Træ i indretningen slår rødder i danske hjem

På møbelsiden mener flere, at vi oplever en renæssance fra 40´erne, 50´erne og 60´erne, mens andre har mere fokus på værdien af bæredygtige valg, ansvarlighed og materialets oprindelse. Vi spørger materialespecialist, Søren Andersen, om hans bud på, hvorfor træet slår rødder i danske hjem.

 

Træet giver smuk kontrast

”Møbler af træ varmer og skaber god balance i mange rum. Jeg oplever, at træ giver en smuk kontrast til husets hårde flader, som fx klinkegulve, bare vægge og glas, som det ses i de store gulv-til-loft vinduespartier, vi kender fra nybyggeri”, lyder det indledningsvist fra Søren Andersen fra WeDoWood, der synes, at flader definerer selve huset og indretningselementer bidrager til personlighed.

 

Dansk designhistorie og 2020-tanker

Træ, design og indretning er en treenighed, der går godt i spænd med danske hjem, mener materialespecialisten.
”Historisk har danske snedkererede møbler af træ, formgivet og skabt af møbelarkitekter og designere, en lang levetid”, starter Søren Andersen, som naturligt får én til at tænke på den danske arkitektur- og designscenes ´grand old men´, som Arne Jacobsen, H. J. Wegner og Børge Mogensen, der netop nu er populære, som aldrig før.

 

”…Nogle producenter er allerede langt med genbrugsplast, men, hvis du spørger mig, vil det aldrig erstatte træet”

Søren Andersen  

I produktudviklingen anno 2020 stræber næste generation af møbeldesignere og producenter selvfølgelig stadig efter at give møblerne kant, et æstetisk smukt udtryk og håndværksmæssig høj kvalitet. ”Målet er lang levetid” siger Søren og fortsætter, ”Samtidig ser vi en bevidsthed blandt køberne, som i stadig højere grad er opmærksomme på materialeanskaffelse og afskaffelse. Det giver plads til alternative materialer fra naturen, som fx bambus” lyder det, inden han supplerer med fakta. ”Bambus optager mere Co2 end fx det populære og mere klassiske egetræ, hvilket giver et plus på miljøkontoen”, som Søren udtrykker det, ”og så kan bambus fx høstes allerede efter 4 år, hvor et egetræ skal stå 60-80 år, før vi bruger det til møbelproduktion”.

 

Unikt træ og dansk HYGGE

Som svar på spørgsmål om, hvad træ gør ved rumoplevelsen, lyder det: ”Træ giver en dybde i rummet, og de asymmetriske årer gør hvert enkelt møbel i træ unikt” understreger han og refererer samtidig til træets identifikation med nordisk design og det danske begreb: HYGGE.

”Når jeg er på messe i Milano, oplever jeg, at italienerne efterhånden er mere skandinaviske end os fra nord” lyder det med et grin, og en skjult henvisning til, at selv italienerne ´låner lidt´ fra den stolte skandinaviske designtradition.

 

”… Historisk har snedkererede møbler af træ, formgivet og skabt af møbelarkitekter og designere, en lang levetid”

Søren Andersen 

 

Genbrugsplast vinder frem.

Til slut spørger vi Søren ind til, hvad han spår bliver det næste. ”Genbrugsplast i bordplader, plast som opbygningselementer, hav-plast fra verdenshavene til udvikling af nye møbler. Nogle producenter er allerede langt med genbrugsplast, men, hvis du spørger mig, vil det aldrig erstatte træet, men det er et fint supplement”, slutter materialespecialisten.

 

Vil du læse flere spændende indslag eller søger du inspiration til dit hjem? Så ta’ et kig på Milton Huses blog, her finder du oplevelser fra andre nybyggere, inspiration til hjemmets værelser og meget mere.

Er du interesseret i at høre mere om valg af materialer til dit nybyggerhus, så kontakt Milton Huse, vi er altid klar til at hjælpe dig.


Kender du magasinet designet til nybyggere?

Magasinet Ét hjem/ By Milton byder på masser af nye plantegninger, inspirationsbilleder, tips og nyttig viden. Mød Caroline og Reece fra tv-programmet Nybyggerne og se deres bud på et Milton-hus, læs om ansvarligt nybyggeri med DGNB, og mød familien der med solceller på taget er næsten selvforsynende - og meget mere.

Bestil i dag. Vi pakker og sender magasinet til dig med det samme – gratis.

Bestil dit gratis eksemplar her

       

       

Bliv en del af Milton Huses inspirationsunivers for nybyggere

Det er en stor beslutning at bygge det hjem, hvor familien kan vokse, og minder kan skabes. Derfor kan det være rart med inspiration til, hvordan netop dit hus kan se ud, ligesom det kan være spændende at lade sig inspirere af andre, der også har valgt nybyggervejen.

Tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

Trustpilot