Boligdrøm fik vinger

PILOTFAMILIE GIK OMBORD I ET MILTON BYGGERI, OG LANDEDE I DRØMMEHUSET

”Det er det bedste, vi har gjort”, lyder det fra Mette, der blandt andet glæder sig over et zoneopdelt nyt hus, med plads til livet i en familie med fire børn – og det støjniveau, der følger med. Kom med indenfor, når Mette og Jacob åbner dørene til deres smukke nybyggede hus, og læs med, når de deler historier, erfaringer og prioriteter.

 

   

 

   

  

 

  

 

 ”Vi har tænkt huset som en pandoraæske, der folder sig ud efter behov. Zoneopdelingen gør det rart for alle at være i huset."

  

 

 

 

    

 

 

 

     

 

  

 

    

  

Som en pandoraæske

I dag har familien bygget et gennemtænkt Milton hus med zoner. Som i arkitekturen fra 1970´erne, har familien fået Milton Huse til at tegne en lang gang med døre til forskellige zoner. Der kan blandt andet lukkes af til det Mette og Jacob kalder børneafdelingen. Her har hvert af børnene deres eget værelse plus et fællesrum, så der er plads til leg med vennerne. Når døren er lukket kan børnene give den gas, uden at forstyrre i resten af huset. Præcis som det skal være, ifølge familien Kjer Mortensen.

Absolut også for børnene, som, ud over Laura, tæller Signe Maj på 5 år, Lærke på 6 år og Solvej på 10 år”, forklarer Mette og kigger over på Jacob, der fremhæver det 50 kvm store loftsrum. ”Ja, huset har plads til det hele, også til min hobby med en solid samling af modelhelikoptere i loftsrummet, og til det vi kalder ”Børnenes Tøjbutik”, lyder det med et smil fra Jacob, som man kunne fristes til at kalde ”far til fire - med tøjglade piger”. Loftsrummet er blevet til pga. fritrumsspær og 30 graders taghældning.

52 børnefødselsdage - endnu

Én ting, som Jacob er specielt glad for er værkstedet og den stor lukkede garage til alverdens formål. ”Allerede da jeg var midt i 20´erne havde jeg en klar drøm om at skulle stå her en dag. Jeg drømte om at kunne gå i strømpesokker direkte fra huset ud i eget værksted, og gerne med en god kop kaffe i hånden”, lyder det. Og sådan blev det. Den 70 kvm store garage med værksted er til meget andet end familiens biler. I det lukkede ekstrarum, som det betragtes som, er der plads til at lege, være kreativ, bygge med LEGO i lange baner og holde fester.

”En god ven har regnet sig frem til, at Mette og jeg har 52 børnefødselsdagsfester foran os endnu”, griner Jacob, som samtidig fortæller, at de af samme årsag har valgt at indrette et toilet i forbindelse med netop garagen. På den måde kan festerne holdes ”ude af huset”.

  

  

Bygger på erfaring

Mette og Jacob har rykket teltpælene op flere gange. På et tidspunkt troede de ikke, at de nogensinde skulle fra 8000 Aarhus C. Sådan gik det dog ikke, for i dag bor familien Kjer på seks i Hammel, en mindre by ca. 25 km nordvest for Aarhus. Hammel har knap 7.000 indbyggere, to folkeskoler, idrætsanlæg, gode indkøbsmuligheder, institutioner, egen biograf og er omgivet af den smukkeste natur. ”Som børnefamilie har vi alt, hvad vi har brug for i Hammel – og med 220 kvm bolig har vi fået de rum og den plads, vi drømte om” lyder det fra nybyggerparret, der er yderst erfarne ud i husrenoveringer og husbyggeri. ”Vi har blandt andet bygget sommerhus fra bunden, og så har jeg nok været involveret i nærheden af ti husrenoveringsprojekter”, fortæller Jacob, der til daglig arbejder som både pilot og selvstændig håndværker.

 

Familien Kjer Mortensen har, byggeprocessen igennem, været meget afklaret omkring behov og prioriteringer i forhold til plantegning og indretning af huset. Mette, som til daglig arbejder som friskolelærer og p.t. nyder barselstiden med Laura på 0 år fortæller, ”Sidst boede vi i et klassisk indrettet hus med store åbne rum. Det var smukt, men også upraktisk. Ville vi voksne sidde lidt længere ved spisebordet, snakke og hygge os, var der altid for meget larm omkring os – sådan er det ikke i vores nye hus”.

 

God boligøkonomi

Under interviewet falder samtalen også på huspriser og tre gange beliggenhed. Jacob fortæller, ”Vi har gode venner i 8240 Risskov, der har betalt over det dobbelte for deres ældre huse, sammenlignet med, hvad vi har betalt for vores nybyggede Milton hus i Hammel”. Selvfølgelig skal man betale ekstra for at bo storbynært med havet som nærmeste nabo, men Jacob og Mette vil ikke bytte.

”Vi bor i vores drøm af et hus, til en fornuftig pris og naboerne er rigtig gode venner. Børnene leger godt sammen, og vi er bare så glade for at være her.

Det er ret usnobbet i Hammel, og her er plads til alle”, lyder det fra Jacob, der sammen med Mette har skabt de bedste rammer for børnenes opvækst.

 

Få en byggerådgiver

I hjemmet tager Mette sig af alt det praktiske med fire børn, indkøb, madlavning og så videre, mens Jacob kører sin nyopstartede håndværkervirksomhed og passer jobbet som pilot på private jets. Aktivitetsniveauet er højt og drømmene store. Er tid en knap faktor, kan der være langt fra drømme til virkelighed. Derfor anbefaler familien Kjer Mortensen at bruge et professionelt byggefirma med en byggerådgiver til at styre og koordinere processen fra første idé over tegningsarbejdet til aflevering af det færdigbyggede hus.

”At vi valgte hele pakken hos Milton Huse, har været verdens bedste beslutning”

fortæller Mette og forklarer videre, ”Vi havde længe haft et gør-det-selv-byggeprojekt på tegnebrættet, havde talt med forskellige murere, og planlagde faktisk at Jacob skulle styre projektet selv. Men det kom vi heldigvis fra”.

Familien nyder at bo i et nyt energioptimeret etplanshus, hvor alt fungerer og børnene kan færdes frit ude og inde. ” Vi har den fedeste base her, det er ren luksus”, lyder det med et smil fra Mette, der slutter af med at give et par gode råd videre til andre, der drømmer om at bygge nyt.

Fakta

Familien Kjer Mortensen

• Mette, Friskolelærer

• Jacob, Pilot og selvstændig håndværker

• Laura, 0 år

• Signe Maj, 5 år

• Lærke, 6 år

• Solvej, 10 år

  

 

  

Gode råd fra Jacob & Mette

1. Vær ikke bange for at gå efter dine drømme.

2. Tænk i pladsoptimering – og spar ikke på pladsen.

3. Drop dyre ferierejser og investér i din base

4. Vælg et professionelt byggefirma, som Milton Huse.

5. Byg nyt, og nyd at alting virker.

6. Giv dine børn de bedste rammer.

7. Giv dig selv det køkken, du drømmer om.

Trustpilot