Indret dit hus personligt som nybyggerne Ida og Mads

Nybyggernes vej til et personligt hus

Et lækkert hjemmekontor, hvorfra Ida Holm og Mads Taiki Pedersen driver deres fælles virksomhed taishō, har været en stor prioritet i indretningen. Derfor har nybyggerparret valgt en dør inspireret af de japanske shoji-døre, men med glas i stedet for rispapir. Kontoret er dermed et rum for sig, men hvor der med et kig igennem glasset skabes sammenhæng til resten af huset.  ”Det er meget symbolsk for vores hverdag, hvor arbejde og fritid ofte smelter sammen,” fortæller Mads Taiki Pedersen.

 

Én stor opslagstavle

Kontoret er holdt hvidt-i-hvidt, og to af væggene er malet med magnetmaling, så parret kan hænge billeder, tegninger og lignende direkte på væggen, præcis hvor de har lyst.
Rammerne og rummet fungerer som et blankt lærred, der giver plads til at tænke kreativt. ”På den her måde kan vi hurtigt og nemt dele alt det, der inspirerer os i vores arbejde,” fortæller Mads Taiki Pedersen.

Der er mange måder at skabe et personligt hjem, der passer netop til ens behov. Ida Holm og Mads Taiki Pedersen har gjort det bl.a. ved at lave en stor opslagstavle, der understøtter de behov, de har for at kunne arbejde kreativt.

Det kan være nogle helt andre ønsker og behov din familie har til dit hjem og hos Milton Huse hjælper vi dig gerne med at bygge et personligt hus, der understøtter netop de behov du og din familie har.

 

Hvis du ønsker mere inspiration til indretning af et nybygget hus, kan du finde det her

Hvis du derimod går med overvejelser omkring at bygge et nyt hus – så tag et kig på Milton Huses planløsninger og hustyper samt råd omkring placering af huset på din grund.  Du kan evt. også prøve Milton Huses online værktøj, hvor du kan bygge dit drømmehus – Find det her

 

 

 

 

     

 

 

Flere tips?

Vil du have flere tips fra Ida & Mads? Eller måske Trine og Mikkel fra Nybyggerne, så kan du finde flere tips her på siden eller bestille Milton Huses inspirationsmagasin lige her


Kender du magasinet designet til nybyggere?

Magasinet Ét hjem/ By Milton byder på masser af nye plantegninger, inspirationsbilleder, tips og nyttig viden. Mød Caroline og Reece fra tv-programmet Nybyggerne og se deres bud på et Milton-hus, læs om ansvarligt nybyggeri med DGNB, og mød familien der med solceller på taget er næsten selvforsynende - og meget mere.

Bestil i dag. Vi pakker og sender magasinet til dig med det samme – gratis.

Bestil dit gratis eksemplar her

Plantegninger og hustyper til inspiration

Udforsk vores store udvalg af plantegninger, og få idéer til dit eget hus. Men lad ikke dine nybyggerdrømme begrænse. Brug plantegningerne som inspiration og en god måde at komme i gang med processen. Hos Milton Huse bygger vi nemlig det, du drømmer om - personlige huse bygget med omhu.

Nybyggernes vej til et personligt hus:

Sammenhæng, kontrast og japansk inspiration

Sammenhæng. Kontrast. Planlægning. Det er de tre nøgleord for indretningen i Ida Holm og Mads Taiki Pedersens nybyggede hus i Randers. Parret løb i 2019 med sejren i tv-programmet ”Nybyggerne” og vandt derfor det hus, de i syv uger havde lagt tid, energi og kærlighed i at indrette. 
”Vi har haft fokus på at skabe en rød tråd gennem hele huset i form af både sammenhænge og kontraster,” siger Ida  Holm, der har en baggrund som grafisk designer.
”Hver gang vi skulle indrette et nyt rum, tegnede Ida først grafiske skitser, så vi kunne se, hvordan det kom til at se ud, og hvordan netop dét rum fungerede med husets andre rum,” fortæller Mads Taiki Pedersen.

”Et hjem for os er et sted, der indbyder til madlavning.  Derfor ville vi have et åbent køkken, hvor vi kan samles om  at lave mad.” 
Vinderne fra ”Nybyggerne” har valgt at indrette det 120 kvm. store hus i en japansk-skandinavisk stil, der afspejler, hvem de er: Mads Taiki Pedersen er halvt japansk og har tidligere boet i Japan, ligesom parret sammen har rejst i landet. ”Vi vidste på forhånd, at vi ville skabe et japansk-skandinavisk udtryk. De to stilarter minder en del om hinanden med lyst træ, rene linjer og lyse farver. Derfor spiller de godt sammen,” forklarer Mads Taiki Pedersen. ”Vi var dog samtidig bevidste om, at vi ikke ville lægge en fast plan for indretningen, før vi havde set huset, for indretningen skal passe til arkitekturen,” uddyber han. 

Efter afslutningen af tv-programmet ”Nybyggerne” har Ida Holm og Mads Taiki Pedersen renoveret flere rum i huset. ”Det, vi lavede i ’Nybyggerne,’ repræsenterede vores drømme. Men der er også noget, der hedder virkelighed og praktik,” fortæller Mads Taiki Pedersen, mens Ida Holm tilføjer:”I tv-programmet var huset her ikke et hjem, men en inspiration for andre. Det skulle selvfølgelig passe ind i vores liv, men det skulle også være interessant for folk at se på. Nu skal vi skabe noget, vi kan bo i.” 

Gør genbrugsfund til dine egne

Den store skænk i køkken-alrummet er et genbrugsfund. Den er i teaktræ, men malet i en lyserød nuance, der passer  til resten af indretningen. ”Skænken har en super flot form, men vi bryder os ikke om at blande for mange træsorter. Derfor vidste vi, den skulle have en anden farve,” fortæller Ida Holm. 
De farver, der er er brugt på husets vægge og møbler, har Ida selv blandet sig frem til – blandt andet med malingrester fra de andre programdeltageres huse.

Hjertet i huset

Køkken-alrummet er husets hjerte og det sted, hvor Ida  Holm og Mads Taiki Pedersen mødes om parrets fælles passion for god mad. ”Et hjem for os er et sted, der indbyder til madlavning. Derfor ville vi have et åbent  køkken, hvor vi kan samles om at lave mad,” siger Mads Taiki Pedersen.

Passion for mad

Parrets glæde ved madlavning går igen i haven: Her er der prioriteret plads til et udekøkken, ligesom samtlige træer og planter er spiselige. Terrassen er bygget i niveau med  køkken-alrummet som et egentligt uderum og i forlængelse af huset.

Skab sammenhæng med farver

Parret har i indretningen af samtlige rum tænkt i helhed og sammenhænge, både hvad angår udtryk, træsorter og farver. ”Rum, der støder op til hinanden, skal være forskellige, men alligevel hænge sammen, for eksempel i form af farver i samme nuancer. På den måde får alle rum det samme udtryk uden, at det bliver for kedeligt,” siger Ida Holm.

Tilpas hjemmet til egne behov

Et lækkert hjemmekontor, hvorfra Ida Holm og Mads Taiki Pedersen driver deres fælles virksomhed taishō, har været en stor prioritet i indretningen. Derfor har nybyggerparret valgt en dør inspireret af de japanske  shoji-døre, men med glas i stedet for rispapir. Kontoret er dermed et rum for sig, men hvor der med et kig igennem  glasset skabes sammenhæng til resten af huset.  ”Det er meget symbolsk for vores hverdag,hvor arbejde og fritid ofte smelter sammen,” fortæller Mads Taiki Pedersen.

Én stor opslagstavle

Kontoret er holdt hvidt-i-hvidt, og to af væggene er malet med magnetmaling, så parret kan hænge billeder, tegninger og lignende direkte på væggen, præcis hvor de har lyst.
Rammerne og rummet fungerer som et blankt lærred, der giver plads til at tænke kreativt. ”På den her måde kan vi hurtigt og nemt dele alt det, der inspirerer os i vores arbejde,” fortæller Mads Taiki Pedersen.

Inddel et stort rum i zoner

Det store leverum rummer alt fra madlavning til sofahygge  og afslapning. Derfor har Ida Holm og Mads Taiki Pedersen indrettet rummet i forskellige zoner med hvert  deres formål: Et køkken til madlavning, en spisestue samt et sofaområde.
Sofaen i midten af rummet giver en naturlig opdeling, ligesom farver og materialer kobler zonerne sammen. 

Kontraster skaber balance 

Ida Holm og Mads Taiki Pedersen er vilde med at bruge  kontraster i hjemmet, og deres fælles virksomhed, taishō, betyder endda kontrast på japansk. ”På badeværelset har vi for eksempel en firkantet vask med et rundt spejl over. Kontraster er en god måde at skabe balance på i et hjem, og man kan tænke det ind i både former, farver og materialer,” siger Ida Holm. 

Et smukt velværelse

Husets badeværelse er skabt til velvære og er et af de mest  japansk-inspirerede rum i hjemmet med den mørkerøde nuance, som ofte ses på japansk interiør, fliser  på højkant og det store, runde spejl. ”Vi ville gerne have et rum med referencer til en japansk badstue. Den dominerende farve er mørk, men giver rummet  karakter,” siger Mads Taiki Pedersen.

Lad huset blive en del af indretningen

Alle valg i huset er truffet med udgangspunkt i, at det skal  passe til et nybygget hus.
”Vi vil ikke imitere noget, huset ikke er, men omfavne det vi har. Vi kunne for eksempel aldrig finde på at sætte en gammel, fransk dør ind. Det er vigtigt, at stilen passer til  husets byggestil,” siger Ida Holm. ”Men det er også en balance. Med et helt nyt hus kan det hurtigt ligne et showroom, hvis vi kun indretter med nye ting. Derfor har vi gjort meget ud af at indrette med personlighed: Gammel keramik, stole fundet på genbrug og ting, der har en betydning for os.”

Trustpilot