Familie i Australien købte et Milton hus på 16.000 km´s afstand


Australien er noget af det længste, man kan komme væk fra dansk jord. Når det er dag i Australien, er det nat i Danmark - og omvendt. Men det var ingen hindring for familien Milton.

Digital fremvisning

Den klassiske søndagstur, ud at se på nye huse, og muligheden for at booke en 1:1 fremvisning på en helt almindelig tors­dag, var derfor udelukket for Stefan og Marianne, der på det tidspunkt boede med to børn i Melbourne. Familien fandt dog hurtigt hjælp til boligsøgningen hos bl.a. bedsteforældrene i Danmark og en lokal Milton Huse byggerådgiver, som de fik et rigtig godt og tillidsfuldt forhold til. Gennem internet, FaceTime og digitale fremvisninger forelskede Stefan og Marianne sig i et nybygget Milton hus i Jylland, der senere skulle vise sig at blive både drømmehuset – og familiens nye hjem.

Det var selvfølgelig en anderledes oplevelse at købe hus uden at have besøgt det selv, fortæller Stefan og Marianne, der bl.a. havde Stefans forældre til at vise huset frem via kamera og FaceTime. ” Det er svært at fornemme rumoplevelsen på afstand”, fortæller parret, der blandt andet ville være sikre på, at familiens to børn fik plads nok og store børneværelser. ”Vi fik oplyst målene og sammenlignede rumstørrelser med de rum, vi havde i huset i Australien”, giver Marianne som eksempel på, hvordan de arbejdede med forståelsen af rummene på afstand.

Hus i eget navn

Familien endte med at købe huset digitalt, og det har de ikke fortrudt et øjeblik. ”I dag er Milton huset vores drømmehus” for­tæller Marianne, der er særligt begejstret for, at huset er opført af Milton Huse, da navnet Milton er familiens eget efternavn.” Navnet Milton kommer fra min far, som desværre ikke er hos os længere. Han ville være så begejstret, hvis han vidste, at vi i dag bor i et hus af samme navn”, fortæller Marianne, der næsten oplever huskøbet som et ”Meant to Be”.

Nybyg på afstand

Skulle der blandt læserne være familier i lignende situation, med brug for at købe et hus på afstand og uden mulighed for at besøge det fysisk, lyder rå­dene fra Stefan og Marianne:

  1. Vær opmærksom på, at der skal være en god tillid til byg­gerådgiveren. Det har været medafgørende for Stefan og Mariannes køb og tryghed i købsbeslutningen.
  2. Alliér dig med nogen, du kender godt og er trygge ved hjemme i Danmark, og lad dem besøge og inspicere huset for dig.
  3. Find et byggefirma, som du har tillid til – og undersøg at det, de laver, er i orden.

 

Krav om nybyg

Stefan og Marianne var ikke i tvivl om, at de skulle købe et ny­bygget hus. ”At købe en grund og opføre et typehus i Danmark, mens vi selv boede i Australien, ville alligevel være for stor en mundfuld”, fortæller Stefan, der samtidig mener, at bekymrings­faktoren ved at købe et brugt hus af ældre dato ville være for høj. ”Man ved aldrig, hvordan tidligere ejere har håndteret fx udførelsen af VVS eller el-installationer gennem husets levetid”, lyder det fra Stefan, der også fremhæver 1-års gennemgangen med Milton Huse, som et plus.

Marianne er helt enig og tilføjer, ”Vi søgte også nybyg, da vi godt kan lide tanken om, at ingen har boet i huset før os”. Ste­fan nikker og argumenterer i det hele taget for at blive boligejer frem for at bo til leje, som familien tidligere har gjort. ”Historisk set er køb af fast ejendom en god investering over tid, at bo til leje er lidt som at smide penge ud af vinduet”, siger Stefan, der også mener, at det er nemmere at komme af med et nybygget hus, hvis de skulle få behov for at sælge, eller huset for eksem­pel ikke levede op til deres forventninger efter indflytning.

Det er nu ikke tilfældet. ”Vi er simpelthen så glade for huset”, lyder det fra Stefan og Marianne, der bl.a. fremhæver det store køkkenalrum til fællesskab og viktualierummet som ekstra opbe­varingsplads. Desuden er husets mange kvadratmeter og den særskilte børneafdeling et aktiv, så børnene har mere plads til dem selv. Endelig er de glade for arbejdsværelset til hjemmear­bejde, den integrerede lukkede carport og alkoven, som bliver flittigt brugt til hygge, fx efter maden.

Udlandsophold og køb af hus på afstand

Familien glæder sig over at være hjemme i Danmark, men ville ikke have været livet i Australien foruden. ”Ud over en jobmulig­hed for Stefan, var drømmen også at give børnene en kulturel gave, et sprog nummer to, skolegang i udlandet og et eventyr for livet”, fortæller Marianne. Stefan supplerer ”Jeg prøvede det selv som barn – det var en stor oplevelse”.

Den gode mavefornemmelse

”Nogle gange bliver man også bare nødt til at tage chancer, følge ens gode mavefornemmelse, og acceptere kalkuleret risi­ko. Ligesom da vi flyttede til Australien med et par kufferter, en kat og to børn – klar på nye eventyr. Lad være med at overtæn­ke”, lyder et sidste velment råd fra Marianne. ”Bare gør det”, slutter hun med et smil.

  

    
Marianne Milton Bache, Psykoterapeut
Stefan Milton Bache, Data Scientist


Kender du magasinet designet til nybyggere?

Magasinet Ét hjem/ By Milton byder på masser af nye plantegninger, inspirationsbilleder, tips og nyttig viden. Mød Caroline og Reece fra tv-programmet Nybyggerne og se deres bud på et Milton-hus, læs om ansvarligt nybyggeri med DGNB, og mød familien der med solceller på taget er næsten selvforsynende - og meget mere.

Bestil i dag. Vi pakker og sender magasinet til dig med det samme – gratis.

Bestil dit gratis eksemplar her

       

       

Bliv en del af Milton Huses inspirationsunivers for nybyggere

Det er en stor beslutning at bygge det hjem, hvor familien kan vokse, og minder kan skabes. Derfor kan det være rart med inspiration til, hvordan netop dit hus kan se ud, ligesom det kan være spændende at lade sig inspirere af andre, der også har valgt nybyggervejen.

Tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

Trustpilot