Stofrester som samlesæt?

Der var engang, hvor patchwork var synonym med krea-projekter blandt frie hippier i 1970´erne. Patchwork havde måske sin storhedstid dengang, men er igen blandt noget af det mest hippe inden for boligindretning anno 2020´erne, og så er det i øvrigt aldrig gået af mode at være kreativ.

Vi er mange, der nyder at skabe noget med hænderne og udvikle sig i processen fra idé til færdigt produkt. Patchwork taler også ind i en større dagsorden omkring ansvarlighed og genanvendelse af materialer. Anti-forbrug-bølgen ruller, og den enkelte har fokus på, hvad der kan gøres i det daglige for at bidrage til, at næste generation får samme muligheder i fremtiden, som vi selv har haft. Eller bedre. Stofrester som samlesæt er igen blevet populært, og resultaterne pryder mange hjem i form af sengetæpper og pojagi-gardiner, puder, duge eller fx farvekoordinerede plaider.

Professionelle udbydere har specialiseret sig i teknikken og sælger de smukkeste patchwork-kreationer via sociale medier som Instagram. Tæppet på billedet er fra @patchworkcph og findes i et af Miltons inspirationshuse.

Patchwork som disciplin kan både være et simpelt og et krævende projekt. Det er op til dig, lyder det fra patchwork-entusiaster. Har du mod på det, er det relativt nemt at komme i gang. Brug alle de stofrester, som du finder smukke at sætte sammen, til dit helt eget unikke mønster. Variér gerne dine patchwork-forme i størrelse og udtryk – og se, hvor processen tager dig hen. Vær ikke bange for at sætte forskellige materialer sammen eller at skabe nye mønstre fra bunden. Dyrk din nye hobby med god samvittighed. Her går intet til spilde, tværtimod.

Alt, hvad du skal bruge:

• en symaskine

• en lineal

• en god stofsaks

• et skæreunderlag

• pap til forme

• smukke stofrester

Trustpilot