Giv dit nybyggede hjem et drys Liberty

Få tips til hvordan du med få midler kan skabe et dejligt hjem med et drys af Liberty.

Står valget imellem en ældre patriciervilla med sjæl og charme, men umættelige udgifter til vedligeholdelse og opvarmning, eller et energioptimeret og topmoderne nybygget hus med fine rene linjer?

Her er et tip til, hvordan du med få midler, kan få det bedste fra begge verdener, når du vælger nybyggeri. Kort sagt, ”Giv din indretning et drys Liberty”, og du er allerede godt på vej.

.

Lad 1875 møde 2020´erne

Liberty-modebølgen startede for mange år tilbage, hvor folk som William Morris begyndte at fabrikere smukke stoffer med mønstre inspireret af naturen. Selve fabrikken Liberty & Co. åbnede i 1875 i London, og blev hurtigt kendt for de eksklusive metervarer. Den dag i dag holder designet endnu. Liberty blev ikke en modedille, men snarere en stil og et udtryk, som blandt andet ses i tekstiler til skræddersyede gardiner, puder, duge eller fx kjoler til både børn og kvinder i alle aldre. Liberty-stoffet er i en lækker kvalitet, og kan også bruges til fx sengetøj.

Brug mønstret som pallette

På billederne, fra et af Miltons nyeste inspirationshuse, kan du se, hvordan du kan bruge fine mønstre, bl.a. fra Liberty, men også fra andre udbydere. Ved at give væggene i både stue og i soveværelse det samme blomstrede tapet, samles rummene rent visuelt. Ligesom der bliver skabt en stilfuld reference til den sjæl og charme, som stofferne har bidraget til siden begyndelsen, tilbage i 1875.

Der findes et hav af skønne mønstre, og du skal endelig ikke være bange for at mixe og matche. Mønstrene bliver ofte brugt til fx patchwork og quiltede sager. Finder du alligevel et yndlingsdesign, så tag udgangspunkt i de farver, som er i tapetet, og brug dem som farve-pallette for resten af rummet. I soveværelset kan du vælge at give lågerne på skabsvæggen en brun farve fundet i det blomstrede tapet, eller som sengetæppet og puderne, der har fundet sin gule farve i selv samme mønster.

Teknikken er den nemme genvej til at skabe charme og hygge i et nybygget hus, som var det bygget i 1920, selv om det rent faktisk er opført hundrede år senere.

Ét hjem/ By Milton #5 - designet til nybyggere

Drømmer du om at bygge nyt? Bestil magasin 5, der er fyldt med idéer, nyttig viden, gratis plantegninger, tips og meget mere. Bliv klædt på til 1. møde med byggerådgiveren, kom med indenfor hos ægte nybyggere og få fx. de bedste idéer af indretningsarkitekt og rumdesigner, Sif.
Vi pakker og sender magasinet til dig med det samme. Magasinet er gratis.

Bestil dit gratis eksemplar her