Tips: Alt andet end metervarer på stilk

Der er gået mode i grønne planter, blomsterabonnementer og brobygning til naturen i private hjem.

I nybyggede huse, kendetegnet ved en enkel og stilren arkitektur med store åbne rum, kan en plante bidrage positivt som stemningsskaber og til at give struktur i rummene. Andre planter, som et Gummitræ, kan være til decideret nytte for miljøet, da den er luftrensende for kemiske stoffer og ilter rummet.

.

Blomster der passer sig selv

Henriette, som er professionel blomsterdekoratør, har mærket en stigende interesse og efterspørgsel på planter, der ikke ligner naboens. ”I mit plante- univers vil vi gerne vise folk specielle, uventede og spændende løsninger, der er langt fra klassiske metervarer”, fortæller Henriette, der også oplever en efterspørgsel på blomster, der står smukt og længe. Måske kun afbrudt af lidt vandudskiftning i ny og næ. Af samme grund er bl.a. blomsterabonnementer og alternativer til friske afskårne blomster populære i disse år.

 Henriette fortæller, at der hele tiden kommer nye planter, og man ikke kan tale om, hvad der hitter. Det er forskelligt. ”Planten Bromelia har vi fx mange af i denne uge og i forskellige typer. Både som snitblomst og plante er den populær”, lyder det fra Henriette, der fortæller, at bladene slynger sig, som om den har fået papillotter i ”håret”.

Vandplanter er også noget, der bliver gjort meget i. De lever med rødderne direkte i vand, og er fx smukke på badeværelset i en stor glasvase med lidt strandsten i bunden. På badeværelset er der ofte mindre lys end i andre rum, og der er både vandplanter, som Corokia cotoneaster, men også forskellige luftplanter er oplagte, som fx Tillandsia.

Når volumen gør forskellen

Ifølge blomsterdekoratøren skal man ikke tænke for småt, når man indretter med planter. ”Det er ofte ”volumen” der gør hele forskellen. Og så skal man ikke tøve med at blande ting, som man måske ikke har prøvet før. At være modig med blomster, giver ofte nye kreative udtryk.

 

Gode råd til
at have planter i sit hjem

  • Spørg din blomsterhandler – og få professionelle råd.
  • Kig forbi med billeder af dine rum, og få vejledning til planters placering.
  • Tænk planter ind, som en skulptur eller en udsmykning.

Lad ude matche inde – og bring årstiden i spil

Har du et smukt nybygget Milton hus, bliver det kun endnu smukkere, hvis du indretter med planter og blomster udenfor ved hoveddøren. ”Det er en fin måde at byde gæster velkommen”, fortæller Henriette, der mener, at der altid skal tages hensyn til husets arkitektur, så krukker og planter spiller sammen med fx vinduespartier. ”Er der et stort vinduesparti ved hoveddøren, så lad være med at stille en masse høje planter foran. Det store vindue er sikkert bygget for at sikre et godt lysindfald i boligen, så vælg i stedet en løsning, der ikke fylder for meget.

Mix gerne forskellige planter og materialer, som krukker i ler og andre i flet. Tænk i variation eller former”. Blomsterdekoratøren anbefaler, at du samler dine yndlingskrukker i en lille gruppe og fylder det i, som svarer til årstiden. Har du en overdækket indgang er mulighederne større. ”Er det forår, så vælg fx syrener, forårsløg og måske kløver – og kombinér gerne med lamper til levende lys”. Lad den indretning du godt kan lide inde i huset afspejle sig i udenomsarealerne.

Henriette Linnebjerg

Indehaver og blomsterdekoratør.
Blomsterbutik i Vejle ”Henry – since 2019”.

Ét hjem/ By Milton #4 - designet til nybyggere

Drømmer du om at bygge nyt? Bestil magasin 4 og få svar på vigtige spørgsmål og nyttig viden. Få et hav af nye plantegninger, inspiration og tips til dit næste hjem. Mød ægte nybyggere. Hør hvorfor ejendomsmægleren og bankrådgiveren mener, at det er ”Sund fornuft” at bygge nyt. Læs Mette Blomsterbergs egne erfaringer med at bygge hus, og kom med indenfor hos Trine & Mikkel fra TV-programmet: ”Nybyggerne”, der byder velkommen i et kreativt og personligt hjem med plads til børn, farver og møbler i eget design. Bestil det nye magasin #4 i dag, så pakker og sender vi det til dig med det samme. Magasinet er gratis.

 

Bestil dit gratis eksemplar her

Trustpilot