarlig for indretning og design.

Familiemedlemmerne ankommer hver for sig, men til tiden – selvfølgelig, fristes man til at sige. En aftale er en aftale, uanset om det drejer sig om en kop kaffe, en aftale med en underentreprenør eller et hus, der skal stå færdigt. ”Det er vigtigt for os, at vi gør det godt. Både over for dem, der bygger hus med os, men også over for vores medarbejdere og ikke mindst os selv,” slår Christina Rehnquist fast og uddyber: ”De fleste af vores ansatte har højere uddannelser end os. Ingen af os er akademikere, men vi kan finde ud af at arbejde hårdt – og vi har altid haft styr på sagerne.” Lone Rehnquist nikker. ”Vi er bare arbejdere, der har lært det hele fra bunden,” siger hun.

Vil gøre en forskel

Men Familien Rehnquist ikke bare arbejder i byggebranchen. De lever for byggebranchen og har gjort det, siden Erik Rehnquist byggede sit første hus i slutningen af 1980’erne som tømrer i eget firma. ”Jeg har altid syntes, det var fedt at bygge nyt, fordi man får en afslutning. Når du er færdig, så er du færdig,” forklarer han. Det vigtigste for hele familien Rehnquist er dog at gøre en forskel.

”Det er dejligt at gøre nogen glade med et produkt, som skal stå der i mange år. Det er jo afgørende for en familie at have et godt hjem,” siger Erik Rehnquist. ”Jeg bliver glad, når jeg kører på arbejde og ved, at der i dag flytter en ny familie ind i et Milton hus. Det er en kæmpe beslutning både at flytte og bygge hus, så det er et stort privilegie at være en del af den rejse,” understreger Christina Rehnquist.

For de fire medlemmer af familien Rehnquist flyder arbejde og familietid for det meste sammen – og det er der ingen af dem, der har noget imod. ”Hvis vi alligevel spiser middag sammen, hvorfor så ikke lige vende de ting, der nu måtte være? Det er svært at holde familie og arbejde adskilt, men vi har faktisk heller ikke lyst til at skille det ad,” siger Christina Rehnquist.

”Det er en hobby med indbygget job,” tilføjer Søren Rehnquist. ”Selvfølgelig er vi ikke altid enige om det, der sker på arbejdet, men vi finder altid ud af det i fællesskab. For eksempel har den gamle lige måtte sluge det, når Christina og jeg syntes, han blev for gammeldags, og at der skulle ske noget nyt,” griner han.

Én stor familie

Siden Erik Rehnquist i 2013 etablerede Milton Huse har virksomheden udviklet sig i rivende fart. Økonomien er god og sund, og det kommer bestemt også kunderne til gode. Det betyder blandt andet, at Milton Huse afholder alle udgifter i byggeprocessen, så køber først betaler for huset, når han eller hun står med nøglen i hånden. Visionen i 2013 var at bygge 25 huse om året – nu bygger Milton Huse ca. 1900 enheder årligt.

”25 huse kunne vi leve af, uden det blev for stressende, og vi kunne forblive den gruppe mennesker, vi allerede var. Men så greb det jo pludselig om sig,” siger Erik Rehnquist med et lille smil.

I dag er der ca. 225 ansatte i koncernen samt en lang række underentreprenører, så det samlede antal mennesker, der er under familien Rehnquists vinger, er stort. ”Det er et betydeligt ansvar at beskæftige så mange mennesker. Det er vi meget opmærksomme på,” slår Erik Rehnquist fast, mens Søren Rehnquist uddyber: ”Men det er også dejligt at vide, at vi skaber så mange jobs. En ting er, at det er fedt at bygge huse til familier, der har købt deres drømmehjem, men det er også skønt at skabe jobs til mange mennesker.”

For familien Rehnquist er det vigtigt at understrege, at det ikke kun er de fire, der udgør familien i Milton Huse, men at hele virksomheden er én stor familie. Det er mennesker af kød og blod, der står bag de mange hundrede huse, der hvert år bliver bygget rundt i landet.

”De folk, vi ansætter, skal passe ind i virksomheden, i familien. Det går vi meget op i. Langt de fleste bliver da også hos os i mange år – eller forsvinder hurtigt igen, hvis det alligevel ikke var et match,” forklarer Erik Rehnquist.

Derfor gør familien Rehnquist meget ud af at pleje ikke bare deres egen lille familie, men også den store virksomhedsfamilie. ”Vi vil gerne give vores ansatte nogle gode oplevelser. Derfor tager vi gerne på ture sammen og har for eksempel haft en stor fest med overnatning pa Nimb Hotel i København. Men hverdagen er mindst lige så vigtigt. Derfor prioriterer vi gerne en god frokost og et godt grin i pauserne,” fortæller Christina Rehnquist.

”Vi bruger jo meget mere tid på arbejdet end derhjemme, og derfor er det så vigtigt, at alle ansatte har et godt forhold til hinanden og vil det samme. Der er ingen, der må være kede af at gå på arbejde,” fortæller Søren Rehnquist, mens Erik Rehnquist bryder ind: ”Derfor er der heller ingen i Milton Huse, der er bedre eller vigtigere end andre. Tømreren i marken er på lige fod med sælgeren og direktøren, for vi er alle afhængige af hinanden for at få arbejdet til at fungere.”

Født ind i byggebranchen

Erik Rehnquist har mange års erfaring bag sine ord. For snart 30 år siden startede han Søkjær Huse ved køkkenbordet i privaten, som bade gjorde det ud for mødelokale og kontor. ”Det var herfra, vi solgte husene, og det spredte sig hurtigt – det var meget baseret på mund til mund-princippet,” fortæller Erik Rehnquist, mens Christina Rehnquist supplerer: ”Dengang var Søren og jeg små børn, og jeg kan huske, at vi skulle være stille, når der var møder, ligesom vi helst ikke måtte gå gennem køkkenet for mange gange.”

Allerede dengang var det at bygge huse et familieprojekt. Lone Rehnquist arbejdede egentlig som klinikassistent, men passede også Søkjær Huses kontor og hjalp generelt til, hvor der var brug for det.

Når børnene var puttet om aftenen, kunne jeg sagtens male metervis af fodlister eller lofter. Der er aldrig noget, der har heddet 37 timers arbejdsuge. Det hele flyder sammen,” forklarer hun.

”Når vi skulle på søndagstur, gad Søren og jeg aldrig med, for så vidste vi, at vi skulle ud at se på grunde. Men det har aldrig været anderledes. Vi er født ind i branchen,” siger Christina Rehnquist, ligesom Søren Rehnquist mindes, at han fra en tidlig alder fik egne opgaver i virksomheden: ”Jeg husker, at jeg som barn fik lidt småpenge for at hjælpe min far med at rydde op og finde søm i sandet på byggepladsen. Vi hjalp alle sammen til.”

Hører til på en byggeplads

I 2002 fusionerede Søkjær Huse med byggefirmaet FMHuse og blev til FM-Søkjær (senere HusCompagniet), som Erik Rehnquist og Michael Mortensen solgte i 2006 til kapitalfonden Axcel. Hensigten var, at Erik Rehnquist nu skulle arbejde mindre og nyde at bruge sin tid på blandt andet jagt.

Sådan kom det dog ikke til at gå. Erik Rehnquist brugte et års tid på at være byggeleder på et hus til familien Rehnquist selv i Juelsminde – og her fandt han hurtigt ud af, at det var på en byggeplads, han for alvor hørte til. Da familiens private byggeprojekt var færdigt, savnede han de dage, hvor han sprang ud af sengen, fordi han glædede sig til at komme på arbejde.

”Det var bare alt for tidligt at drosle ned. Jeg var vant til at have en masse at gøre med forskellige mennesker i hverdagen, og fra den ene dag til den anden var det pludselig slut. Det var rigtig svært,” siger Erik Rehnquist. 

Lone Rehnquist husker det tydeligt. ”Du var som en løve i et bur, og jeg blev ikke spor overrasket, da du en dag sagde til mig, at du simpelthen ikke kunne holde det ud længere. Du har altid haft et ufatteligt iværksættergen, og når du går i gang, er der ikke andre end dig selv, der kan følge med,” fortæller hun. Erik Rehnquist startede byggeselskabet Milton Enterprise. Søren Rehnquist blev en del af virksomheden allerede i 2011, da han blev udlært tømrer, mens det først var i 2016, Christina Rehnquist for alvor gik ind i foretagendet, som i 2013 var blevet til Milton Huse.

”Jeg var en kort overgang i Milton Enterprise, men jeg havde brug for at prøve noget andet også, så jeg arbejdede i fem år som stewardesse. Men da jeg fik mulighed for selv at stå for indretning af Miltons inspirationshuse, kom jeg hjem. Her følte jeg, at der var plads til mig. Jeg er ikke håndværker, og jeg har alt for meget energi til at sidde på et kontor, så det var det helt rigtige sted til mig,” fortæller Christina Rehnquist.

”Både Christina og jeg har haft tanker om andre ting, vi gerne ville lave, men da det kom til stykket, var det byggebranchen, der trak mest. Det betyder meget, at det er noget, vi har sammen som familie,” slutter Søren Rehnquist.

Milton Huse

  • Blev etableret i 2013 og bygger i dag ca. 1900 enheder
    om året.

  • Virksomheden ejes af Erik Rehnquist, direktør, Christina Rehnquist, ansvarlig for indretning og design, samt Søren Rehnquist, byggeleder.

  • Milton Huse har pt. 7 kontorer med showrooms. Flere af inspirationshusene er også bemandet og åbne på hverdage. Se åbningstider på miltonhuse.dk

  • Visionen er at skabe personlige huse, bygget med omhu.

Erik Rehnquist
60 år. Direktør og ejer
i Milton Huse.
Udlært tømrer.
Bor i Juelsminde.
Bruger sin fritid på jagt
og rejser.

Søren Rehnquist
32 år. Medejer og bygge-
leder i Milton Huse.
Udlært tømrer.
Bor i Horsens med sin
kæreste Victoria Nørgaard
og sønnerne Valdemar
og Vilhelm.
Bruger sin fritid på jagt
og rejser.

Christina Rehnquist
35 år. Medejer og ansvarlig for indretning og design i Milton Huse.
Uddannet indkøber og har tidligere arbejdet som flyværtinde på privatfly.
Bor i Brejning med sin kæreste Christopher Kiær Thomsen, hans to døtre, parrets fælles børn Caroline og Christian samt hunden Rosie.
Bruger sin fritid på jagt
og rejser.

Lone Rehnquist
60 år. Har tidligere vare-
taget administrationen
i Milton Huse.
Uddannet klinikassistent.
Bor i Juelsminde.
Bruger sin fritid sammen
med børnebørnene. Rejser
og nyder naturen.

Kontakt Milton Huse

Du er altid velkommen. Send din besked og se frem til et svar retur. Skriver du dit telefon-nr. i kommentarfeltet, ringer vi dig naturligvis gerne op.

Trustpilot