Giv din nybyggerhave et forspring

HUS PÅ HJUL I BAGHAVEN

Man taber næsten underkæben, når man står overfor et af de her enestående runde huse på hjul. Men hvad er det? Et kolonihavehus, et anneks, et legehus eller en campingvogn? Nogle vil mene, at det hører hjemme i kategorien ”Tiny Houses”, som vinder stærkt frem i Danmark for tiden, men heller ikke det, kan de kategoriseres som. Husene, som du kan se i artiklen her, er ikke til beboelse, men de har funktionalitet, som du måske kender fra dit hjem, og så er de rare at opholde sig i. Læs med, og find din favorit blandt tre forskellige design og anvendelsesformål. Eller bliv inspireret til at bygge dit helt eget lille hus på hjul til hele familien. Mulighederne er mange.

 

 

  

 

Giv din have et forspring

De tre huse på hjul står i en smuk baghave i Jylland. Men de kunne også stå hos dig. Stadig flere prioriterer udelivet og indretter haver, der inviterer til at være i naturen. I magasinet Ét hjem/ By Milton har vi tidligere vist eksempler på indretning af nybyggerhaver med bålplads, shelters og udekøkkener. De fine huse på hjul kan noget af det samme, nemlig bidrage til at skabe inviterende uderum, og give din nybyggermatrikel sjæl og karakter, lang tid før din æblelund eller dit lille skud af et nyplantet egetræ har vokset sig stort. Lad husene på hjul være et udgangspunkt for eventyr med hele familien.

Pejsestue, sauna og spisesal

Man kunne fristes til at give husene på hjul en titel ud fra funktion. Indehaverne af de tre vogne har tænkt hvert af husene til forskellige formål, men placeret dem sammen i en gruppe, så man kan gå fra ”rum til rum”. Fra én oplevelse til en anden. Forestil dig, at du kommer hjem fra en badetur ved stranden eller i den lokale svømmehal, og har lyst til en tur i sauna. Det kan du gøre i den første vogn. Gavlen er designet som ét stort vinduesparti, så du og familien kan sidde inde i saunaen og kigge ud på den omkringliggende natur. Væggene er beklædt med træ, der er bænke at sidde på og saunaovn med vandvarmer og skorsten. Her kan man sidde længe, og får man lyst til at ændre udsigten trilles vognen blot et andet sted hen på matriklen.

 

   

   

Den næste vogn er ”spisesalen”. Her samles man om den knitrende brændeovn og et hyggeligt langbord. De mintfarvede hynder og blomstrede Liberty-mønstre på dug og gardiner giver rummet en let og sommerlig stemning. Slår man sig først ned her, kan det være svært at komme op igen. Det skulle da lige være for at riste en skumfidus med børnene, og hygge omkring bålet inden sidste vogn indtages. I den sidste vogn er der indrettet en lille soveplads. Ikke til længerevarende beboelse, men mere som et sted, du kan nuppe en lur eller måske en enkelt overnatning, som hvis du havde et shelter. Du vil helt sikkert vågne med frisk luft i lungerne og lyst til en ny dag i det fri.

 

VÆR OPMÆRKSOM PÅ, at du skal søge byggetilladelse til at opstille vogne til beboelse, da der i forhold til myndighedsregler ikke skelnes mellem byggeri, der opføres på grunden eller færdige huse/ beboelsesvogne, der placeres på grunde. Det gælder også, selvom vognen er på hjul. En skurvogn betragtes som anneks, hvis den bruges til beboelse i mere end 6-8 uger.

Bemærk, de små huse på hjul, som vi viser i artiklen her er - ikke - til beboelse.

 

 

  

 

  

 

   


Kender du magasinet designet til nybyggere?

Magasinet Ét hjem/ By Milton byder på masser af nye plantegninger, inspirationsbilleder, tips og nyttig viden. Mød Caroline og Reece fra tv-programmet Nybyggerne og se deres bud på et Milton-hus, læs om ansvarligt nybyggeri med DGNB, og mød familien der med solceller på taget er næsten selvforsynende - og meget mere.

Bestil i dag. Vi pakker og sender magasinet til dig med det samme – gratis.

Bestil dit gratis eksemplar her

       

       

Bliv en del af Milton Huses inspirationsunivers for nybyggere

Det er en stor beslutning at bygge det hjem, hvor familien kan vokse, og minder kan skabes. Derfor kan det være rart med inspiration til, hvordan netop dit hus kan se ud, ligesom det kan være spændende at lade sig inspirere af andre, der også har valgt nybyggervejen.

Tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

Trustpilot