Vaffelsandwiches
TV-kok og kogebogsforfatter Louisa Lorang giver sin opskrift på grønne vaffelsandwiches fra kogebogen 'Grøn mad til hele familien'
Disse vafler bliver ikke helt sprøde, men bløde indeni og let sprøde udenpå som hvidt, ristet brød. Jeg elsker at bruge dem som toastbrød – og tænk engang! Mine unger elsker dem også. Opskriften her giver 3-4 små sandwiches. Gang op til de sultne eller til de mange.
3-4 styk
Vafler
500 g bagekartoffel
200 g persillerod
1 spsk. smeltet smør
2 æg
2 tsk. salt
1 tsk. bagepulver
lidt smeltet smør til vaffeljernet
Fyld
1-2 hjertesalathoveder
2 avocadoer, skåret i skiver
lidt limesaft
½ agurk, skåret i tynde skiver
Skræl kartoffel og persillerod, og riv begge dele groft. Klem væden fra, og vend kartoffel-persillerodblandingen med smeltet smør, æg, salt og bagepulver.
Pensl vaffeljernet med lidt smør. Sæt det på lav varme, hvis du har indstillinger, og steg vaflerne i det varme jern. Sæt dem på en rist, efterhånden som du steger dem færdige.
Fyld vaflerne som klapsammenmadder med salatblade, avocadoskiver, lidt limesaft og agurkeskiver. Server vaflerne straks.
Louisas tip
Vaflerne er også gode på morgenbordet, måske med ost og sprød salat
Find flere opskrifter i Lisbeth Østergaard og Louisa Lorangs kogebog 'Grøn mad til hele familien'.
.
Foto: Anders Schonnemann
Magasinet Ét hjem/ By Milton byder på masser af nye plantegninger, inspirationsbilleder, tips og nyttig viden. Mød Caroline og Reece fra tv-programmet Nybyggerne og se deres bud på et Milton-hus, læs om ansvarligt nybyggeri med DGNB, og mød familien der med solceller på taget er næsten selvforsynende - og meget mere.
Bestil i dag. Vi pakker og sender magasinet til dig med det samme – gratis.