Tips: Giv dit hjem varme og volumen

Brug færre, men gode ting i din boligindretning, og vær ikke bange for at lade nogle ting fylde i hjemmet for at skabe en spændende kontrast til det nordiske og minimalistiske udtryk.

Når det gælder boligindretning, handler det lige nu om at pakke de små nipsting væk og i stedet lade tidløse kvalitetsmøbler, kontraster og volumen komme i fokus. Det fortæller indretningsdesigneren Caroline Overgaard, som står bag virksomheden og Instagramprofilen Overgaard Design.

Voluminøs indretning
”Skab en kontrast i den nordiske, rene og minimalistiske indretning med ting, der er overdimensionerede. Det kan for eksempel være med store, skulpturelle vaser og voluminøse møbler. Vi ser en tendens til, at vi går fra små planter i vindueskarmen til, at man nu har indrettet med træer, som går fra gulv til loft. Ved at eksperimentere med volumen i indretningen skaber du en woweffekt, fordi nogle enkelte ting får lov til at fylde lidt mere i en ellers minimalistisk indretning.”

Mix & match
”Farver, former og materialer kan sammensættes, så det samlet giver et unikt udtryk. Du kan kombinere en sofa med bløde og afrundede hjørner med et skarpt og kantet sofabord i stenmaterialer. Du kan også mikse nye og moderne elementer med ældre og klassiske. Det ser eksempelvis rigtig godt ud med et ældre vitrineskab i et helt nyt køkken. Modsætninger skaber generelt et spændende udtryk i indretningen.”

Varme og luftige toner
”Vægfarver, tapeter og fliser i forskellige nuancer kan være med til at skabe liv og personlighed i indretningen. Lige nu vinder farven ’greige’ indpas, som er en blanding af grå og beige. Farven er populær, fordi den kombinerer de varme toner i beige med det rene og luftige fra grå. Farven skaber en meget smuk,
elegant og rolig nuance i hjemmet, som med fordel kan bruges op mod nogle stærkere farver som eksempelvis blå, der også er meget oppe i tiden.”

Kvalitet over kvantitet
”Vi er i dag blevet langt mere bevidste om den måde, vi køber nye ting på. Vi fokuserer derfor på lidt mindre, men godt. Altså kvalitet frem for kvantitet, hvor vi ikke plastrer vores hjem til med en masse nips, men i stedet udvælger nogle færre ting af høj kvalitet. Vi investerer i gode designklassikere, som holder i mange år. På den måde højner du det visuelle udtryk i hjemmet ved at vælge kvalitetsprodukter med klassiske elementer. Det er ofte det enkle udtryk, der er det smukkeste og mest tidløse.”

Ét hjem/ By Milton #4 - designet til nybyggere

Drømmer du om at bygge nyt? Bestil magasin 4 og få svar på vigtige spørgsmål og nyttig viden. Få et hav af nye plantegninger, inspiration og tips til dit næste hjem. Mød ægte nybyggere. Hør hvorfor ejendomsmægleren og bankrådgiveren mener, at det er ”Sund fornuft” at bygge nyt. Læs Mette Blomsterbergs egne erfaringer med at bygge hus, og kom med indenfor hos Trine & Mikkel fra TV-programmet: ”Nybyggerne”, der byder velkommen i et kreativt og personligt hjem med plads til børn, farver og møbler i eget design. Bestil det nye magasin #4 i dag, så pakker og sender vi det til dig med det samme. Magasinet er gratis.

 

Bestil dit gratis eksemplar her

Trustpilot