Nybyggerliv med legekammerater

- for både store og små

 

I oktober sidste år pakkede Tine og Anders flyttekasserne og flyttede fra bylivet i Herning mod forstadsdrømme i et nybygget hus i Snejbjerg seks kilometer fra centrum. Beslutningen blev truffet i troen på, at en opvækst på nybyggervejen ville skabe de bedste rammer for parrets tvillingepiger Gry og Clara. Hvad de ikke vidste var, at der fulgte mere end børnedrømme med deres flytning. Mød den glade familie og læs om deres første tid på nybyggervejen.

Det lå ikke lige i kortene, at Tine og Anders ville flytte udenfor bymidten med deres to piger. Faktisk var parret glade
for bylivet og deres hverdag i en ældre villa, som Anders
især brugte lang tid på at istandsætte. Men i takt med, at de to piger blev ældre, blev nybyggerlivet mere og mere attraktivt for de to forældre.

”Vi synes egentlig, at dagligdagslivet i selve huset giver mere
mening for os nu. Pigerne har fået deres eget værelse, som gør, at de kan trække sig og tage lidt alene tid, hvis de har brug for det. Samtidig er vi gået fra at bo på tre etager til at være i ét plan nu, og det giver mening for os. Vi synes, at vi er meget mere samlet som familie nu,” fortæller Anders.
Især for Tine var forstadsdrømmene tæt på ikke eksisterende. Hun elskede livet i byen og havde svært ved at se sig selv i et nybyggerkvarter med endnu lave hække og frit udsyn til naboerne.

”Jeg er lidt overrasket over, hvor vild jeg er blevet med at bo her. Mit udgangspunkt var egentlig, at jeg var lidt mere kritisk over, at vi skulle ud af byen. Men det kan det her sagtens hamle op med, for det er bare virkelig hyggeligt at bo tæt med andre, som man har så meget tilfælles med,” forklarer hun.

Købte et nybygget hus og fik en ”Villapakke” med

For Tine og Anders var det vigtigt, at deres nye hjem gav de bedste rammer for deres to pigers opvækst. De havde dog ikke regnet med, at de ville få så meget mere end et hus ved at flytte ind på nybyggervejen.

”Jeg plejer at kalde det villapakken. Når man køber nybyg, får man på en måde hele villapakken, der giver børnene små legekammerater, legeplads, børnehave, skole tæt på og stisystemer. Nå ja, så har vi naturligvis også købt en Volvo. Det hører sig ligesom til i villapakken,” fortæller Anders med et smil.

Især de mange stisystemer og den korte afstand til børnehave og senere skole og fritidsaktiviteter er noget af det, som de to forældre sætter allermest pris på.

”Jeg tror virkelig, at vi har gjort os selv en kæmpe tjeneste ved at være flyttet ud, hvor pigerne selv kan gå frem og tilbage, når de bliver lidt ældre. Faktisk føler jeg mig allerede nu tryg ved tanken om, at de selv kan gå over i børnehaven, så det kan da godt være, at de skal have lov til det inden længe. De har nemlig spurgt om det et par gange allerede. Det er jo det, ”det kan” at bo her, for det havde de aldrig fået lov til inde i Herning,” siger Tine.

 

.

.

Når der også er plads til voksenleg på nybyggervejen

Med jævnaldrende børn nede ad vejen og forældre på udkig efter gode naboskaber, har det været nemt for Tine og Anders at falde godt til i deres nye hjem.

”Det faktum, at børn jo bare leger sammen, har gjort det så meget nemmere for os at flytte herud. Og når børnene er jævnaldrende, så er vi også jævnaldrende med deres Forældre, og det har da gjort det så meget nemmere for os at lære vores naboer at kende,” fortæller Tine. Og børneleg har da også mange gange været udgangspunktet for at gro et godt venskab med naboerne på vejen.

”Der var en dag, hvor vi lige havde siddet og fået en øl med nogle forældre, mens børnene legede. Så sagde jeg til pigerne: ’nu skal vi altså hjem og lave boller i karry’, hvorefter en anden forældre udbrød, at hun bare elskede boller i karry, og så inviterede vi dem selvfølgelig over på en omgang boller i karry senere,” siger Tine, der også nævner, at kvinderne mødes på en cafe i byen. Samt det nyeste initiativ for kvinder på tværs af stikveje - et ’strik og drik’ arrangement, som Tine glæder sig til at deltage i.

Et fremtidssikret familiehjem

På nuværende tidspunkt nyder familien og især Clara og Gry godt af at have vennerne samlet på samme vej. Og når pigerne inden for få år starter i skole, glæder Tine og Anders sig over, at den nye overgang bliver i selskab med mange af deres venner. ”Pigerne har allerede fået masser af nye venner. Bare her på vores lille vej bor der fem eller seks jævnaldrene, som de måske kommer til at gå i klasse med, når de skal til at starte i skole,” fortæller Anders.

Og da skolen er placeret knap 500 meter fra parrets hjem og
med et stort udvalg af fritidsaktiviteter, er de enige om, at det er det helt ideelle sted for deres to piger at vokse op.

”Der er ikke én dag, hvor vi har fortrudt. Vi snakker tit om, at der går ikke en dag, hvor vi ikke er glade for vores valg. Her er så roligt, og med de mange stisystemer er vi helt trygge ved at lade dem gå frem og tilbage til ting alene. Samtidig er der jo kun seks kilometer ind til Herning, så når det hedder ungdomsuddannelse eller lignende, er de stadig tæt på og bliver ikke afhængige af os,” forklarer Tine.

Fakta

Anders og Tine flyttede ind i et Milton Inspirationshus i februar 2020.

Anders arbejder som Konsulent i Herning midtby, mens Tine arbejder som Kundeservice Konsulent og Projektleder i et digitalt
konsulenthus i Holstebro.

Tvillingepigerne Clara og Gry er 5 år og går i børnehave små 500 m fra familiens hjem.


Kender du magasinet designet til nybyggere?

Magasinet Ét hjem/ By Milton byder på masser af nye plantegninger, inspirationsbilleder, tips og nyttig viden. Mød Caroline og Reece fra tv-programmet Nybyggerne og se deres bud på et Milton-hus, læs om ansvarligt nybyggeri med DGNB, og mød familien der med solceller på taget er næsten selvforsynende - og meget mere.

Bestil i dag. Vi pakker og sender magasinet til dig med det samme – gratis.

Bestil dit gratis eksemplar her

Trustpilot