Hvilken farve er din røde tråd?

Måske er du en af dem, der allerede - før - du flytter ind ved præcis, hvilken farve, du vil male væggene, hvor arvestykket fra mormor skal stå, og hvordan dit nye hus skal indrettes? I givet fald er et moodboard ganske overflødigt. Hvis ikke, så læs med her, og nup idéen til at finde farven på din egen ´røde tråd´.

”Når folk gør sig umage med indretningen, kan baggrunden være vidt forskellig. Mit mål er at skabe en følelse af hjem”, fortæller Indretningsansvarlig Christina Rehnquist, der mener, at hun er lykkes, når besøgende i Miltons inspirationshuse får lyst til at smide sig i sofaen. For at nå dertil anbefaler hun nybyggere at bruge moodboard-teknikken, der kort fortalt handler om, at sammensætte en tavle med fotos, stofprøver og fx farvekort, der til sammen danner et udgangspunkt for indretningen af et enkelt rum eller et helt hus.

Undgå hovsa-løsninger

”Hvis du er stringent i dit moodboard, opnår du nemmere et helhedsindtryk i dit nye hjem”, lyder det fra én, der også selv har erfaring med forkerte farvevalg og hovsa-løsninger. ”Et moodboard er som en masterplan, der giver overblik og et udgangspunkt, som du løbende kan gå til for at koordinere fx farvekoder, stoffer og andre materialevalg”, fortæller Christina, der kan finde på at vælge farven på væggen, eller sengeben ud fra greb eller tone i køkkenlågen. Anbefalingen lyder, at farvesætningen skal tænkes ind allerede ved valg af fx mursten, fuge og tagsten. Med et vellykket moodboard sparer nybyggere både tid og penge, er erfaringen.

”Start med husets ”ramme”, som grundplan, mursten, gulve, vinduer og inventar inden du vælger stof til sofaen. Indretning handler også om, hvilken vej dørene går, og den rigtige placering af stikkontakter til dine yndlingslamper”, fortæller Christina, og understreger, at der er styr på den slags, når man vælger et firma som Milton Huse, som bygger på et gennemprøvet koncept og mere end 30 års erfaring. ”Vælger jeg en grå mursten, grå klinker og messingarmaturer, giver det et udgangspunkt for valg af samme farveskala og metaller i boligindretningen”. Farveholdningen er den vigtigste ledetråd i indretningen.

Sammenhæng og overblik

”Hæng dit moodboard op et sted, hvor det er synligt og nemt at inddrage hele familien. Det er ikke alle, der elsker lyserød, så giv plads til store og små. Hæng altid plantegningen af dit hus på tavlen, og brug det hele som en plan. Med et moodboard bliver du hurtigere bevidst om familiens valg, uanset om det drejer sig om funktionalitet eller design. Det giver en ro og frihed i processen”, lyder det fra den indretningsansvarlige, som samtidig foreslår, at du skyder billeder af alt, hvad der kan inspirere til indretningen af dit nye hjem. Der er idéer at hente mange steder, ikke mindst i Miltons inspirationshuse, på sociale medier, TV-boligprogrammer, i film, boligmagasiner, på rejser, i offentlige rum eller hos vennerne. I takt med at du føjer til og sorterer fra, kommer den røde tråd i din personlige indretningsstil stille og roligt til syne.

Begrænsningens kunst baner vejen. 

Bliv inspireret til dit eget moodboard og se de tre moodboards i fuld størrelse herunder.

.

Ét hjem/ By Milton #4 - designet til nybyggere

Drømmer du om at bygge nyt? Bestil magasin 4 og få svar på vigtige spørgsmål og nyttig viden. Få et hav af nye plantegninger, inspiration og tips til dit næste hjem. Mød ægte nybyggere. Hør hvorfor ejendomsmægleren og bankrådgiveren mener, at det er ”Sund fornuft” at bygge nyt. Læs Mette Blomsterbergs egne erfaringer med at bygge hus, og kom med indenfor hos Trine & Mikkel fra TV-programmet: ”Nybyggerne”, der byder velkommen i et kreativt og personligt hjem med plads til børn, farver og møbler i eget design. Bestil det nye magasin #4 i dag, så pakker og sender vi det til dig med det samme. Magasinet er gratis.

 

Bestil dit gratis eksemplar her

Trustpilot