Træd blødt i dit nye hjem

Tæpper er et populært element, når du skal indrette din nybyggede bolig. Og det er ikke så svært at forstå hvorfor - for de bløde firkanter har mange fordele.Når du har fået nøglen til dit nye hus, træder du sikkert ind på gulve af træ eller klinker. Det er flot og rengøringsvenligt, men hurtigt vil du også opdage, at lydene kan opleves stærkere. Og der kan et par løse tæpper være din ven.

”Tæpper skaber en bedre akustik, fordi man ikke får genklangen fra de hårde gulve. Der findes mange løsninger med akustikplader og den slags, men bløde tæpper og gardiner har for det meste en lige så god effekt”, siger Chim Scavenius Sonne-Schmidt fra tæppefirmaet Massimo Copenhagen Aps. Han har solgt tæpper i mere end 10 år og ved alt om, hvad de bløde firkanter kan gøre i en bolig. Tæpperne virker også isolerende og varmende at gå på – uanset om man har gulvvarme i sit klinkegulv.

”Det er også en fordel, hvis du har børn, der leger på gulvet”, siger Chim Scavenius Sonne-Schmidt.

 

En blød oplevelse

Hvis du ønsker at indrette dig med tæpper i dit nybyggede hjem, kan du med fordel begynde i køkken-alrummet og stuen. Altså de steder, hvor du og familien opholder jer i de fleste timer. Et tæppe under sofagruppen virker samlende på indretningen, og et tæppe under spisebordet gør det til en blødere oplevelse for fødderne at spise sin mad og drikke sin kaffe her. Især under spisebordet er det vigtigt at være opmærksom på materialet, da der er meget slid netop her.

”Uld er det mest slidstærke materiale, man kan vælge. Og så er det også en fordel at vælge et tæppe med en kort luv, så eventuelt spildte madrester ikke så let sætter sig fast”, lyder rådet fra Chim Scavenius Sonne-Schmidt.

Vælger du et tæppe under sofaen, kan du eventuelt vælge et allergivenligt materiale som bambus eller hamp. For alle materialer gælder, at de kan beskyttes med en særlig behandling, Scotchgard, men er de blevet for snavsede - eller har du været uheldig med et glas rødvin - skal de til rensning.

”... VÆLGER DU ÉT MED FARVE OG MØNSTER, MINDER DET MERE OM ET BILLEDE ELLER MALERI. DET LIGGER BARE PÅ GULVET”

Store tæpper er trendy

Tæpper kan skabe en harmoni og et udtryk, der matcher din bolig, og Chim Scavenius Sonne-Smidt tøver ikke med at kalde tæpper for et kunstelement.

”Hvis du tager et ensfarvet tæppe, er der ikke meget kunst i det, men vælger du ét med farve og mønster, minder det mere om et billede eller maleri. Det ligger bare på gulvet. I Massimo arbejder vi mere og mere med designere, som sætter deres eget præg på tæpperne.

Trenden går også mod, at tæpperne bliver større og større i omkredsen”. Hvor Chim Scavenius Sonne-Schmidt for få år siden solgte flest tæpper i størrelsen 1,70 meter gange 2,40 meter, vælger mange i dag tæpper på to gange tre meter – eller endnu større. Tæppeeksperten tror, at det hænger sammen med, at mange prioriterer store huse med ditto rum.


.

.

 

 


Farvemæssigt bliver der stadig solgt flest grålige tæpper, men de brune nuancer og mønstrede typer bliver mere og mere populære. Selv har Chim Scavenius Sonne- Schmidt fyldt sit rækkehus på 188 kvadratmeter med tæpper i samtlige rum. Også i soveværelset, hvor et tæppe med blød luv skaber

hotelstemning.

3 gode råd, når du skal vælge tæpper

• Overvej materialet: Hvad skal tæppet bruges til? Og hvor meget slid er der på det sted? Skal det ligge et sted med meget trafik, er uld det mest slidstærke materiale.

• Se på farverne: Vælg tæpper, der farvemæssigt og stilmæssigt harmonerer med resten af huset. Måske er du glad for en farve i et maleri, som kan gå igen i tæppet.

• Tjek størrelsen: Pas på med at vælge for små tæpper, som dine spisebordsstole kommer i konflikt med, når de skal trækkes ud. Eller et tæppe, som syner for småt og ’krympet’ under et stort møbel.

Chim Scavenius Sonne-Schmidt

  • Partner og salgsdirektør i Massimo Copenhagen Aps i Birkerød.
  • Var agent for firmaet, indtil han blev partner for fem år siden.
  • Bor i rækkehus på Islands Brygge.
    Gift og har tre børn på 11, 13 og 15 år.


Kender du magasinet designet til nybyggere?

Magasinet Ét hjem/ By Milton byder på masser af nye plantegninger, inspirationsbilleder, tips og nyttig viden. Mød Caroline og Reece fra tv-programmet Nybyggerne og se deres bud på et Milton-hus, læs om ansvarligt nybyggeri med DGNB, og mød familien der med solceller på taget er næsten selvforsynende - og meget mere.

Bestil i dag. Vi pakker og sender magasinet til dig med det samme – gratis.

Bestil dit gratis eksemplar her

Trustpilot