´Sandkage´og grønne fingre i børnenes have

Som nybygger er du så privilegeret at kunne designe dit eget stykke jord helt fra bunden.

Fra bar mark til fodboldbane, til legeplads, blomstereng eller til en jungle af spiselige planter og træer. Har du børn, så inddrag dem tidligt i processen – og lad dem lege med, når haven skal indrettes.

Det er en oplevelse i sig selv at vælge, hvad haven skal rumme - sammen, som familie. Lad dine børn få et hjørne af haven selv, hvor de kan plante og senere høste egne brombær, kartofler, radiser eller gulerødder. Bevar jordforbindelsen og lær dine børn, at grøntsager ikke kun er noget, du henter i supermarkedet.

Inddrag også gerne et stykke af haven til ”buket-blomster”, som fx et bed med pæoner og bonderoser eller høstanemoner og frøblomster. Plant haven, så den ene blomstring afløser den anden. Der er ikke noget, som at plukke en buket blomster i egen have til stuen eller børnenes legehus. Dine børn lærer samtidig om naturens gang og får en grundlæggende forståelse for principperne fra-jord-til-bord. En sød idé er også at plante et æbletræ på indflytterdagen og følge træets udvikling i takt med, at det vokser sig stort. Måske kan grenene bære en gynge en dag, eller udvikle sig til et verdensklasse klatretræ for næste generation.

.

.

.

Indret børnenes have, så den inviterer til udendørs leg med fodboldmål, legehus og fx en sandkasse. Gør legehuset til et fælles byggeprojekt, byg en lille terrasse omkring huset og
stil fx blomsterkasser frem, som børnene selv kan dyrke.

Lad rammerne invitere til fri leg og udfoldelse af børnenes fantasi. En ”børnehave” kan aktivere både dine egne og naboens børn i timevis. Byg evt. legehuset, så det matcher familiens rigtige hus i farvevalg med fx sort tag, grå ”sten” og hvide vinduesrammer.

Et komfur er også altid populært i legehuse, og med en sandkasse lige uden for døren, er der nem adgang til at bage ´sandkager´ i ovnen og stege ´sandbøffer´ på panden.

Har du plads, så indret et rigtigt udekøkken på terrassen og 
invitér hele familien med i madlavningen året rundt. En terrassevarmer forlænger sæsonen under åben himmel. Send børnene i urtehaven, og lad dem fylde en kurv med lækkerier til gode salater, plukke bær eller hente rabarber til lækre tærter.


Kender du magasinet designet til nybyggere?

Magasinet Ét hjem/ By Milton byder på masser af nye plantegninger, inspirationsbilleder, tips og nyttig viden. Mød Caroline og Reece fra tv-programmet Nybyggerne og se deres bud på et Milton-hus, læs om ansvarligt nybyggeri med DGNB, og mød familien der med solceller på taget er næsten selvforsynende - og meget mere.

Bestil i dag. Vi pakker og sender magasinet til dig med det samme – gratis.

Bestil dit gratis eksemplar her

       

       

Bliv en del af Milton Huses inspirationsunivers for nybyggere

Det er en stor beslutning at bygge det hjem, hvor familien kan vokse, og minder kan skabes. Derfor kan det være rart med inspiration til, hvordan netop dit hus kan se ud, ligesom det kan være spændende at lade sig inspirere af andre, der også har valgt nybyggervejen.

Tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

Trustpilot