5 fejl du ikke vil begå som nybygger

Mange oplever det som en luksus at bygge nyt. En proces fyldt med spændende og personlige valg. Store beslutninger af væsentlig betydning er naturligvis også forbundet med mange spørgsmål. Specielt for dig, der bygger nyt for første gang.

Milton Huse har derfor samlet et panel af kompetencer indenfor byggerådgivning, byggeledelse og service, der giver eksempler på, hvad du særligt skal være opmærksom på som nybygger. Michael Enghøj, Byggelederchef hos Milton Huse, starter ud:

  1. Glem ikke at sætte dig godt og grundigt ind i servitutterne, før du køber en byggegrund. Det er så ærgerligt at opdage for sent, at den arkitektur du drømte om, ikke er mulig at bygge i området. Vær særligt opmærksom på, hvad der står i servitutterne om fx taghældning, krav til farvevalg og tegl”.

  2. ”Tjek at adgangsvejen til din byggegrund ikke er for smal, inden du sætter et byggeri i gang. Vælg en byggegrund, hvor byggefolkene kan komme ind med store lastbiler og fx kraner”, lyder det fra Byggelederchef, Michael Enghøj, der kan oplyse, at køretøjerne kræver en vejbredde på mini­mum 3,2 meter og en plads i højden på minimum 4 meter. Højden kan fx udfordres af grene fra træer.

  3. ”Sparet er ikke altid tjent”, lyder næste potentielle fejl fra Morten Stig Olesen, Servicechef hos Milton Huse, ”Jeg møder nybyggerne efter huset er bygget, og det er ikke sjældent, at en familie ærgrer sig over fravalg, de har gjort for at spare penge. Det kan fx være opgradering af de indvendige døre fra standard celledøre til let massive, ovenlysvinduer i køkkenalrummet, skrå lofter eller fx at få bygget en overdækket terrasse”, fortæller Servicechefen, der ofte bliver spurgt, hvad det vil koste at få gjort - efter aflevering af nøglerne til det nye hus.

.

”Det er vigtigt for os, at du kommer godt fra start ...”

4. ”Glem ikke at besøge et godt og varieret udvalg af inspira­tionshuse, før du beslutter dig. At opleve fx taghældninger, loftshøjde og materialevalg i virkeligheden, er bare noget helt andet end at se et instagram-foto eller holde en lille va­reprøve i hånden. Et hus skal opleves”, slutter Servicechefen, der har mange års erfaring at bygge sin anbefaling på.

5. ”Pas på med at tegne og bygge et hus, der alene nu matcher din families behov. Byg fremtidssikret. Huset skal også kunne fungere, når børnene bliver teenagere”, runder Anders H. Petersen af, lokal afdelingschef hos Milton Huse i Kolding, Esbjerg og Rødekro.

Hos Milton Huse er du ikke alene. Vi tager ansvar, rådgiver og holder dig i hånden fra første møde til færdigt bygget hus. Tøv ikke med at kontakte din lokale Milton Huse byggerådgiver med spørgs­mål.

Det er vigtigt for os, at du kommer godt fra start på din og familiens nybyggerrejse med Milton Huse.


Kender du magasinet designet til nybyggere?

Magasinet Ét hjem/ By Milton byder på masser af nye plantegninger, inspirationsbilleder, tips og nyttig viden. Mød Caroline og Reece fra tv-programmet Nybyggerne og se deres bud på et Milton-hus, læs om ansvarligt nybyggeri med DGNB, og mød familien der med solceller på taget er næsten selvforsynende - og meget mere.

Bestil i dag. Vi pakker og sender magasinet til dig med det samme – gratis.

Bestil dit gratis eksemplar her

       

       

Bliv en del af Milton Huses inspirationsunivers for nybyggere

Det er en stor beslutning at bygge det hjem, hvor familien kan vokse, og minder kan skabes. Derfor kan det være rart med inspiration til, hvordan netop dit hus kan se ud, ligesom det kan være spændende at lade sig inspirere af andre, der også har valgt nybyggervejen.

Tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

Trustpilot