Minimalisme og masser af plads

Hos Louise og Kenneth Graabæk Blaabjerg er den simple, skandinaviske stil i fokus. Vi har besøgt parret i deres Milton hus i Hedensted.

Da Louise og Kenneth Graabæk Blaabjerg skulle bygge hus, var det ønsket om et større hjem, der var i fokus. Familiens Milton hus i Hedensted er derfor holdt i minimalistisk stil med masser af plads til venner, familie og ikke mindst børnene Oscar og Ellie.

En murstensvæg i grå nuancer træder frem i det 42 m2 store køkken-alrum hos familien Graabæk Blaabjerg. De tunge sten markerer opdelingen mellem køkken-alrum og stue, og sammen med køkkenets mørke klinkegulv er væggen en smuk kontrast til de ellers lyse
nuancer, der præger det nybyggede hus i Hedensted.

”Vi kan godt lide, at her ikke er lukket helt af, men at rummene hænger sammen. Samtidig skaber muren en naturlig opdeling mellem køkkenet, hvor vi ofte har venner og familie på besøg. Og så har vi en mere ’privat’ stue, hvor man kan trække sig tilbage,” forklarer 29-årige Louise Graabæk Blaabjerg. Da den unge familie for tre år siden flyttede ind, havde processen op til netop båret præg af overvejelser om god plads til både gæster og familietid. For parret er det meget vigtigt, at hjemmet i Hedensted indbyder til hygge og afslapning.

”Vi har prioriteret, at køkken-alrummet er det største rum i huset, for vi vidste, at det var her, vi kom til at bruge rigtig meget tid. Vi er meget sociale mennesker, der elsker at have gæster, og derfor er det fedt med et stort, åbent rum, så vi både kan lave mad til og underholde venner og familie på samme tid,” fortæller 31-årige Kenneth Graabæk Blaabjerg. Samtidig skulle køkkenet også fungere til både parrets egne børn samt venner og familiers børn. ”Hvis vi stadig bor her, når børnene bliver store, er det også rart, at huset er stort nok til, at det kan blive et samlingspunkt for dem og deres venner,” siger Kenneth Graabæk Blaabjerg.

 

.

 

.

.

Viktualierum og walk-in-closet

Louise og Kenneth Graabæk Blaabjerg havde kigget på både ældre og nybyggede huse, før det endelige valg faldt på en aftale med byggefirmaet Milton Huse. Her kunne parret få drømmehuset: Et typehus på 185 m2, hvor Louise og Kenneth Graabææk Blaabjerg selv bestemte alt fra plantegning til materialevalg. Dertil kom en integreret carport, skur og have.

”Det gav mening for os at bygge nyt, for vi vil gerne have et hjem, hvor vi ikke skal bruge tiden på renovering og vedligeholdelse,” siger Louise Graabæk Blaabjerg. ”Det var også godt med vejledning fra professionelle. Selvfølgelig skal man have sin egen mening, men det er jo fedt at kunne tage imod råd og erfaring fra nogen, der har bygget flere hundrede huse,” mener Kenneth Graabæk Blaabjerg.

Huset er indrettet med et køkken-alrum i midten samt en børne- og voksenafdeling på hver sin side. Parret har desuden fået hvert sit drømmeelement: Kenneth Graabæk Blaabjerg fik et viktualierum i køkkenet, mens Louise Graabæk Blaabjerg fik et walk-in-closet i soveværelset. ”Jeg kan gode lide at lave mad og vil gerne nørde med det, og nu har jeg mulighed for at købe stort ind og have alle mine køkkenredskaber samlet. Faktisk kunne jeg godt bruge endnu mere plads derinde,” ler Kenneth Graabæk Blaabjerg. ”Når vi nu skulle bygge nyt, gav det bare mening med et walk-in-closet. Her kan vi have alt vores tøj på bøjler, og der er endda plads til, at vi kan lægge tøj sammen derinde,” siger Louise Graabæk Blaabjerg.

Minimalistisk indretning skaber hygge

Familien Graabæk Blaabjergs hus er i dag indrettet i en minimalistisk stil med lyse, nordiske toner som hvid, beige og grå samt med nøje udvalgte pyntegenstande.

”Jeg kan godt lide det stilrene look med hvide vægge og få ting. Det åbner op, gør vores hjem lyst og er nemmere at holde ryddeligt med børn,” siger Louise Graabæk Blaabjerg med et smil. ”Men det er jo stadig de små ting, der gør et hjem hyggeligt, og da et nyt hus som vores ikke har vindueskarme, har vi valgt at hænge lidt flere ting på væggene – for eksempel planter.”

Derudover har parret netop fået bygget en overdækning på terrassen. ”Nu kan vi forlænge sommeraftenerne, og der er skygge til børnene på de varme dage. Og så har vi hængt gynger i overdækningen. Det så vi hos en nabo, og nu har flere på vejen fået det lavet. Det er fedt at kunne lade sig inspirere af hinanden på den måde,” fortæller Kenneth Graabæk Blaabjerg.

Plads til leg

På Oscars børneværelse har nøgleordene været plads til leg. Derfor er en del ting hængt op, så gulvet så vidt muligt er frit. En hylde på væggen huser for eksempel en række kasser, hvor Oscar nemt kan holde styr på sit legetøj, mens bøjlestangen med tøj svæver i luften. To små plastikkupler på væggen bliver ligeledes brugt til at holde legetøjet adskilt.

Køkken-alrum med plads

Køkkenøen i køkken-alrummet er holdt i hvidt med grebsfrie skuffer med motor fra Svane Køkkenet. Komfuret har en styringsenhed, der fungerer som en magnet og derfor kan flyttes hen, hvor små børnefingre ikke kan nå den. Og så har der været fokus på god plads til madlavning og at hele familien kan være med: Begge køkkenborde er nemlig 3,40 meter lange. Oscar har fået sit eget lille område, hvor han kan lave mad ligesom sin mor og far – og tage et hvil i en lænestol, når han trænger til en pause.

Legekøkkenet er fra Ikea, men fikset, så det matcher stilen i resten af køkkenet: Træet har fået en gang hvid farve, og
bordpladen er overtrukket med folie i marmorlook.

Integrerede ovne og kaffemaskine

I køkkenvæggen er der integreret to ovne, en mikroovn samt en espressomaskine. Det sparer plads, og maskinernes sorte farve er en fin kontrast til køkkenets ellers hvide look.

En hyggelig hule i stuen

Da Louise og Kenneth Graabæk Blaabjerg valgte at få overdækket en del af terrassen, vidste de, at det ville få betydning for lysindfaldet i stuen. ”Det gjorde vi os selvfølgelig en del tanker om på forhånd, men vi kom frem til, at det netop gerne må være lidt mere mørkt herinde end i resten af huset. Det giver en hyggelig stemning. Det er her, vi trækker hen, når vi gerne vil flade ud,” siger Louise Graabæk Blaabjerg.

 

Er du blevet inspireret af Josefine og Michaels hus og minimalistiske indretning? Så kontakt Milton Huse, og få en snak om dine boligdrømme i dag.

.

.


Kender du magasinet designet til nybyggere?

Magasinet Ét hjem/ By Milton byder på masser af nye plantegninger, inspirationsbilleder, tips og nyttig viden. Mød Caroline og Reece fra tv-programmet Nybyggerne og se deres bud på et Milton-hus, læs om ansvarligt nybyggeri med DGNB, og mød familien der med solceller på taget er næsten selvforsynende - og meget mere.

Bestil i dag. Vi pakker og sender magasinet til dig med det samme – gratis.

Bestil dit gratis eksemplar her

Trustpilot