Den moderne alkove giver et væld af muligheder

Få inspiration til, hvordan du kan indtænke det lille rum-i-rummet, når du bygger nyt.

Alkoven forbinder mange måske med sommerhuset eller bondehuse fra ældre tider, hvor den indbyggede seng tjente en nyttig funktion.

I dag er alkover og siddenicher vendt tilbage i stor stil i danske enfamiliehuse. De er både smarte og praktiske, men bringer også et element af hygge og privatliv til de store åbne planløsninger, som mange af os foretrækker i dag.

Alkoven taler til hulebyggeren i os; trangen til at skærme og lukke omverdenen ude for en stund. Den er ideel som hyggehjørne, men også genial som ekstra soveplads til overnattende gæster eller måske en mini-tv-stue. Har din overnattende moster brug for ekstra privatliv, kan du udstyre alkoven med et forhæng.

Alkover og siddenicher kan bygges i præcis den størrelse og dybde, du ønsker. Det er også oplagt at indtænke opbevaring som en del af løsningen, som du kan se eksempler på herunder.

Skab et helle i en travl hverdag

Alkover og siddenicher kan integreres i alle rum, men vi ser dem ofte i nybyggede huses køkken-alrum, hvor de fungerer som en magnet for børnene. Forestil dig fx ungerne sidde og hygge sig, mens du står med madlavningen.

Indret din alkove som en lille fredfyldt oase, hvor du kan tage en pause i en travl hverdag. Fyld den op med bløde puder og en skræddersyet madras, mal den i varme farver for at understrege hulestemningen, og indtænk fx en stikkontakt til opladere og lamper med lysdæmper, så du kan skabe den helt rigtige stemning og lyssætning til både biografture på iPad´en og fordybelse i en god bog

Se eksempler på indbyggede alkover og siddenicher fra Milton Huse herunder.


Kender du magasinet designet til nybyggere?

Magasinet Ét hjem/ By Milton byder på masser af nye plantegninger, inspirationsbilleder, tips og nyttig viden. Mød Caroline og Reece fra tv-programmet Nybyggerne og se deres bud på et Milton-hus, læs om ansvarligt nybyggeri med DGNB, og mød familien der med solceller på taget er næsten selvforsynende - og meget mere.

Bestil i dag. Vi pakker og sender magasinet til dig med det samme – gratis.

Bestil dit gratis eksemplar her

Trustpilot