Blomstrende nyfortolkning
giver liv i stuerne

Evighedsbuketter er en stor trend: De tørrede blomster giver farve til hjemmet, skaber hygge og personlighed samt holder i længere tid end friske buketter.

Forestil dig en smuk buket blomster, der pynter i din entré, i stuen eller på køkkenbordet – og forestil dig så, at du ikke behøver skifte den ud med jævne mellemrum, men at den holder i flere måneder eller år.

Det er netop essensen af de populære evighedsbuketter.

”En evighedsbuket er ganske simpelt en buket af tørrede blomster. Det var meget populært, hvis vi går en enkelt generation tilbage, og nu er de tørrede blomster retur, blot i en ny fortolkning. I dag bindes buketterne ofte med et look a la ’vild mark,’ så det bliver så naturligt som muligt,” fortæller Lars Jon, der er florist med mere end 20 års erfaring i blomsterbranchen samt indehaver af blomsterværkstedet Florist Lars Jon – Flower Studio.

”Det smarte ved en evighedsbuket er desuden, at den holder længere end en frisk buket, da blomsterne er tørrede. Er blomsterne danske og dyrket naturligt, er det også et bæredygtigt valg,” uddyber Lars Jon.

Tænk ud af boksen

Det er kun kreativiteten, der sætter grænser, når det kommer til evighedsbuketter, og derfor kan de tørrede blomster give din indretning et superpersonligt touch.

”Du kan vælge at have enkelte strå stående i et værelse, eller du kan have en kæmpe buket som blikfang i en stue. Evighedsbuketter kan stå i vaser på borde eller gulve, eller de kan hænge på væggen eller ned fra loftet. Alt er stort set muligt, fordi buketterne ikke kræver vand,” forklarer Lars Jon. 

En evighedsbuket kan derudover fungere som et smukt strejf af farve, særligt i danske hjem, der ofte er holdt i neutrale toner. Det er dog vigtigt, at du er tro mod din personlige stil, når du sammensætter en buket, og ikke vælger vilde farver, hvis du foretrækker de afdæmpede.

”Er du mest til sarte nuancer, skal du gå efter det, selvom moden dikterer noget andet,” siger Lars Jon.

Han foreslår også, at du tænker ud af boksen, når det kommer til valget af de enkelte blomster.

”Personligt er jeg for eksempel vild med kombinationen af tørrede og friske blomster. Det ser rigtig fint ud med en evighedsbuket, som har fået et par friske blomster i, der så naturligt tørrer ind,” mener Lars Jon. 

Undgå sol – og hold fingrene væk

Selvom en evighedsbuket holder i længere tid end en frisk buket, kan du stadig gøre dit for at holde den pæn længst muligt.

”Jo mere sollys, buketten får, jo hurtigere falmer den i farven, så vil du undgå dét, skal du placere den uden for direkte sollys. Rengør buketten ved ganske forsigtigt at støve den af eller ved at puste støvet væk. Jeg vil ikke anbefale, at du putter buketten under vand, for det kan den ikke tåle,” forklarer Lars Jon.

Vil du undgå, at buketten drysser, er det bedste tip at holde fingrene fra blomsterne.

”Jo mere, du rører buketten, jo mere drysser den. Graden af drys kommer dog – ligesom med friske buketter – også an på valget af blomster, så tjek lidt op på de forskellige sorter, før du bestemmer dig,” siger Lars Jon.

Om Lars Jon

Florist. Har mere end 20 års erfaring fra kreative
chefstillinger i blomsterbranchen. Indehaver af Florist Lars Jon - Flower Studio i København: www.larsjon.dk
Forfatter til flere bøger om blomster. Underviser samt holder blomsterforedrag og -visninger i Danmark og udlandet.

.


Kender du magasinet designet til nybyggere?

Magasinet Ét hjem/ By Milton byder på masser af nye plantegninger, inspirationsbilleder, tips og nyttig viden. Mød Caroline og Reece fra tv-programmet Nybyggerne og se deres bud på et Milton-hus, læs om ansvarligt nybyggeri med DGNB, og mød familien der med solceller på taget er næsten selvforsynende - og meget mere.

Bestil i dag. Vi pakker og sender magasinet til dig med det samme – gratis.

Bestil dit gratis eksemplar her

Gå på opdagelse i Miltons inspirationshuse

Kig forbi et af inspirationshusene, som har åbent hver søndag i hele landet. Her kan du få masser af inspiration til dit kommende nye hjem. Mulighederne er uendelig mange - det er dine ønsker og behov, der er afgørende.

 

Se inspirationshuse

Trustpilot