Mod i indretningen giver personlighed

Lourdes og Nicolai fra tv-programmet ”Nybyggerne”

 

For Lourdes og Nicolai Manco skal et hjem være smukt, personligt og fungere i praksis. Mød deltagerne fra tv-programmet ”Nybyggerne”, og lad dig inspirere til modige valg i dit eget nybyggede hus.

Æstetisk, funktionelt og modigt

Det er essensen af den måde, Lourdes og Nicolai Manco har indrettet sig på i et nybygget hus i Dronningborg i Randers, hvor ægteparret bor med deres fire børn.

Parret deltog i 2019 i tv-programmet ”Nybyggerne”, hvor de udlevede deres passion for indretning og renovering med hele Danmark som tilskuere. Men det var bestemt ikke første gang, Lourdes og Nicolai Manco stod med værktøj og malergrej i hånden. De har nemlig masser af erfaring med at indrette og skabe et hjem fra bunden – det gælder også det nybyggede hus i Randers, hvor familien flyttede ind for nu tre år siden.

”Generelt er kodeordet i et nybygget hus mod. Vi må gerne flippe ud og gøre noget vildt. Det er ikke synd for den nye væg, hvis vi slår et søm i eller maler den i en vild farve. Det værste, der kan ske, er, at vi skal fylde et hul eller male det hele hvidt igen,” siger Nicolai Manco, mens Lourdes Manco tilføjer:

”For os skal et hjem være lækkert og indbydende, men selvfølgelig også fungere i praksis, da vi er en stor familie. Derfor skal æstetik og praktik gå op i en højere enhed – og det kan det sagtens.”

Personlighed med maskulint og feminint

Kombinationen mellem æstetik og praktik er en af grundene til, at de materialer, der går igen i familiens knap 200 m² nybyggede etplanshus, er træ, jern og beton.

”De er alle naturlige materialer, hvor det ikke gør noget, at de bliver brugt og dermed får lidt patina,” siger Nicolai Manco.

Valget spiller desuden flot sammen med det industrielle udtryk, Lourdes og Nicolai Manco har valgt som fokus for indretningen i det nye hus.

”Den industrielle stil er ret maskulin, og derfor har vi skabt kontrast til det rå udtryk med feminine pastelfarver rundt om. Den kombination, mener vi, giver personlighed til et nybygget hjem, som ellers kan fremstå meget minimalistisk,” siger Lourdes Manco.

Med nybyg er alting bare i orden

Da Lourdes og Nicolai Manco flyttede ind i det nybyggede hus i Randers, var det en drøm, der gik i opfyldelse.

”Vi har renoveret huse tidligere, men nu ville vi gerne prøve at bygge noget helt nyt. Med nybyg får vi et hus, som er bedre isoleret og sundere at leve i. Vi døjer ikke med skimmel i hjørnerne, radon eller dårlig ventilation. Med nybyg får man noget, der følger med tiden og den viden, man har i dag,” fortæller Nicolai Manco.

”Og så er alting bare i orden. Når man er færdig, er man færdig,” siger Lourdes Manco

Giv indretningen et twist med DIY-projekter

Gør-det-selv-projekter kan give indretningen i et nybygget hus et spændende twist i form af møbler og elementer, som ingen andre har.

Familiens spisebord er netop sådan et projekt: Stellet er bestilt hos en smed, mens Lourdes og Nicolai Manco selv har lagt fliserne, der udgør bordpladen. Fliserne er udvalgt, så de matcher den gråblå farve bag sofaen, og spisebordet bidrager dermed til den røde tråd i indretningen af huset.

Vælg kunst, der viser personlighed

Det, du hænger på væggene, må meget gerne vise noget om, hvem der bor i huset. Det er med til at give kant til indretningen i nybyg.

I Lourdes og Nicolai Mancos stue hænger en indrammet plan over områdeudstykningen, hvor familiens grund er markeret med rødt. Over sofaen har Lourdes Manco skabt en gallerivæg ud af blandt andet loppefund, en illustration fra Søstrene Grene og grafiske prints fra Taishō. Hvert billede har særlig betydning - for eksempel henviser billederne med skibe til boligens udsigt over Randers Lystbådehavn.

Brug farver til kontrast og dybde

Lourdes og Nicolai Manco bruger gerne pastelfarver i hjemmet som en kontrast til de mange møbler i træ, jern og beton. Væggen bag sofaen er for eksempel malet i en gråblå, men stadig feminin nuance, som giver varme og dybde til rummet.

 

Utraditionelle valg giver karakter

Hjemmet har både sorte vinduer og døre: Et mindre klassisk valg, som dog går supergodt i spænd med den industrielle indretningsstil. Det samme gør projektøren i stuen, der er et af husets dyrere loppefund. Hos Lourdes og Nicolai Manco fungerer den som en lampe, der både sørger for hyggebelysning over sofaen og giver karakter til et nybygget rum.

Custom-made løsninger, der passer til hjemmet

Alle husets værelser rummer spændende, custom-made løsninger, der passer til værelsets ”ejer”. Over 6-årige Millads’ seng har Lourdes og Nicolai Manco for eksempel bygget et skønt, gult legehus. Det  petroleumsfarvede vindue er købt på genbrug, og foran huset er der skabt illusionen af en udendørs terrasse med en plante og en lille stol, hvor Millads kan nyde udsigten over sit værelse.

Alkover til praktik og hygge

Alkover er både praktiske og hyggelige, og hos familien Manco er der både én i entreen og én på datteren Mia-Majas værelse. Alkoven på værelset er endnu en måde at udnytte loftshøjden på, så ingen plads går til spilde. Stigen op til alkoven er en gammel hospitalsribbe.

Store fællesrum til familien

Familiens nybyggede hus rummer et stort køkken-alrum og stue, et multirum, fem værelser, et walk-in-closet, to badeværelser og et bryggers.

”Vi har prioriteret at få bygget store fællesrum, for eksempel vores køkken-alrum og stue. Her er altid liv og nogen, som slænger sig i sofaen eller laver mad i køkkenet,” fortæller Lourdes Manco.

Multirummet er bevidst placeret i den modsatte ende af køkken-alrum og stue, så børn og voksne har mulighed for at dele sig op. For eksempel kan ungerne se film, mens mor og far sludrer med gæster i køkkenet.

Udnyt højden

Det nybyggede hus i Randers har højt til loftet, og Lourdes og Nicolai Manco har valgt at udnytte højden bedst muligt til blandt andet opbevaring. For eksempel er der skabt ekstra skabshøjde i køkkenalrummet, ligesom Nicolai Manco selv har bygget det store skab i fordelingsgangen, så det passer til husets hældning. Dermed er der ingen spildplads mellem skab og loft.


Kender du magasinet designet til nybyggere?

Magasinet Ét hjem/ By Milton byder på masser af nye plantegninger, inspirationsbilleder, tips og nyttig viden. Mød Caroline og Reece fra tv-programmet Nybyggerne og se deres bud på et Milton-hus, læs om ansvarligt nybyggeri med DGNB, og mød familien der med solceller på taget er næsten selvforsynende - og meget mere.

Bestil i dag. Vi pakker og sender magasinet til dig med det samme – gratis.

Bestil dit gratis eksemplar her

       

       

Bliv en del af Milton Huses inspirationsunivers for nybyggere

Det er en stor beslutning at bygge det hjem, hvor familien kan vokse, og minder kan skabes. Derfor kan det være rart med inspiration til, hvordan netop dit hus kan se ud, ligesom det kan være spændende at lade sig inspirere af andre, der også har valgt nybyggervejen.

Tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

Trustpilot