Sådan får du tidens
tendenser ind i hjemmet

Ind med struktur og varme nuancer – ud med højglans og plastik. Lige nu skal din bolig afspejle det modsatte af din smartphones glatte skærm.

Hæng lange gardiner op, pryd gulvet med et smukt tæppe og find terracotta-krukkerne frem. Når det kommer til boligindretning, er nøgleordene lige nu struktur, varme nuancer og runde, bløde former. Det fortæller designer Laura Scheuer Trøstrup, der i over 10 år har arbejdet med indretningsdesign og står bag
firmaet og Instagramprofilen The Sweet Spot.

”Overordnet handler det lige nu om kontrasten til skærme og teknologi. Vi bruger enormt mange timer på vores glatte, kolde smartphone, og derfor leder vi efter det modsatte, når vi skal indrette vores hjem. Det betyder materialer, som minder os om jorden, både i konkret og overført betydning: Stenmaterialer, terracotta og varme farver, som er smukke og giver ro,” fortæller Laura Scheuer Trøstrup.

Skab zoner i hjemmet
Bløde tekstiler som puder og tæpper kan bruges til at skabe forskellige zoner i din bolig. ”Som indretningsdesigner handler det for mig om at indrette hjemmet til hverdag – det skal føles hjemligt og personligt. Har man et stort køkkenalrum
kan man derfor bruge tæpper til at skabe små rum i rummet, hvor man måske spiser, ser tv eller læser,” siger Laura Scheuer Trøstrup.

Få liv i huset med planter
Ifølge Laura Scheuer Trøstrup taler også planter ind i den nuværende tendens og kan ligesom bøger, kunst og gardiner være en fantastisk genvej til liv og personlighed i hjemmet. ”Planter er et møbleringselement, som ikke er møbler, men hvor rummet føles tomt uden. Det siger noget om dig som menneske, om du er til kaktusser eller gummitræer,” mener hun.

Bløde stoffer og lag på lag
Gulvlange gardiner er et element, der nemt kan give din stue eller soveværelse et mere blødt look. ”Et nybygget hus har ofte store glaspartier, og her kan gardiner være med til at bløde op. Lad dig eventuelt inspirere af hotelværelser, som ofte har et tyndt undergardin og et tykkere udover, så du får skabt en lag på lag-effekt. Og så er jeg altid fortaler for, at du vælger naturmaterialer som for eksempel hør, bomuld eller uld,” siger Laura Scheuer Trøstrup.

Smæk på de sydlandske farver
Lige nu skal det være de bløde, varme farver, der dominerer indretningen. Tænk brunt, men ikke 1970’er-brunt: Snarere brune nuancer med varme undertoner a la terracotta, forklarer Laura Scheuer Trøstrup:

”Tidligere har det været de nordiske grå og kolde farver, der var fremme, men nu er det de varme, sydlandske toner, vi skal have ind i hjemmet - både i form af nips og møbler, men også på vores vægge. Vælger du at farve dine vægge, skal du tænke over, hvad du bruger rummet til: Stuen er til afslapning, mens køkkenet er mere dynamisk, og det skal farverne afspejle.”

 

3 simple veje til stilen
– af Laura Scheuer Trøstrup

  • ”Indret dit hjem med tekstiler: Puder, plaider og tapper. Det giver god akustik i rummet og er en fantastisk måde at skabe små zoner på.”
  • ”Farver kan ændre et rums karakter, så brug eventuelt to aftener på at give et rum nyt liv med maling i en varm nuance.”
  • ”Vælg gulvlange gardiner. Et nybygget hus består ofte af glatte, hvide vægge, og her kan gardinets bløde folder gøre fantastisk meget for rummet

 

Laura Scheuer Trøstrup
Uddannet designer og har i mere end 10 år arbejdet med indretningsdesign for både private og professionelle. Står bag firmaet og Instagram-profilen The Sweet Spot.


Kender du magasinet designet til nybyggere?

Magasinet Ét hjem/ By Milton byder på masser af nye plantegninger, inspirationsbilleder, tips og nyttig viden. Mød Caroline og Reece fra tv-programmet Nybyggerne og se deres bud på et Milton-hus, læs om ansvarligt nybyggeri med DGNB, og mød familien der med solceller på taget er næsten selvforsynende - og meget mere.

Bestil i dag. Vi pakker og sender magasinet til dig med det samme – gratis.

Bestil dit gratis eksemplar her

Plantegninger og hustyper til inspiration

Udforsk vores store udvalg af plantegninger, og få idéer til dit eget hus. Men lad ikke dine nybyggerdrømme begrænse. Brug plantegningerne som inspiration og en god måde at komme i gang med processen. Hos Milton Huse bygger vi nemlig det, du drømmer om - personlige huse bygget med omhu.

Trustpilot