Skal dit nye hus have også have plads til vinopbevaring?

Synlige løsninger til vinopbevaring vinder indpas i mange nybyggede huse. Det kan næsten sammenlignes med et smukt maleri eller et møbel, som skaber stemning og æstetik i et rum, mener vinkonsulent Jacob Borg.

- Mange går op i vin, og så giver det god mening at gøre vinen mere synlig i indretningen. Og etikkerne må gerne vende udad, siger Jacob Borg, som synes, at vinflasker er med til at skabe energi og stemning til fx køkken-alrummet i et nybygget hus:

- Det kan næsten sammenlignes med at have et specielt møbel stående eller et flot maleri hængende. Man får en glæde ved at kigge på det, siger han og pointerer, at tendensen med at stille vinen synligt frem er steget hen over de seneste 10 år.

 

Den rette temperatur er vigtig, når din vin skal opbevares

Lysten til at kunne præsentere en vinsamling i sit hjem bliver styrket af de mange flotte opbevaringsløsninger, som er kommet på markedet. Det glæder Jacob Borg.

 

”Det er jo fantastisk, når en smuk opbevaring går hånd i hånd med, at vinen også får de bedste betingelser for at udvikle sig i flasken”

Jacob Borg, Theis Vine

 

- Før i tiden larmede vinkøleskabe, og de var også grimme at se på. Dengang skulle manden have konens tilladelse til at have et vinkøleskab stående et synligt sted. Sådan er det heldigvis ikke mere, siger han med et grin.

Han anbefaler nybyggere at investere i en vinløsning, selv om man kun drikker vin en gang i mellem. For opbevaring af vin betyder meget for kvaliteten af de dråber, der bliver hældt i glasset.

- Det er vigtigt, at vinens temperatur er konstant - gerne mellem 14 og 18 grader. I den optimale verden er det et vinkøleskab, hvor temperaturen står på 15 grader, siger Jacob Borg.

 

Pas på sollys når du opbevarer vin

Den garvede vinkonsulent gyser ved tanken om, hvor meget god vin, der er gået til, fordi det simpelthen er blevet opbevaret forkert:

 

”Mange går op i vin, og så giver det god mening at gøre vinen mere synlig i indretningen”

Jacob Borg, Theis Vine

 

- Et kælderrum med vindue, hvor der er alt for varmt om som­meren og frygtelig koldt om vinteren, er ikke godt for vinen. Og sollys får vinen til at oxidere og smage af eddike. Man kan se, hvis det er sket, for så hæver korkproppen sig i flasken og er på vej ud.

Privat har Jacob Borg et vinkøleskab i bryggerset i sit etplans­hus i Nordsjælland. Havde han selv bygget huset, havde han dog valgt en integreret løsning i køkken-alrummet.

- Jeg har set mange flotte løsninger, hvor vinen virkelig bliver vist frem på bedste måde. Det er jo fantastisk, når en smuk opbevaring går hånd i hånd med, at vinen også får de bedste betingelser for at udvikle sig i flasken.

 

Sådan opbevarer du bedst din vin

  • Den optimale opbevaringstem­peratur for vin er mellem 14 og 18 grader.
  • Vin, du vil drikke inden for 24 timer, behøver du ikke opbevare mørkt eller køligt.
  • Har du ikke et vinkøleskab, kan du sætte din vin i et mørkt skab eller i en mørk kælder.

 

Hos Milton Huse vil vi gerne hjælpe med at skabe personlige huse, der passer til jeres ønsker og behov. Tag et kig på Milton Huses plantegninger og find inspiration til dit nye hus. Du kan eventuelt også prøve kræfter med Milton Huses online værktøj, hvor du selv kan tegne dit drømmehus. Find det her

I Milton Huses inspirationsmagasin kan du finde mere inspiration til dit kommende hus. Du finder inspiration til alt fra indretning og arkitektur - samt gode og råd og overvejelser i forbindelse med at bygge nyt. Find Milton Huses inspirationsmagasin her

.

Vinopbevaringsløsningerne bygges til forskellige formål. Her er eksempler til ren dekoration og andre for at sikre den rette temperatur.

Jacob Borg, 43 år. Vinkonsulent på femte år i Theis Vine i Charlottenlund. Har arbejdet med vin i 20 år.  Uddannet i en vinforretning i Helsingør. Bor i Ålsgårde i Nordsjælland. Gift og har en søn på 12 år.


Kender du magasinet designet til nybyggere?

Magasinet Ét hjem/ By Milton byder på masser af nye plantegninger, inspirationsbilleder, tips og nyttig viden. Mød Caroline og Reece fra tv-programmet Nybyggerne og se deres bud på et Milton-hus, læs om ansvarligt nybyggeri med DGNB, og mød familien der med solceller på taget er næsten selvforsynende - og meget mere.

Bestil i dag. Vi pakker og sender magasinet til dig med det samme – gratis.

Bestil dit gratis eksemplar her

Trustpilot