Jordskoksuppe

TV-kok og kogebogsforfatter Louisa Lorang giver sin bedste opskrift på jordskoksuppe fra kogebogen 'Grøn mad til hele familien'

Der er plads til masser af grøntsager i en suppe, og det er en god måde at introducere nye på. Her er jordskokker i både suppe og som chips. Og det er skægt at huske på, hvor mange gange man kan smage på noget på så mange forskellige måder.

Jordskoksuppe

3-4 personer

500 g kartofler
600 g jordskokker
3 fed hvidløg
1 lille løg
1 æble
Olivenolie
1 dl hvidvin
1 l grøntsagsbouillon
2 dl piskefløde
Salt

Topping

2-3 jordskokker
Olie til at stege i
Salt
Groft brød

Skræl kartoflerne og måske jordskokkerne, hvis de er meget grimme, og skær dem i grove stykker. Hak hvidløg og løg, og skær æblet i både. Sauter alle grøntsagerne og æblebådene i lidt olie i en gryde ved middelhøj varme. Det skal ikke tage farve, men må gerne sautere i 4-6 minutter. Hæld hvidvinen ved, og lad den koge næsten væk. Tilsæt grøntsagsbouillon, og lad suppen koge i 35-45 minutter under låg, eller til jordskokkerne er møre. Hæld fløden ved, og kog op en sidste gang. Blend suppen med en stavblender, og smag til med salt. Tilsæt eventuelt mere bouillon eller vand, hvis suppen er for tyk.

Skær jordskokkerne til topping i ultratynde skiver, gerne på et mandolinjern. Steg dem sprøde og gyldne i varm olie. Lad dem dryppe af, og drys med salt. Smag suppen til. Top suppen med jordskokchips. Server suppen straks med groft brød.

Louisas tip
Jeg skræller ikke altid jordskokkerne. Men vælger store jordskokker, der er nemme at skrubbe. Skræl slet ikke dem til chips, de er bedst med skræl.

 

Vil du læse mere? TV-kok og kogebogsforfatter Louisa Lorang sætter gang i den grønne hverdag med børn, og deler opskrifterne på rugbrødsstave med grønt og guacamole og green piña i artiklen her. 

 

 

Kogebog 'Grøn mad til hele familien' af Lisbeth Østergaard og Louisa Lorang
Find flere opskrifter i Lisbeth Østergaard og Louisa Lorangs kogebog 'Grøn mad til hele familien'.

.
Foto: Anders Schonnemann

Ét hjem/ By Milton #5 - designet til nybyggere

Drømmer du om at bygge nyt? Bestil magasin 5, der er fyldt med idéer, nyttig viden, gratis plantegninger, tips og meget mere. Bliv klædt på til 1. møde med byggerådgiveren, kom med indenfor hos ægte nybyggere og få fx. de bedste idéer af indretningsarkitekt og rumdesigner, Sif.
Vi pakker og sender magasinet til dig med det samme. Magasinet er gratis.

Bestil dit gratis eksemplar her