Giv dit nybyggede hjem et drys Liberty

Få tips til hvordan du med få midler kan skabe et dejligt hjem med et drys af Liberty.

Står valget imellem en ældre patriciervilla med sjæl og charme, men umættelige udgifter til vedligeholdelse og opvarmning, eller et energioptimeret og topmoderne nybygget hus med fine rene linjer?

Her er et tip til, hvordan du med få midler, kan få det bedste fra begge verdener, når du vælger nybyggeri. Kort sagt, ”Giv din indretning et drys Liberty”, og du er allerede godt på vej.

.

Lad 1875 møde 2020´erne

Liberty-modebølgen startede for mange år tilbage, hvor folk som William Morris begyndte at fabrikere smukke stoffer med mønstre inspireret af naturen. Selve fabrikken Liberty & Co. åbnede i 1875 i London, og blev hurtigt kendt for de eksklusive metervarer. Den dag i dag holder designet endnu. Liberty blev ikke en modedille, men snarere en stil og et udtryk, som blandt andet ses i tekstiler til skræddersyede gardiner, puder, duge eller fx kjoler til både børn og kvinder i alle aldre. Liberty-stoffet er i en lækker kvalitet, og kan også bruges til fx sengetøj.

Brug mønstret som pallette

På billederne, fra et af Miltons nyeste inspirationshuse, kan du se, hvordan du kan bruge fine mønstre, bl.a. fra Liberty, men også fra andre udbydere. Ved at give væggene i både stue og i soveværelse det samme blomstrede tapet, samles rummene rent visuelt. Ligesom der bliver skabt en stilfuld reference til den sjæl og charme, som stofferne har bidraget til siden begyndelsen, tilbage i 1875.

Der findes et hav af skønne mønstre, og du skal endelig ikke være bange for at mixe og matche. Mønstrene bliver ofte brugt til fx patchwork og quiltede sager. Finder du alligevel et yndlingsdesign, så tag udgangspunkt i de farver, som er i tapetet, og brug dem som farve-pallette for resten af rummet. I soveværelset kan du vælge at give lågerne på skabsvæggen en brun farve fundet i det blomstrede tapet, eller som sengetæppet og puderne, der har fundet sin gule farve i selv samme mønster.

Teknikken er den nemme genvej til at skabe charme og hygge i et nybygget hus, som var det bygget i 1920, selv om det rent faktisk er opført hundrede år senere.


Kender du magasinet designet til nybyggere?

Magasinet Ét hjem/ By Milton byder på masser af nye plantegninger, inspirationsbilleder, tips og nyttig viden. Mød Caroline og Reece fra tv-programmet Nybyggerne og se deres bud på et Milton-hus, læs om ansvarligt nybyggeri med DGNB, og mød familien der med solceller på taget er næsten selvforsynende - og meget mere.

Bestil i dag. Vi pakker og sender magasinet til dig med det samme – gratis.

Bestil dit gratis eksemplar her

       

       

Bliv en del af Milton Huses inspirationsunivers for nybyggere

Det er en stor beslutning at bygge det hjem, hvor familien kan vokse, og minder kan skabes. Derfor kan det være rart med inspiration til, hvordan netop dit hus kan se ud, ligesom det kan være spændende at lade sig inspirere af andre, der også har valgt nybyggervejen.

Tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

Trustpilot